Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

podatek>firmabil - Norwegia

Czytali temat:
(1634 niezalogowanych)
96 Postów

(petro6)
Początkujący
Witam serdecznie i jak w tytule mam pytanie odnosnie podatku placonego za firmowe auto,wiem juz jak jest on naliczany.Temat ktory mnie interesuje to wyjazdy do kraju,jesli pracoje np tylko dwa tyg w miesiacu a dwa jestem w kraju,a podatek za auto wcale niemaly bo naliczany za nowego vw transportera place za caly miesiac i w skali roku uzbiera sie kilka miesiecy wolnego a podatek place za czas gdy przebywam w kraju a zupelnie nie korzystam z auta do celow prywatnych.I chcialbym dowiedziec sie czy ta nadwyzke mozna odliczyc czy moze za okres kiedy przebywam w PL powinin ksiegowy naliczyc mniejszy podatek?za sesowne i poparte rzetelna wiedza informacje dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
hej petroniusz....wiesz co, to chyba jeden z bardziej specyficznych tematow i ciezko bedzie ci pomoc
ja osobiscie nie znam kompletnie nikogo z taka sytuacja, abym mogl zapytac i doradzic ci cokolwiek
najlepiej chyba bedzie, jak udasz sie do odpowiedniego urzedu i zapytasz... wzglednie zapytaj jakas
firme, ktora zajmuje sie wszystkimi sprawami zwiazanymi z rachunkowoscia tutaj... mozesz uderzyc
bezposrednio do polish connection (to nie reklama!) adres maila znajdziesz w necie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ulv72 napisał:
... mozesz uderzyc
bezposrednio do polish connection (to nie reklama!)

OCZYWIŚCIE ,że nie reklama...bo właścicielem tego forumowego portalu" MN " jest właśnie TA FIRMA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
Czekajac na odpowiedz mialem na mysli wylacznie konstruktywne odpowiedzi,za nie wnoszace nic do tematu typu,,mozesz udac sie do polish conection'' z gory dziekuje, o tym wiem hihi i gdybym chcial sie tam udac to juz dawno bym tam byl.Sadze jednak ze znajdzie sie jakis ,,polski ksiegowy''z glowa na karku obeznan w temacie.BO to ze temat jest trudny sam wiem po probach znalezienia rzetelnych informacji a do ww firmy nie mam zamiaru udac sie z powodow ......znanych i mnie i innym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
gabriel napisał:
ulv72 napisał:
... mozesz uderzyc
bezposrednio do polish connection (to nie reklama!)

OCZYWIŚCIE ,że nie reklama...bo właścicielem tego forumowego portalu" MN " jest właśnie TA FIRMA...

wiem gabrielu...to bylo jako zarcik, dlatego tez umiescilem zaraz za tym ikonke z usmieszkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
petroniusz napisał:
Czekajac na odpowiedz mialem na mysli wylacznie konstruktywne odpowiedzi,za nie wnoszace nic do tematu typu,,mozesz udac sie do polish conection'' z gory dziekuje, o tym wiem hihi i gdybym chcial sie tam udac to juz dawno bym tam byl.Sadze jednak ze znajdzie sie jakis ,,polski ksiegowy''z glowa na karku obeznan w temacie.BO to ze temat jest trudny sam wiem po probach znalezienia rzetelnych informacji a do ww firmy nie mam zamiaru udac sie z powodow ......znanych i mnie i innym.

petroniusz, wiec sorki za te niekonstruktywna i nic nie wnoszaca do tematu odpowiedz
jak napisalem wczesniej, temat jak dla mnie nie jest typowy wiec jedyne w czym moglem pomoc, to podac namiar
do firmy, ktora takimi sprawami sie zajmuje - NIE napisales wczesniej, ze te firme znasz

ale widze, ze ty szukasz odpowiedzi - bardzo konkretnej, wyjatkowo konstruktywnej i popartej rzetelna wiedza ksiegowa

do np. polish connection nie chcesz sie udac, pewnie tez i inne firmy o takim profilu nie wchodza w gre

dlaczego ? dlatego, ze np. za te konkretna rzetelna wiedze ksiegowa trzeba zaplacic ?

a ty chcialbys dostac tu to za darmoche, tak ?

oszczedzanie jest zrozumiale, po to tez miedzy innymi sobie pomagamy, ale ton twojej cynicznej odpowiedzi raczej
swiadczy o tym, ze ty szukasz frajera, bo szkoda ci wydac kilka stowek za porade ksiegowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
z wypowiedzi petroniusza wynika,ze korzysta juz z uslug ksiegowego
wiec ja sie tu moge tylko domyslac,ze nie ufa ksiegowym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
Nie wniosles nic wartosciowego w odpowiedz na moje zapytanie...??wiec ...??nabijasz sobie posty?o firmach ww mam zle zdanie,jest a przynakmniej bylo to opsane na Forum Norwegia,kwestia pieniedzy nie robi mi tu wielkiej roznicy,ale wole zaplacic za fachowosc !!!szukam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie,a ksiegowa ktora mnie rozlicza co rok,a robi to dobrze ,w tym temacie nie jest biegla.Coz nie wszyscy oceniaja ludzi wedlug siebie jak Ty ale ...takie zycie,jesli nie znasz odpowiedzi prosze nie zabieraj miejsca dla Tych ktorzy maja cos do powiedzenia w temacie.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
ulv72
do Ciebie oczywiscie jest post powyzej.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
petroniusz napisał:
Nie wniosles nic wartosciowego w odpowiedz na moje zapytanie...??wiec ...??nabijasz sobie posty?o firmach ww mam zle zdanie,jest a przynakmniej bylo to opsane na Forum Norwegia,kwestia pieniedzy nie robi mi tu wielkiej roznicy,ale wole zaplacic za fachowosc !!!szukam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie,a ksiegowa ktora mnie rozlicza co rok,a robi to dobrze ,w tym temacie nie jest biegla.Coz nie wszyscy oceniaja ludzi wedlug siebie jak Ty ale ...takie zycie,jesli nie znasz odpowiedzi prosze nie zabieraj miejsca dla Tych ktorzy maja cos do powiedzenia w temacie.
Pozdrawiam.

Ale powiedz mi czy Ulv zabral miejsce komus i ten ktos sie teraz nie moze dopchac?
Jakos nie widac tu tlumow.Takim podejsciem raczej nie zyskasz sobie przychylnosci i nie beda walic drzwiami i oknami aby Ci odpowiedziec,ale to Twoja sprawa ,nie moj interes.
Nie mniej jednak powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok