1 NOK
Witam! Gdzie można znaleźć kodeks drogowy obowiązujący w Norwegii? Bo z tego co wiem obowiązują tu ciut inne przepisy.
Poszukuje reprezentanta podatku vat ( ale nie Polish Connection ani Novum ) zna ktos jakas firme ????
Hello everyone, I'm an undergraduate student majoring in Mechanical Engineering. I attend college in USA. Here is my question: I'm trying to find paid summer internship in Norway ...
Witajcie! Chce zezlomowac auto na polskich tablicach.W ogole nie orientuje sie w tym temacie-dlatego pomozcie!! Moze wiecie jak, gdzie i za ile mozna zezlomowac auto na ploskich tablicach? Podobno ...
co sie oplaca importowac z USA do Norwegii??
Sethur Asher
17-03-2011 00:26
krzysztof ignaszak
16-03-2011 13:30
witam mam pytanie czy ktos moglby mi udzielic paru informacji na temat pracy,wydatkow i zyciu w norge??
Mam pytanie przyznano mi zasilek dla bezrobotnych czy muszę z tą decyzją iść do NAV aby był naliczany i wypłacany? A drugie pytanie to czy to jest prawda że zgłaszając wyjazd do Polski na stałę ...
a po co Ty do polska chcesz jechać?? :/ zastanów się!!!!!!
"Miejsce kobiety jest w kuchni... gdzie ma siedzieć wygodnie, z nogami w górze, popijać wino i przyglądać się, jak jej mąż gotuje obiad" Felipe, narzeczony Elizabeth Gilbert
miejsce tylko dla polakkere w Norwegii - Usługi bezpłatne Mówimy o bezpłatnej pomocy prawnej przez dwie godziny w tygodniu, w każdą sobotę lub niedzielę, gdzie ludzie mogą przyjść i uzyskać pomoc ...
Witam , mam pytanko odnosnie szkol j. norweskiego w Buskerud , Drammen i okolice , słyszalam ze sa szkoly w ktorych mozna rozpoczac nauke jezyka ( nie chodzi mi o kursy ) szkoly dla uchodzcow do ...
witam poszukuje polskiego stomatologa lub dobrego norweskiego jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę... i może ktoś wie ile kosztuje wyleczenie zęba??
Witam , zna ktos moze jakies namiary na dermatologa polskiego okolice Drammen lub w Oslo , lub na jakiegokolwiek dermatologa w Dramen który przyjmie prywatnie bez skierowania ...
Z Okazji dzisiejszego Święta,Wszystkim Facetom,wszystkiego Naj........
chciałbym wynajac mieszkanie w bergen lub okolice oczywiscie za rozsadna kase jak ktos cos wie prosze o cynka na gg 21509754
Mam pomysł wszyscy którzy chcieli by pożegnać Adama Małysza kończącego karierę .Zapraszam do Hotelu Qality 33na Okern gdzie właśnie mieszka nasz mistrz.Będzie to podziękowanie zu./ wszystkie te ...
www.forumnorwegia.net/viewtopic.php?t=40817&highlight= Jestem z forum noregia net. Bardzo prosze, zebyscie zapoznali sie z tematem i jesli mozecie podpiszcie petycje. Pozdrawiam. Asia M.
Dzisiaj otrzymalam telefon z Polski od kobiety ktora wyszukala mnie na tym forum zadala mi pytanie :czy jestem w stanie jej pomoc jak uzyskac rodzinne na jej corke,cyt ;jej byly maz pracuje tu w ...
demotywatory.pl/2746489/Ibogaina
Największa na świecie agencja pracy tymczasowej Adecco zadeklarowała radykalną zmianę sytuacji w swoim norweskim oddziale. Firma stoi w obliczu szeregu zarzutów naruszenia przepisów prawa pracy, ...
Ukochani rodacy ! Ponizej mozecie przeczytac ( jesli chcecie ) o strasznych przezyciach jakie spotkaly mnie podczas tulaczki za chlebem . Obecnie jestem w Danii , ale mysle ze juz niedlugo wyjade ...
zdzicho dobry
02-03-2011 22:04
ZASIŁEK REHABILITACYJNY PROSZĘ O POMOC........... Witam mam pytanie do odnośnie zasiłku rehabilitacyjnego czy może ktoś udzielić mi jakiejś pomocy . Obecnie przebywam w Polsce jestem po ...
Dawid Synal
02-03-2011 14:03
Czy jesteś zatrudniony tymczasowo? Ważne, aby pamiętać ogólnej zasady, że pracownik jest powoływany stały nie tymczasowy. Wyjątki mogą być czynione w kilku tlfeller, f, przedmioty sezonowych. To, ...
Witam wszystkich .Mam pytanie ,dostałem propozycje pracy w firmie " Rorjobb" .Zna ktoś tą firmę ,proszę o pomoc.
Latem tego roku zadzwonił do mnie nieznany nr. Odebrałem telefon i...no właśnie, powinienem odłożyć, ale wysłuchałem do końca. Pan w bardzo miły sposób wyjaśnił mi, że kiedy będę używał karty sieci ...
Dziki Bill Hickok
01-03-2011 11:56
witam .mniejwięcej 14,lutego 2011.mama mojego znajomego przyleciała na urlop do syna. biedaczka napracowała się ,i narobiła sporo mięsa na obiadki.lecąc do norwegii zapomniała o dopuszczalnej normie ...
masz tu pakiety telewizyjne; www.rikstv.no/Produkter2/Produkter/RiksPakken/
Witam, czy są moze na forum dziewczyny, ktore przyjechaly do pracy w przedszkolu przez firme Adecco? Czy wiecie cos o tej firmie? Co o niej sadziecie?
Mam taki problem. Mój partner dostał ofertę z adecco na pracę. Wyjazd byłby gdzieś w kwietniu. Będę wtedy w 7 miesiącu ciąży. Nie jesteśmy małżeństwem, mamy dwa osobne meldunki. Raczej nie zdążę ...
witam wszytskie mamusie!!!mam pytanko jakie znacie sklepy z odzieza dziecieca i gdzie ?pozdrawiam
Pytanie? Czy warto do Was przyjechac? Pewnie ze warto ale mysle tak na dluzej, tez zaczolem watek. Cos o mnie: siedze sobie w Szwecji a w zasadzie cos pomiedzy Szwecja a Polska. W zasadzie nie jest ...
przyjezdzam do norwegi na 3 dni na mistrzostwa w oslo i szukam noclegu jakiegos tanszego bo w hotelach dla 2 osob jest za drogo i ciezko z miejscami. orientujecie sie gdzie mozna sie przespac na ...
hej mam ochote wybrac sie na Holmenkollen w sobote lub niedziele a tak sobie po ogladac,jezdzilam autem ale teraz chce sie wybrac t-bana albo jakims autobusem z bussterminalu.czy kto wie jak ...
JAK ZNALEZĆ BPRACE SEZONOWĄ W NORWEGI ?
szukam elektro mechanika polskiego mam problem ze stacyjką w aucie
Bezpłatna pomoc prawna dla Polaków zaczęło. Zarówno osoby prywatne i przedsiębiorstwa. Lokalizacja: Furuset centrum w Oslo Czas: w każdą niedzielę 14:00 do 16:00 30 min. za osobę. ...
moze usunelibyscie ten watek na waszej stronie ,,Gary Moore na Notodde Blues Festival,, Gary nie zyje wiec jak moze przyjechac na ten festival. dla Garego [*]
WITAM, GDZIE MOGE KUPIC OLEJ DO SAMOCHODU CASTROL W OKOLICACH FREDRIKSTAD.NA STACJACH BENZYNOWYCH PATRZYLEM TO NIE MA.
Sethur Asher
19-02-2011 14:24
Witam! Szykam zznajomych z Lillestrom. Jestem w Norwegii z narzeczonym od 2 miesięcy i praktycznie nikogo tu nie znam, a zapewne wielu polaków mieszka w tym samym mieście . Pozdrawiam wszystkich ...
dlaczego adecco bergen tak wali w h z ludzmi agata i carolina nie da sie robic 2600 za 2 tyg pracy a jeszcze zalegaja 1600 z poprzedniej wypłaty ktos sie powinien temu przyjrzec te rury tylko portale ...
Witam!! Ile kosztuje wynajem pola campingowego w kragero i okolicach? I na jakiej zasadzie to dziala? jezeli ktos sie orjetuje albo zna jakies strony z cennikiem to bardzo bym byla wdzieczna za ...
CZESC WSZYSTKIM! MIESZKAM JUZ 5 LAT W LONDYNIE I TROSZKÉ MI SIÉ ZNUDZIL A ZAWSZE KRÉCILA MNIE NORWEGIA JAKIE SÁ SZANSE Z ZNALEZIENIEM PRACY JAKO KUCHARZ JESLI SPIKAM TYLKO PO ANGIELSKU I ...
Witam W listopadzie 2010 r mialem stłuczkę samochodowa w której byłem stroną pokrzywdzoną. Samochód niestety został na tyle uszkodzony, że nie nadał sie do jazdy i sprawca wypadku zadzwonił po ...
Witam powiedzcie mi jakie mogę mieć szanse na znalezienie pracy w Norwegii jako hydraulik nie znając żadnych języków obcych hydraulikę znam w miarę dobrze dzięki i pozdrowionka
Waldemar Dąbkowski
16-02-2011 23:25
kupiłem elektronarzędzia (szlifierka kontowa, piła tarczowa ręczna,wkrętarka, itp) nie wiedziałem że mogę mieć zwrot podatku. Ze sklepu mam tylko paragon a kwit TAX FREE powiedzieli że nie mają i ...
jezeli zarobek przez te 5 mscy przekroczyl ci 115 tysiecy to mozesz sie zarejstowac w nav ie na norewskiego kuronia oczywiscie jesli masz staly numer personalny(zaczynajacy sie od daty twoich ...
Pomocy! Pracowałem dla firmy, nie będzie płacić mnie. Czy jesteś jednym z tych, którzy wykonali pracę dla niektórych, ale nigdy nie otrzymał zapłaty za pracę? Następnie powinieneś dostać adwokata ...
Do admina. Nie rozumiem czemu kasujesz niektóre posty np. Advokat Akmal, nie było tam żadnej reklamy itp. czy to już? Cenzuro wróć?
Witam; Będąc w okresie wypowiedzenia z pracy poszedłem chorowac. Jeżeli będę dalej na chorobowym po dacie kończącej umowę otrzymam zasiłek chorobowy?
witam.mam pytanie,czy moge wziasc syka wlutym 2011 ,a wczesniej wzialem w grudniu 2010.chodzi mi oto czy oni licza 3 miesiace przerwy ,czy poprostu od nowego roku.za odpowidzi serdeczne dzieki.