Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przemoc - Norwegia

Czytali temat:
(9846 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak

Brytyjscy naukowcy przeprowadzili badanie dotyczące przemocy, przepytując grupę 8400 osób. Okazało się, że mężczyźni w wieku 20 - 24 lat mieszkający nadal z rodzicami są bardziej agresywni niż ich rówieśnicy.
   Chciałbym, aby nasza Madpsycholog rozwinęła temat i napisała jak wygląda sprawa przemocy wśród dzieci i młodzieży od strony naukowej. Temat sam w sobie jest ciekawy, a poza tym zdobywając wiedzę w tym temacie, będzie nam łatwiej wychowywać dzieci własne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Chyba raczej ,kiedy się ich z domu pozbyć Świat zwierząt daje nam prosty sposób jak to rozwiązać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dino napisał:

Brytyjscy naukowcy przeprowadzili badanie dotyczące przemocy, przepytując grupę 8400 osób. Okazało się, że mężczyźni w wieku 20 - 24 lat mieszkający nadal z rodzicami są bardziej agresywni niż ich rówieśnicy.
   Chciałbym, aby nasza Madpsycholog rozwinęła temat i napisała jak wygląda sprawa przemocy wśród dzieci i młodzieży od strony naukowej. Temat sam w sobie jest ciekawy, a poza tym zdobywając wiedzę w tym temacie, będzie nam łatwiej wychowywać dzieci własne.

Dino, lepiej bedzie jak sam znajdziesz artykuły i ksiązki w tym temacie. Tam przynajmniej znajdziesz konkretne odpowiedzi poparte badaniami naukowymi. a madpsycholog nie powie nic ponad to, co znajdzie na necie, zaznaczy,skopiuje i wklei... Oczywiscie ja sie uda to beda to odpowiedzi na temat, ale jest duza szansa, ze odpowiedz bedzie wymijająca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Hilton napisał:
Dino napisał:

Dino, lepiej bedzie jak sam znajdziesz artykuły i ksiązki w tym temacie. Tam przynajmniej znajdziesz konkretne odpowiedzi poparte badaniami naukowymi. a madpsycholog nie powie nic ponad to, co znajdzie na necie, zaznaczy,skopiuje i wklei... Oczywiscie ja sie uda to beda to odpowiedzi na temat, ale jest duza szansa, ze odpowiedz bedzie wymijająca

Ja temat mam opanowany, chciałem poznać zdanie fachowca . W końcu to dział rozrywkowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Dino napisał:

Ja temat mam opanowany, chciałem poznać zdanie fachowca . W końcu to dział rozrywkowy.

dzial rozrywkowy dobre, dobre....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jak najbardziej rozrywkowy. Administratorzy na ten przykład bardzo dbaja o ogólna prezencje MN. Dzis jest listopad, a migajaca reklama wczorajszej błyskoteki nadal informuje... Moja Norwegia to portal na czasie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Jak by nie było, jesteśmy w Norwegi I cały czas twierdzę że szacunek i pamięć dla zmarłych to nie ten jeden dzień w roku, co się tak nim chlubimy my polacy przed innymi. A może my chcemy być bardziej wybranymi niż żydzi Trochę dystansu proponuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
retier, mnie chodzi o to, ze info o dyskotece jest nieaktualne i smiesznie to wyglada. A jak juz wczesniej pisalam na forum ( byc moze nie czytales) to mnie nie interesuja zadne koscielne swieta i nie obchodzi mnie dzisiejsze "wszystkich swietych"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Może to i jest świeto kościelne ale jedno z tych ważniejszych....uważam,że szacunek zmarłym sie należy,przecież byli to nasi bliscy,którzy z nami żyli....śmiali sie i płakali...i chociaż jestesmy zagonieni codziennościa życia to w ten jeden dzień w roku nalezy wyhamować i powspominać...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Dino napisał:

Przemoc moze miec podloze klopotow w rodzinie, dzieci reaguja przemoca na nawarstwiajace sie negatywne uczucia poniewaz nie rozumieja i nie wiedza jak o tym porozmawiac. Moze to miec zwiazek z konfliktowa sytuacja pomiedzy czlonkami rodziny, przedmiotowym traktowaniem przez doroslych, powielaniem zachowan podejrzanych w zyciu codziennym lub na filmach, sprawdzaniem granic,proba uzyskania konroli, brakiem wystarczajacego ruchu na swiezym powietrzu,bycia dyskryminowanym, sposobem na odreagowanie i wiele innych.
Duzy wplyw maja takze gry komputerowe w trakcie ktorych mozna kogos uszkodzic a noga i tak odrosnie.Wowczas dziecko nabiera przekonania, ze przemoc to naturalna forma zachowania.
Poza tym w wiekszosci przypadkow przemoc to efekt sytuacji ktore w jakis sposob naruszyly poczucie bezpieczenstwa , dlatego wazne jest aby rozmawiac, czasami nawet poprzez zabawe bo wtedy dziecko pokazuje jak widzi swiat.
Co do mlodziezy to czesto sa to przejawy forsowania narzuconych ograniczen, bunt, burza hormonow i emocji,moga byc rowniez powody rodzinne,nierozwiazane konflikty.Wiele zalezy od temperamentu, z mlodzieza jest trudniej pracowac niz z dziecmi, poniewaz mlodziez ma juz konkretnie uformowane poglady i ciezko jest negocjowac, pozostaje dac im tyle milosci ile tylko jest sie w stanie, absolutnie nie odpowiadac przemoca.Przemoc ze strony doroslych to rowniez uzywanie wulgaryzmow lub bullying wobec dzieci lub mlodziezy.Jest to przemoc werbalna i bardzo niszczaca dla nastolatka lub dziecka. Duuuuuzo milosci,zrozumienia i cierpliwosci dla wszystkich dzieci!To najwazniesze!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok