Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Maniana mamona - Norwegia

Czytali temat:
(13098 niezalogowanych)
1 Post

(Luba)
Wiking
Lepiej siedziec w Norwegii, zarabiając kupę kasy, ale nie będąc szczęsliwym? Czy może lepiej w Polsce, zarabiając mniej, ale realizując sie wewnętrznie (emocjonalnie)?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(DVD)
Wiking
Luba napisał:
Lepiej siedziec w Norwegii, zarabiając kupę kasy, ale nie będąc szczęsliwym? Czy może lepiej w Polsce, zarabiając mniej, ale realizując sie wewnętrznie (emocjonalnie)?
Niektorzy sie realizuja wewnetrznie oddajac nadwyzke kasy dla potrzebujacych.
Luba, moge podac nr konta, gdyby akurat ta opcja wchodzila w gre ...
Bardzo fajny psycho-logiczny temat. Nieodlacznie kojarzy mi sie z watkiem o alkocholu, ktorego tu jeszcze nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
DVD napisał:
Luba napisał:
Niektorzy sie realizuja wewnetrznie oddajac nadwyzke kasy dla potrzebujacych.
Luba, moge podac nr konta, gdyby akurat ta opcja wchodzila w gre ...
Bardzo fajny psycho-logiczny temat. Nieodlacznie kojarzy mi sie z watkiem o alkocholu, ktorego tu jeszcze nie ma

Filantropia akurat nie jest mi obca, no ale tym sie chwalic nie wypada...o co innego mi tu chodzi...

Jeżeli liczysz na zastrzyk finansowy, to oprócz podania nr konta, spodziewam sie danych osobowych

Co do alkoholu, to ja lubię winko sączyc weekendową porą, a i piwkiem też nie pogardzę. Mocniejsze trunki, to przy specjalnych okazjach, których w Norwegii niestety mi brakuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ten utwór na dole to jest Luba pierwsza strona medalu tę jaśniejszą może wkleję póżniej
.
.
.

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(radeku)
Wiking
najlepiej zaczac cieszyc sie z zycia, nie wazne gdzie nie wazne za ile, nie wazne jak czy nawet z kim, po prostu cieszyc sie... mysle ze tamat na butelke wina nie na forum, powodzenia zycze z decyzjami, choc pewnie juz podjeta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(DVD)
Wiking
radeku napisał:
najlepiej zaczac cieszyc sie z zycia, nie wazne gdzie nie wazne za ile, nie wazne jak czy nawet z kim, po prostu cieszyc sie... mysle ze tamat na butelke wina nie na forum, powodzenia zycze z decyzjami, choc pewnie juz podjeta.

...mysle, ze nie na jedna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
Radeku, żeby tak każdy potrafił, jak Ty A decyzja podjęta, tylko nie wiem jeszcze dokładnie, kiedy zostanie wprowadzona w życie. Ale mniejsza o to, nie jest to wątek ani o mnie, ani o winach, ani o dobroczynności. Jest to wątek o ogólnoludzkich decyzjach życiowych. Motywy konsumpcyjne kontra motywy emocjonalne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Luba napisał:

Czyżbyś nie była szczęśliwa Luba?
Chyba trzeba by było zadać podstawowe pytanie,co dla każdego z nas jest tym synonimem szczęścia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
retier1 napisał:
Luba napisał:

Czyżbyś nie była szczęśliwa Luba?
Chyba trzeba by było zadać podstawowe pytanie,co dla każdego z nas jest tym synonimem szczęścia

Hehe, nie jest tak źle, ale kombinuję co by było lepiej. Tylko że ja tu nie chce o prywacie, a ogólnie...Na ile ludzie sa zdeterminowani, by polepszyc swój status, jakim kosztem musi sie to odbywac. Tutaj widze wiekszosc zadowolona, więc tylko należy sie cieszyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Z tym zadowoleniem to nie byłbym tak bardzo pewny Luba. Bynajmniej ja nie jestem. Prawda zawsze jest bolesna,a tutaj nikt nikogo nie oszuka,choćby niewiem co nam mówił. Nasz pobyt tutaj jest tą właśnie determinacją. Dobrze że chociaż z toba nie jest jeszcze tak źle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok