Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
wiola218 napisał:
a z drugiej strony jesli cos by bylo nie tak,przeciez sprawdzaja wszystko to wyslaliby jakis list ze jakis problem wystapil.Ale zdaje mi sie ze mam do konca roku karte podatkowa

oj wiola radziłabym ci troche bardziej zagłębic sie w przepisy podatkowe bo nie orientujesz się w podstawowych sprawach a jak widać są ci one potrzebne....tabele podatkową dostaje sie na cały rok z procentem podatku do potrącenia chyba,że zmieni sie twoja sytuacja w zatrudnieniu wtedy wystepujesz o nowa...i nie ma tu nic wspólnego na ile masz pozwolenie bo zawsze mozesz je przedłuzyć...a całkowite rozliczenie odbywa sie w nastepnym roku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
Orientuje sie w podstawowych sprawach jednak mialam problemy aby dostac pozwolenie w tym roku poniewaz zagubili mi papiery w Oslo i jak chcialam wyrobic karte to w Skatte wymagali pozwolenie,jednak ja nie mialam ale musialam wziac z policji pisemko ze zlozylam o pozwolenie z tego wzgledu dali mi na poczatek karte podatkowa na 3 miesiace,najprawdopobniej mam do konca roku tylko po prostu sie pytam,musze dokladnie przejrzec moje dokumenty.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
zlozylam juz 2 karte meldunkowa na zasilek a tu cisz i nic!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
Wiola, kiedy zlozylas wnosek o dagpenger, kiedy otrzymalas odpowiedz-czy mozesz zalaczyc skan odpowiedzi?-
kiedy wyslalas pierwszy meldekort i kiedy drugi?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
otoz pierwszy meldekort wyslalam 19 pazdziernika (5-18.10.09),drugi meldekort wyslalam teraz w sobote bo juz mozna bylo (19.10.-1.11.2009).Odpowiedz o dagpenger dostalam kolo 28.pazdziernika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
pieniadze juz powinny byc. co jest napisane w odpowiedzi z nav, zacytuj kilka zdan jesli mozeesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiola W
(wiola218)
Wiking
melding om vedtak,
dagpenger under arbeidsloshet,krav om ny periode.
ditt krav om dagpenger er innvilget fra 8.10.2009
dagpnger er innvilget for en periode pa maksimalt
ukesats totalt:....
utbetalingen sendes til kontonummer:.......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
czy numer konta jest prawidlowy?nie ukrywam, ze zadko sie zdarza takie opoznienie wplatnosci, a czy dostalas lønnslip z NAV?w formie elektronicznej badz papierowej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok