Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Tymczasowa rejestracja auta - Norwegia

Czytali temat:
Polpol (1015 niezalogowanych)
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
Witam mam na oku auto . Chce je kupic zawiesc do polski porobic kilka rzeczy przywiesc spowrotem do norge i sprzedac .Jednakze nie chce tego auta przerejestrowywac poniewaz kosztuje to okolo 5 tys koron i tu rodzi sie moje pytanie cyz iostnieje cos takiego jak rejestracja tymczasowa ,albo jakies inne rozwiazanie ktore pozwala mi nie przerejestrowywac auta .
Moze moge zalozyc Komis samochodowy ? moze to jedyne rozwiazanie prosze o pomoc
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Doceniam to, ze otwarcie przyznajesz, ze w związku z samochodem interesuje cie jedynie to, aby na nim zarobic. Nie chcesz przerejestrowywac, to znaczy...???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Najlepiej dogadac sie z wlascicielem samochodu. Zrobisz samochod, znajdziecie wspolnie kupca i podzial zyskow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
poprostu zarejestrowanie auta na siebie kosztuje 5 tys koro to za duzo ;p ja mysle jak to obejsc i stac sie poprostu posrednikiem sprzedazy czy istnieje taka opcja ktos ma moze o tym jakies pojecie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Wiesz, za 5 tys koron to nie chciałoby mi sie myslec jak to obejsc. Ani w jedną ani w druga stronę W drugą bo, chyba nie sadzisz, ze zarobisz na tym krocie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Z Przerejestrowanie auta na siebie wiaze sie tez koszt podatku przy rozliczeniu rocznym.Reasumujac tez kiedys myslalem o komisie samochodowym tutaj ale odeszly te mysli po przeliczeniu kosztow-trasport auta do polski i naprawa(okolo np10 tys koron),podatki(komis),dzierzawa terenu i budynku na male biuro. No i podstawowa sprawa gotowka na zakup samochodow.
Kazdy ma swoje przemyslenia i wyliczenia ale mysle ze bardziej oplacalne jest sciaganie czesci z kraju(tez nie wszystkich bo niektore mamy w podobnych cenach co tutaj) i naprawa tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
chodzi o to ze moj ekolega twierdzi iz moge wykupic jakas rejestracje 30 dniowa za 500 koron ale nigdzie nie moge czegos takiego znalesc znalazlem tylko na stronie norweskiej vei cos tam ze moge wykupic rejestracje 1 dniowa i place za kazdy dzien 250 koron ale auto musi byc wczesniej wyrejestrowane . Ale cyz jest jakis sposob na nie placenie kosztow przerejestrowania i odsprzedania auta dalej to ja nie wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Takich cudow to chyba nawet w polsce nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Grzel napisał:
chodzi o to ze moj ekolega twierdzi iz moge wykupic jakas rejestracje 30 dniowa za 500 koron ale nigdzie nie moge czegos takiego znalesc znalazlem tylko na stronie norweskiej vei cos tam ze moge wykupic rejestracje 1 dniowa i place za kazdy dzien 250 koron ale auto musi byc wczesniej wyrejestrowane . Ale cyz jest jakis sposob na nie placenie kosztow przerejestrowania i odsprzedania auta dalej to ja nie wiem Człowieku co się tak srasz z tym samochodem Może Ci jeszcze sponsora ktoś znajdzie,sory,sponsorka lepsza by była,dwa w jednym pakiecie Puknij się w czoło,albo skocz do fiordu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
retier1 napisał:
Grzel napisał:
chodzi o to ze moj ekolega twierdzi iz moge wykupic jakas rejestracje 30 dniowa za 500 koron ale nigdzie nie moge czegos takiego znalesc znalazlem tylko na stronie norweskiej vei cos tam ze moge wykupic rejestracje 1 dniowa i place za kazdy dzien 250 koron ale auto musi byc wczesniej wyrejestrowane . Ale cyz jest jakis sposob na nie placenie kosztow przerejestrowania i odsprzedania auta dalej to ja nie wiem Człowieku co się tak srasz z tym samochodem Może Ci jeszcze sponsora ktoś znajdzie,sory,sponsorka lepsza by była,dwa w jednym pakiecie Puknij się w czoło,albo skocz do fiordu

Retier-chlopak sie troszke podekscytowal bo ma pewnie okazje kupic taniej autko!!! Ja tez tak pomyslalem jak on gdy na finn znalazlem MB ML z 2002 roku za 120 tysiecy gdzie normalna cena to kolo 250 tys czy nawet 300 tys juz nie pamietam!!! Juz go kupowalem i remontowalem w Polszy i widzialem jak pieniadze same leca na kato wymiana szkrzyni biegow+spawanie+lakierowanie(rdza)+hamulce + wszystkie koszty(transport do polski itp)=duzy bol glowy ze sprzedaza a zarobek okolo (MOZE) 20000 koron jezeli ktos by go kupil za cene srednia w co watpie.Ale mowie kazdy liczy po swojemu i ma swoje przemyslenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok