ocho adwokat !!prosze !nastepna baba z jajam i!!!czy moze liczaca pociagniecia pedzla na soficie sie znudzily .bo stary juz spi !!! jak jest !? a to moj juz drugi zatarg z Hilton i nie pozwole sobie wiecej !ja pisalem do kucharza imieniem Jarek a jak mi tu jakas niespelniona w polsce nauczycielka podstawowki jezyka polskiego z Mchowa, mało ! słąbo znajacej jezyk ,ang. a jeszcze slabiej norweski uslyszany z tv NRK 1,2 i moż e klnącej swoje inteligentnej ,alokwentnej i z polotem , zycie waske damy w no !nie ublizająć nikomu !!wchodzi i nie pisze na temat to juz nie bedze uległy nastepny raz ! to ja udzielilem facetowi widze najtreściwszej informacji na temat jaki go interesowal jak do tej pory i nie takich sprostowań ozcekiwalem tak ja jak sam zainteresowany ! i prosiłem o sprostowanie jezeli cos ktos moze dopowiedzieć dopisac ale nie ma moj temat ! a kucharz Jarek może zrozumial może jest bardziej inteligentny >?,a odnosnie gotowania >? uroczy temat dal mnie !!!!
co dziś jadłem ? a co przygotowalem do jedzienia <>?przez tydzien np >?
prosze
wszytsko to czego brakuje polakom w norwegii ! (byl taki temat na forum) czyli jedzenie polskie
pierogi ruskie
pierogi z truskawkami bo mi ciasta zoastalo ( truskawki na Gronland ) 22 nok ( jakies 25 szt
och ! za pomnialem !
dzis do pracy wziolem sobie golabki ! zrobilem przedwczoraj a sosik pomidorowy wczoraj .
tak lubie gotowac ze przewaznie co drugi dzien cos ! a ze robie to wszysto dlużej jak Hilton niestety jak 30 min ! trudno !wedlug niektorych jestem kiepskim kucharzem
smacznego nie bede denerwowal niktorych
a !!!! Tak na marginiesie !!!!!! polecam polski sklep Sami Swoii oczywiście w OSLO
bylem tam z ciekawosci
chodz nie kupilem tam nic oprocz bulki tartej bo reszte potrzebnych produktow mam to dla tych co maja maszynki do mielenia (chyba nie musze wtajemniczać do czego maszynka do mielenia) serek twaróg do pierozkow jest , jest tez kapustka ogorki kiszone i wiele innych polskich produktow ktore ja potrafie zrobic lub zastąpic czym innym .!och! o salatce warzywnej z majonezikiem zrobionym wląsnorecznie zapomnialem . jeszcze raz smacznego życze !
Moze zrobie ze 100 szt pierogow z kapustą i grzybami na zlot ??? ! czas wykonania ?ok 2 h , i nie zwracac mi tu uwagi ze mozna szybciej !!!! mozna ale na szt ,a nie na jakosc ! ale Hilton zrobie z arszenikem !!!!
co dziś jadłem ? a co przygotowalem do jedzienia <>?przez tydzien np >?
prosze
wszytsko to czego brakuje polakom w norwegii ! (byl taki temat na forum) czyli jedzenie polskie
pierogi ruskie
pierogi z truskawkami bo mi ciasta zoastalo ( truskawki na Gronland ) 22 nok ( jakies 25 szt
och ! za pomnialem !
dzis do pracy wziolem sobie golabki ! zrobilem przedwczoraj a sosik pomidorowy wczoraj .
tak lubie gotowac ze przewaznie co drugi dzien cos ! a ze robie to wszysto dlużej jak Hilton niestety jak 30 min ! trudno !wedlug niektorych jestem kiepskim kucharzem
smacznego nie bede denerwowal niktorych
a !!!! Tak na marginiesie !!!!!! polecam polski sklep Sami Swoii oczywiście w OSLO
bylem tam z ciekawosci
chodz nie kupilem tam nic oprocz bulki tartej bo reszte potrzebnych produktow mam to dla tych co maja maszynki do mielenia (chyba nie musze wtajemniczać do czego maszynka do mielenia) serek twaróg do pierozkow jest , jest tez kapustka ogorki kiszone i wiele innych polskich produktow ktore ja potrafie zrobic lub zastąpic czym innym .!och! o salatce warzywnej z majonezikiem zrobionym wląsnorecznie zapomnialem . jeszcze raz smacznego życze !
Moze zrobie ze 100 szt pierogow z kapustą i grzybami na zlot ??? ! czas wykonania ?ok 2 h , i nie zwracac mi tu uwagi ze mozna szybciej !!!! mozna ale na szt ,a nie na jakosc ! ale Hilton zrobie z arszenikem !!!!