Jeszcze raz powtarzam...wszystkie podstawowe informacje potrzebne do zalozenia dzialanosci sa na forum,tylko trzeba wbic dwa magiczne slowa w wyszukiwarke.Jest nawet gdzies link podany bodajze przez krolestwo za konia do stronki,w ktorej wszystko o dzialalnosci jest w jezyku polskim.
Ale przeciez ja nie bede szukac gdzie to bylo
Schemat zalozenia jednoosobowej dzialalnosci jest zawsze taki sam,natomiast dla kazdego idywidulanie potrzeba odpowiedziec na jego pytania w zaleznosci od profilu dzialanosci,oczekiwan,mozliwosci itd.idywidulanie sie pisze biznesplan i budzet.
Hardi napisał:
pojde i sie dowiem za pomoca swojej "norweszczyzny".
jak sobie wyobrazasz pania w urzedzie odpowiadajaca Ci na takie pytanie?
Hardi napisał:
Czy ten buzdzet to mam sobie tak z kosmu wziac? bo nie wiem ile bede zaqrabiac, ile bede miec klientow. Czy jesli podam za wysoko to bede placic wieksze podatki? Czy jesli podam za nisko to np nie zgodza sie na otwarcie?
Ty masz wiedziec ile bedziesz zarabial,bo bedziesz mial 4 raty niemalej zaliczki na podatek do zaplacenia i nie bedzie zmiluj sie.
a takich pytan bedziesz mial jeszcze z 5 tysiecy,a ksiegowa jest w takich wypadkach niezastapiona,nie wyobrazam sobie,zebym np sugerowala sie zadajac takie pytanie odpowiedzia na forum od kogos,kogo kompletnie nie znam....bo moze to jakis glupek,a konsekwencje poniose ja
dzialanosc gospodarcza to nie gra komputerowa,tu nie ma siedmiu zyc
zaoszczedzisz 2000kr,schrzanisz budzet i jestes zalatwiony