Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
20 Postów
.. ..
(Uni)
Wiking
wiola218 napisał:
Logowalam sie i juz jestem w temacie, zle wczesniej wytlumaczylam na forum o co mi chodzilo to chyba ze zmeczenia.ale dziekuje bardzo za pomoc.A kiedy wysylaja pieniazki na konto po zlozeniu 1 karrty?

Ja wysylam co dwa tyg w sobote i zazwyczaj do czwartku juz mam na koncie... wiec 3-4 dni robocze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
no własnie ja wyslalam przez internet karte meldunkowa 19 pazdziernika i do tej pory jeszcze nic nie dostalam.Jedynie co dostalam to list z NAV-u ze przyznali mi zasilek i kwote jaka wyliczyli,ale kiedy wplyna to nie wiem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wiola218 napisał:ale kiedy wplyna to nie wiem.
TO JEST NORGE...tu każdy ma czas... jak przyznali , to i prześlą odpowiednią kwotę na konto...oczywiście pomniejszoną o stosowny indywidualny podatek...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
.. ..
(Uni)
Wiking
wiola218 napisał:
no własnie ja wyslalam przez internet karte meldunkowa 19 pazdziernika i do tej pory jeszcze nic nie dostalam.Jedynie co dostalam to list z NAV-u ze przyznali mi zasilek i kwote jaka wyliczyli,ale kiedy wplyna to nie wiem.
Wiola, ale jestes pewna, ze dobrze wypelnilas tą ostatnią karte meldunkowa? Dziwne mi się to wydaje, ze jeszcze nie dostalas pieniedzy..moga byc dla nich jakies niejasnosci..
Ja np. czekalam i czekalam na pieniadze i po dwoch tyg. pojechalam do przyznanego mi najblizszego navu i sie okazalo, ze zaznaczylam ze chodze na kurs (faktycznie wtedy wieczorowo chodzilam na norweski) a bez pozwolenia z navu na rozpoczecie kursu nie powinnam kursu zaczynac, no ale jak juz zaczelam to powinnam poinformowac, poniewaz oni musza zdecydowac sie czy mi za te dni gdy chodze na kurs wyplacac dagpenger..
jakbym nie poszla zapytac, to chyba do teraz bym czekala
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
Karte wypelnilam dobrze,nigdzie nie pracowalam,nie chodzilam na kurs,wiec zaznaczylam nei.W piatek dpiero przyszlo mi pismo ile przyznali dagpenger,ale wyslalam do nich e-maila czy dlugo czeka sie na pieniazki.Mysle ze jakby nie przyznali albo nie mieli wyplacic to nie wysylaliby zadnego listu.Juz sama nie wiem.Poczekam,w sumie jak Gabriel pisze ze mial co 2 tyg wyplacane,a w pon wypada rowne 2 tyg od zlozenia mojej pierwszej karty meldunkowej przez internet.POzdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
.. ..
(Uni)
Wiking
trzymam kciuki!! Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
wiola218 napisał:
Karte wypelnilam dobrze,nigdzie nie pracowalam,nie chodzilam na kurs,wiec zaznaczylam nei.W piatek dpiero przyszlo mi pismo ile przyznali dagpenger,ale wyslalam do nich e-maila czy dlugo czeka sie na pieniazki.Mysle ze jakby nie przyznali albo nie mieli wyplacic to nie wysylaliby zadnego listu.Juz sama nie wiem.Poczekam,w sumie jak Gabriel pisze ze mial co 2 tyg wyplacane,a w pon wypada rowne 2 tyg od zlozenia mojej pierwszej karty meldunkowej przez internet.POzdrawiam

spokojnie,nie gorączkuj sie.. tu wszystko ma swój czas i miejcse....jak dostałas pismo,ze przyznali to dostaniesz
ja też z początku nie mogłam zrozumiec ich mentalności,chciałam już i teraz....a tu żyje sie inaczej,nie spiesząc się i ciesząc życiem bez zbędnych problemów i bólu glowy....jak wejdziesz w ten tryb zobaczysz jaki to luksus po nerwówce z Polski..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
Ma Pani rację...w sumie nie przejmuję się tym ale chcialabym wiedziec czy wszystko ok.A Norwedzy jak to Norwedzy lubią trzymac w napięciu.Ma Pani rację,u nich wszystko ma swoj czas, nie spieszą się za bardzo z czymś,jak dla nas jest jakiś duży problem,to dla nich to nie jest problem,nie ma u nich sytuacji bez wyjścia.Taka ich mentalnośc ludzka.
POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Sylwia N.
(psculkas)
Wyjadacz
wiolu nie boj ryby skoro dostalas decyzje, to lada dzien pieniadze wplyna na twoje konto. moj znajomy czekal ok. miesiaca, ale jak w koncu wplynelo, to mu wszystko wyrownali. cierpliwosci zycze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Ikke stress wiola Przyjmij pozycję mojej psiny i ciesz się z chwili
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok