Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Monika Engan (14522 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
vika napisał:
[quote]Hilton napisał:
[quote]Dino napisał:
mepsycholog napisał:
To pewnie przez te klucze kobiety Vikingow mialy dosyc, ciezkie to i jeszcze sie majta i dzwoni...
Potem sie wyemancypowaly i teraz mezczyzni w Norwegii zawiaduja kuchnia...A jak to jest z polskimi mezczyznami?

Polski mężczyzna jest głową rodziny, a kobieta: "Głównym zadaniem kobiety była opieka nad potomstwem, gotowanie i podawanie posiłków oraz szereg prac związanych z prowadzeniem gospodarstwa domowego."

polski mezczyzna w NOrwegi zdradza zone i posuwa starsze od siebie lampucery podczas gdy zona zajeta jest "opieka nad potomstwem, gotowanie i podawanie posiłków oraz szereg prac związanych z prowadzeniem gospodarstwa domowego."[/quote

Eeeeeeeee , to prawda ? A skad oni biora te Stare Lampucery?[/quote] Dobre pytanie vika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
retier1
Znalazlam odpowiedz na pytanie, skad sie bierze Lampucera He he he he
www.nettavisen.no/nyheter/article2745862.ece
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Mogłabys nie zmuszać do wysiłku z rana,mój norsk nie jest najlepszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
retier1 napisał:
Mogłabys nie zmuszać do wysiłku z rana,mój norsk nie jest najlepszy

wiadomosc z rana ,, Pieciu szwedow spotkalo sie na lotnisku w Szwecji z kwiatami w reku w oczekiwaniu na poznana przez internet tajlandzka ,,lamp...,,. kazdy wyslal jej po 13000 na bilet, ale ona nie przyleciala Uwazam, ze sie brzydko zachowala, a ty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Niby by masz rację Fakycznie to kobieta musi się martwić o wychowanie potomstwa i jeśli popatrzymy z tej strony to nie masz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
mepsycholog napisał:
Co z decyzja o posiadaniu dzieci, czy ludzie mysla, ze beda szczesliwsi majac dzieci?

a jak Ty myślisz??????? czy mając dziecko będziesz szczęśliwsza? dlaczego mamy my na te śmieszne pytanie odpowiadac??? czy takie pytania zadajesz też swojej rodzinie? może najpierw tam zapytaj..

miałam zajęcia z psychologii przez dwa lata i nie prowadziliśmy takich śmiesznych rozmów jakie zapodajesz, może po prostu zależy ci na tym,żeby ten dział zabłysnął i ci się udaje poprzez takie pytana? cały czas czytałam i milczałam,ale już nie mogę..dlaczego pozostali co są tak przeciwko temu forumorady psychologiczne, tak wiernie na nim przesiadują? to się mija z waszym celem...a nie lepiej jest sobie popisać na ten sam temat ale w dziale ogolnym,gdzie mozna pisac o wszystkim? ten temat tez moze byc tam prowadzony a nie tutaj...

To jest mój chyba 2 lub 3 post na tym forum założonym przez mepsycholog i ostatni!

A na zakończenie napiszę tylko to,że : DZIECI SĄ NAJLEPSZYMI PSYCHOLOGAMI!!! ci co mają dziecko na pewno wiedzą o tym i przyznają mi rację! mepsycholog-nie masz do nich polotu z tą swoją wiedzą...

to tyle... idę w ślady gabriela i nie wracam na ten dział!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking

a to cos dla kobiet i dla mezczyzn disconorge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Gosia Z
(goshia)
Początkujący
mepsycholog napisał:
Dlaczego kobieta moze byc dumna z bycia kobieta?Drogie Panie czy macie jakies ciekawe argumenty za?
Bede pierwsza
Byc kobieta to zaszczyt.Kobieta zaszczyca mezczyzne swoja obecnoscia.

Wedlug mnie sam fakt bycia kobieta, czy mezczyzna nie jest wystarczajacym
powodem do dumy. To jest czyms tak naturalnym jak niebo i ziemia, czyms na co
nie mamy wplywu i jest pieknem samym w sobie. Duze czy male piersi, wysokie
czy niskie IQ, czyli cechy wrodzone, a nie nabyte, nie powinny warunkowac
naszego poczucia dumy, bo to by bylo oznaka czystej proznosci. Takie postrzeganie
moze doprowadzic do depresji z biegiem lat gdy piersi obwisna, a mozg
dopadnie demencja. Malujemy sie, wdziewamy przerozne szmatki bo mamy z tego frajde i
wynika to z potrzeby estetyki, otaczania sie pieknem, w takim stopniu jak
np. zdobienie naszego mieszkania.

Osobiscie czerpie dume z moich osiagniec, z
dzialan ktore mialy wplyw na rozwoj mojego umyslu i ciala, jak i przyniosly
korzysc mojemu otoczeniu. Jesli w miare mozliwosci moge przysluzyc sie drugiej
osobie, to daje mi uczucie spelnienia. Jednoczesnie nie zapominam o wlasnych
potrzebach, bo tylko przy dobrym samopoczuciu mozna oddzialywac pozytywnie na
innych.

Czy to pytanie sie komus podobalo czy nie to i tak wywolalo pozadany efekt w
postaci licznych postow. Forumowicze ustosunkowuja sie, szare komorki
pracuje Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
ulv72 napisał:
mepsycholog napisał:
Dlaczego kobieta moze byc dumna z bycia kobieta?Drogie Panie czy macie jakies ciekawe argumenty za?
Bede pierwsza

napisalabys cos o wrazliwosci kobiety, o byciu MATKA, o pieknie naturalnym... to jeszcze zrozumialbym

kobieta zaszczyca mezczyzne swoja obecnoscia... i to jest wg ciebie powod do dumy bycia kobieta ?????
wrzucilas temat i wychylilas sie pierwsza z tym swoim idiotycznym "argumentem", ktory nijak ma sie do
dumy z bycia kobieta....

chyba sobie zbyt skomplikowany temat wymyslilas, by moc samej sie w nim wypowiedziec...

poza tym co to jest duma ? chyba uczucie, prawda ? i chcesz klasyfikowac to uczucie "argumentami" ? ?

Kobieta jest jak promienie slonca o poranku, swoim usmiechem moze sprawic ze mezczyzna czuje sie szczesliwy a dzieci zadowolone i ufne...Kobieta jest jak kwiat, delikatna, wrazliwa i wystarczy na nia spojrzec a swiat nabiera kolorow...
Kobieta dumna to kobieta ktora wie czego chce i dazy do spelnienia swoich marzen, czyni swiat lepszym miejscem dla siebie i inyych...Kobieta jest silna i wspiera, dodaje otuchy, napawa nadzieja, budzi szcunek...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
goshia napisał:
mepsycholog napisał:
Bede pierwsza

Wedlug mnie sam fakt bycia kobieta, czy mezczyzna nie jest wystarczajacym
powodem do dumy. To jest czyms tak naturalnym jak niebo i ziemia, czyms na co
nie mamy wplywu i jest pieknem samym w sobie. Duze czy male piersi, wysokie
czy niskie IQ, czyli cechy wrodzone, a nie nabyte, nie powinny warunkowac
naszego poczucia dumy, bo to by bylo oznaka czystej proznosci. Takie postrzeganie
moze doprowadzic do depresji z biegiem lat gdy piersi obwisna, a mozg
dopadnie demencja. Malujemy sie, wdziewamy przerozne szmatki bo mamy z tego frajde i
wynika to z potrzeby estetyki, otaczania sie pieknem, w takim stopniu jak
np. zdobienie naszego mieszkania.

Osobiscie czerpie dume z moich osiagniec, z
dzialan ktore mialy wplyw na rozwoj mojego umyslu i ciala, jak i przyniosly
korzysc mojemu otoczeniu. Jesli w miare mozliwosci moge przysluzyc sie drugiej
osobie, to daje mi uczucie spelnienia. Jednoczesnie nie zapominam o wlasnych
potrzebach, bo tylko przy dobrym samopoczuciu mozna oddzialywac pozytywnie na
innych.

Czy to pytanie sie komus podobalo czy nie to i tak wywolalo pozadany efekt w
postaci licznych postow. Forumowicze ustosunkowuja sie, szare komorki
pracuje Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo

Masz racje, dumnym mozna byc z wielu powodow bez wzgledu na plec i rase oraz inne oczekiwane walory.
Co do przemijania to dobry punkt poruszylas poniewaz nawet jesli sie starzejemy to mozemy te zmiany w samych sobie sprobowac akceptowac, kochac siebie takimi jakimi jestesmy!
Pomaganie innym jest cennym darem na ktory stac kazdego jesli ma sie serce otwarte na drugiego czlowieka.Nic tak nie daje satysfakcji jak uszczesliwic druga osobe!Pozytywna energia wysylana do swiata wraca ze zdwojona sila!I tak trzymac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok