1 NOK
Witam! Wiecie może czy są organizowane takie kursy w Oslo? Tylko że nie znam jeszcze jezyka dobrze by było żeby prowadziła jakas Polka. Wiem ze mało prawdopodobne ale kto wie
Witam wszystkich serdecznie! Mam do Was maleńką prośbę. Przyszedł mi do głowy jakiś czas temu karkołomny pomysł, aby pisać pracę doktorską o kulturze norweskiej i jej wpływie na zachowania ...
Wtam!! Poszukuje stadniny koni w poblizu Asker lub Drammen ewentualnie gdzies w Bearum. Interesuje mnie dokladnie takie miejsce gdzie mozna by jechac z rodzinka i pojezdzic troche na koniach i ...
Czy orjętuje się ktoś może jak wygląda spraw wyjazdu z Norwegii w czasie zwolnienia lekarskiego?
witam, poszukuje opiekunki dla dziecka 2lata, z okolic Eidsvoll, Råholt, Dal, Jessheim zalezy mi na tym zeby opiekunka pilnowala go u siebie, cena do uzgodnienia, interesuje mnie miesiac lipiec. od ...
Czy moge przzywiesc do NO kwiaty doniczkowe zakupione w PL?
Szukam kogoś kto dysponuje lawetą, potrzebuję wywieść auto z Norwegii okolice Kristiansand w Polsce okolice Śremu. Auto audi A4 kombi.
jak w temacie szukam telefonw do farmerow lub osob pracujacych na farmach szukam pracy jakbyscie mieli jakis kontrakt dajcie znac na maila majochwork@gmail.com lub na komorke 45113362 ...
cześć, powiedzcie mi proszę czy europejska licencja na wózki widłowe uznawana jest w norwegii? posiadam takową w języku angielskim, mam kilkuletnie doświadczenie i końcem sierpnia wybieram się tam w ...
witam jak to jest z zakupem zboz. sa jakies hurtownei sklepy gdzie mozna kupic niewielki ilosci na kielki czy tam karme dla kur. w polsce nie ma z tym problemow. jak to wyglada w norwegii?
chciałbym przywieźć do Norwegii dużego dorodnego kołtuna, tylko nie wiem czy mogę to zrobić samolotem, czy muszę go wieźć samochodem. no i przy okazji czy są konieczne jakieś pozwolenia na transport, ...
Iza _
30-06-2011 20:44
ania_s napisał: Jasta ciebie to nikt nie rozkmini chyba bo i po co
Witam jest nas 3 i pracowalismy przy remontach mieszkan w norewgii ale 2 lata na czarno i teraz zostalismy bez pracy ja znam profesjonalnie angielski i weim wszystko o pracach wykonczeniwoych moj ...
Witam Wszystkich chciałem się do pytac Was czy może ktos wie jaka jest prawda o ferie penger,słyszałem kilka wersji i nie wiem juz sam.Mój pracodawca nie wypłaca mi ferii penger.Jeśli ktoś by coś ...
Szukam pilnie pracy ,najlepiej na stanowisko kierowca ,van,tir.Posiadam prawo jazdy kat bc+e oraz 7 letnie doświadczenie w zawodzie .Również posiadam doświadczenie na stanowisku sprzedawca magazynier ...
Witam, poszukuję pracy - może być sprzątanie, ogrodnictwo itp. Mieszkam w Sandnes. Nie będę wybrzydzać - proszę o pomoc Ola tel. 46578291 aleks199@wp.pl
Witam wszystkich. Mam na imie Grzegorz mam 23 lata i od 27.06.2011 przebywam w Norwegii. Do Oslo z lotniska w Sandefjord dotarlem na rowerze ktory przywiozlem ze soba samolotem z Polski. Na chwile ...
szukam pracy najlepiej legalnej, na dzis nie mam nawet d-nummer moze byc sezonowa, w rolnictwie zbieranie owocow itp pracowalem jako budowlaniec zbrojarz i ocieplenia strychow- sufity ...
tak jak w temacie, czy dostane coś na przeczyszczenie w norge bez recepty??
Witam Was. Jestem strasznie rozżalony, bo uważam że dostałem niesłuszny mandat. Byłem zproszony na imprezę związaną ze sportami wodnymi. Gdy przyjechałem na miejsce ludzi prawie nie było i ...
Mam pytanko dotyczące zwrotu podatku za 2010 rok. Wiem że w zeszłym roku skatt wypłacał zwroty w czerwcu i październiku teraz słyszałem że to się zmieniło ale nie wiem czy to prawda a jeśli tak to w ...
lena kkkkkkkk
28-06-2011 21:10
witam wszystkich jak w tytule szukam znajomosci i mam z dziecmi poniewaz tez mam dzieci moze wspulny spacer i kawka i place zabaw jestem z larvik
-Widzieliście już jak tańczę? -Nie ? -To wam pokaże! Lubię śpiewać ,lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy !
Witam, 2 dni temu tj. sobota wynikła nie przyjemna sytuacja. Ok. godziny 20 do mojego mieszkania zadzwonił sąsiad z prośbą o wyciągnięcie jego samochodu z rowu. Facet nie zaciągnął hamulca ręcznego ...
Okazja. Osiem działek budowlanych każda o pow. 3100 m2 , w miejscowości Drogusza Gm. Bielawy Pow. Łowicki Woj. Łódzkie, bezpośrednio przy trasie wojewódzkiej nr 703 Łowicz - Łęczyca. Działki ...
Witam! Przeprowadzam sie z 14 letnim synem do Lillehammer. Bardzo zalezy na tym by nie czul sie tu samotny. W Polsce byl lubiana, towarzyska osoba. Czy sa tu moze Rodacy z dziećmi, sorka ...
witam. gdzies znalazlem ze zabrania sie przywozenia tego co w temacie. jak to jest? troche dziwnie to brzmi ... jesli bede chcial wziac sobie 1 kg pszenicy to co? nie wolno? albo slonecznika?
Czesc, jezeli jestes z okolic Sandefjord i chcialbys, zebym Ci przywiozla np. tansze papierosy lub zywnosc z Polski, ktorej nie mozesz dostac w Norwegii, to mozemy sie umowic na dostarczenie ...
WItam) Mam pytanko do ludzi ktorzy w Norwegii mieszkaja NA STAŁE i doskonale znaja prawo;przez co beda mogli mi w jakis sposob poradzic co i jak Mianowicie w zeszlym roku bodajze pod koniec ...
translatepolsknorsk.pl.tl/ Kontakt na e-mail dami20@onet.pl
możecie mi pomoc szukam busa z Trondheim do Høylandet
wojtek k
25-06-2011 17:00
Witam Mam pytanko Kupiłam psa w PL ma wszystkie potrzebne badania ale niestety musze czekac na paszport jeszcze ok 2 miesięcy a z PL bede wracac za ok miesiac.Jezeli bym zaryzykowala i przemycila ...
my na paszpotr czekalismy 1 dzien a jak zdecydowalismy sie na psa to zaryzykowalam i przywiozlam go tataj w samochodzie Nam na szczescie sie udalo ale strachu tez bylo duzo Puzniej ostatnie ...
Witam, wczoraj tj. 22.06 zaginął piesek rasy York. Został wypuszczony na podwórku tak jak zwykle od 2 lat. Po pół godziny zaczęliśmy poszukiwania, ale nic z tego, ślad po niej zaginął. Miało to ...
siema ;D poturbuje podworski z Bergen do Trondheim 28 czerwca możne kto jedzie w te stronę ?
Stoje przed mozliwoscia wyjazdu do pracy w Norwegi w Oslo .4 lata robie w uk specjalnie nie narzekam ale wiele nie mam megane 1999 konto troche ale tylko troche .Ile kosztuje zycie 2 osoby + siersc ...
witajcie ludkowie. Szukam Polaków pracujących w Norwegii. Jestem waszą rodaczką, która od dłuuuugiego czasu próbuje ułożyć sobie życie w naszym pięknym kraju....rzeczywistość jest jednak ...
Witam Poszukuje pracy w Stavanger czy mogłby ktoś udzielić cennych wskazowek. Z góry wam dziękuje. Pozdrowienia
Poszukuje pracownika do firmy budowlanej z dowiadczeniem i znajomoscia jezyka norweskiego badz angielskiego w zakresie swobodnego porozumiewania sie na wykonywanych projektach budowlanych , wiecej ...
Witam wszystkich od piątku mieszkam w Stavanger pinie poszukuje pracy będe wdzięczny o cenne informacje w mojej sprawie
Pilnie potrzebny hydraulik z Kopervik lub z okolic - 1-2 dni - szybko - tel. 46227111.
Prosze o pomoc Musze zrobic przeglad auta ale za bardzo nie rozumiem o co w tej liscie chodzi. Bledy ktore znaleziono to: Stor slitasje i ledd/styrearmer STYRESTAG begge sider oraz Stor ...
witam jest ktos z lofotow? ja mieszkam w Kabelvag moze i jest to ladna miejscowosc ale zero cywilizacji mamy tylko jeden sklep sporzywczy mam 2 synow starszy syn 9 lat mlodszy syn 2 moze sa may z ...
Julita Więzowska
20-06-2011 23:53
wynajem aut jest w svolvaer zaraz kolo kabelvag
Pytanie skierowane do kierowcow jezdzacych do polski samochodem na norweskich rejestracjach. Wybieram sie na wakacje samochodem i tu pytanie bo auto ubezpieczone w sparebank, ale nigdy nie dostalem ...
Szukam odbiorcow polskich produktow w norwegii. Ilosci hurtowe np. zaopatrzenie sklepow w spozywke. Moge rowniez przywiezc alkohol i papierosz. Chetnych prosze o kontakt. Napewno sie dogadamy.
Poszukuję chetnych do pogrania w piłke nożna na boiskach przy sadionie w Bergen. Może już taka ekipa istnieje to chetnie bym sie załapał jezeli było by miejsce.
Witam. Poszukuję dla męża pokoju do wynajęcia na okres 3-4 tygodni. W sierpniu zaczyna prace w Sandvice ( Sandvika czy jak to tam sie odmienia ). Jeśli ktoś z Was ma wolny pokój a chciałby zarobić ...
witam w związku z planowaną przeze mnie wyprawą na Nordkapp prosze o podanie przydatnych informacji i ciekawych miejsc godnych odwiedzenia. trasę planuje na 2 tyg autem. z góry dziękuje.
witam wszystkich nie znalazłem na forum żadnej opinii o przewoźniku chodzi o Trader SK tel.94206667 pol.793535335 ogłaszają się na forum przewoził komuś z was przesyłki wartościowe z polski ? ...
Hej gdzie znajduje sie NAV w Oslo, zna ktos adres? I jak i gdzie wyrabia sie personal number? Czy mozna pracować bez tego personal numeru? A w Oslo jest polska ambasada? Na jakiej ulicy? ...
Jak w temacie szukam dobrej krawcowej do przeróbki spodni w pasie . Okolice asker-bærum
12.06.2011 niedziela
podobno litwincy napiepszaja polakow na litwie nie mam polskiej telewizji ale slyszałem ze gnebia na maksa ciekawy jestem jakie stosunki panuja w oslo
jak w temacie:odstąpie bilet na samolot lini Ryanair na 10.07 niedziela
Hej Jestem instruktorem tańca i chętnie poduczę kogośtaniec towarzyski, podstawy salsy, przygotowanie do pierwszego tańca na ślubie prowadzenie zajęć tanecznych z dziećmi itp Będę w Oslo przez cały ...
witam szukam szkoły dla siedmiolatka. W Polsce poszedł by do pierwszej klasy a nie wiem jak to jest w Norwegii . Chcemy się przenieś z całą rodzinom w okolice Asker . Bardzo proszę o pomoc. Jakie ...
jakie normy musza spelniac okna, aby mozna je bylo zamontowac w Norwegii.czy moga to byc ona plastikowe posiadajace certyfikaty wymagane w skandynawi-
maria ruc
17-06-2011 10:57