1 NOK
... a mogloby byc tak.. Apolitycznie.. Mimo wszytko powodzenia! nihil personalis...
Witam wszystkich. Orientuje sie moze ktos z Was jakie jest zapotrzeboawanie na kierowcow ciezarowek w bergen badz ogolnie w calym hordaland??? Czy kierowcy ciezarowek sa w jakis sposob cenieni w ...
piotr piotr
13-02-2011 13:07
pragne wszystkich przestrzec przed lataniem tym gownem ....... wczoraj o godz 18 30 miał odlecieć samolot do Krakowa niestety zamiast Polaków do domow polecieli niemcy,anglicy, ...
no witam niewiem czy w dobrym dziale zyje w norge od 97 a zrodzina zonz trzy corki od 99 mieszkamy våle rewetal
Witam mam do Was prośbe o pomoc : przylatuje do mnie na tydzień 13 letnia cora i chciałbym jej pokazać Oslo ,ale nie tylko zabytki i muzea ... moze wiecie gdzie jest jakiś ...
hej wszystkim.mam pewny dylemat.i poprosze o jakies rady.jestem w no od 7 miesiecy .za 2 lata planuje powrot do polski,jestem tutaj z 8 letnia corka ktora chodzi do szkoly.a co 2 tygodnie do szkoly ...
Sethur Asher
11-02-2011 07:31
Witam POSZUKUJE KRAWCOWEJ W STAWANGER. POSIADAM WLASNA MASZYNE POZDRAWIAM,
iwona kicińska
10-02-2011 13:25
HEJ,MOZE KTOS MI PODPOWIE JAK ZALATWIC SPRAWE ODZYSKANIA WYPOCIN KTORYCH OD LISTOPADA NIE MOGE OTRZYMAC.NIBY NORWESKA FIRMA ALE KANCI Z ZESTAWIENIEM MIESIECZNYM ZE HO HO A NA DODATEK LISTA PLAC ...
Witam Mam ma na imię Kamil mam 20 lat szukam pracy w NO w tamtym roku byłem miesiąc w NO stawiałem hale z konstrukcji stalowych posiadam prawo jazdy kat.B i obecnie uczęszczam na podstawowy kurs ...
Witam czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje w Norwegi auto marki rower 45 z 2005-2006 roku,albo rover 75 2005-2006,z góry dziękuje za pomoc
Witam wszystkich.A wiec tak co mam zrobic .W norwegii jestem przeszlo 4 lata ciagle sam ,reszta rodzinki w polsce niestety.Chce ja tu sciagnac ,ale nie moge bo nie mam stalej pracy,moje kontrakty sa ...
Nie wiem czy to dobry dzial ale jezeli nie to prosze o przeniesienie. Mam 15 lat i zastanawiam sie nad ''Mopedlappen'' i czy ktos by mogl mi powiedziec jaki moped moge miec ? czy ...
witam chcialbym sie dowiedziec poniewaz od niedawna pracuje w norwegii zabramo mi prawojazdy za przekroczenie predkosci o 30km/h czy tutaj patrza na zarobki czy oddadza mi te prawojazdy po 3 ...
www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7496427
Mam do sprzedania bilety na trasie Oslo Centrum – lotnisko Torp (Sandefjord) ważne do 30.03.2011. Na tym lotnisku lądują np. wszystkie Wizzairy. Lotnisko jest oddalone od Oslo o 110 km i ten autobus ...
TAK Norwesko-polski słownik prawnych. Czy popierasz propozycję? Proszę wpisać YES i dołączyć do grupy "Pomoc Prawnik dla każdego" Uda nam się razem. Pozdrawiam Akmal JA ...
Większość firm ubezpieczeniowych oferty ubezpieczenia ochrony prawnej, który obejmuje prawnej do 100.000 NOK. Dotyczy to regularne ubezpieczenia. Dlatego jest bardzo wskazane, aby takie ...
hei! szukam ludzi po norsk prove 3 w celu uzyskania informacji o tym egzaminie gdyz sama sie do niego przymierzam za wszelkie info z gory dziekuje i pozdrawiam sminia
Witam czy mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyć taki zwrot familietilknytning ved vigselsattest .Serdecznie dziękuję za pomoc!
robert Szczepaniak
06-02-2011 11:35
Powiedz mi, dlaczego nie miałbym powiedzieć o bezpłatną pomoc prawną? W rzeczywistości są tak, aby zapewnić bezpłatną pomoc prawną w wielu przypadkach. Teraz trudno mi w pełni oersikt ...
Czy były narażone na przemoc, to może być uprawniony do otrzymania odszkodowania od sprawcy. odszkodowania mogą też awansować do urzędu za przestępstwa odszkodowania obrażeń. Pamiętaj, przemoc ...
witam serdecznie Czy ktoś wie ile za rok 2009 i za rok 2010 wynosił w Norwegii INDEX KONSUMPCYJNY ????? Chodzi mi dokładnie o : "Konsumprisindeksen" Jest to dla mnie ważne ponieważ ...
Witam Wlasnie sie sprowadzilem do Trondheim. Jest ktos kto ma wolne wieczory? Nie ma do kogo sie odezwac.... To ze poszukuje kwatery to druga sprawa ale to przy okazji.
czy ktos ma do wynajecia pokoj dla pary chcemy sie wybrac do tromso , pzdr
Witam jestem na forum nowa. W listopadzie urodziłam dziecko. Jako że konsul będzie w Stavanger w lutym możemy załatwić paszport bez jeżdżenia do Oslo. Niestety mamy pewien problem. Otóż małżeństwem ...
Hej, witam wszystkich,czy ktos z was byl na zwolnieniu lekarskim przynajmniej 2 miesiace,wiem ze pierwsze 16 dni placi pracodawca a pozniej NAV.Dokladnie chodzi o to czy NAV sprawdza chorego, gdzie ...
Witam mam pytanie czy może ktoś mi pomóc w przetłumaczeniu tego i co należy wpisać w to miejsce 2.1.1. Sprawa dotyczy otrzymania tax card na 2011 ale nie mogę zgłośnić się osobiście do ...
Dawid Synal
04-02-2011 09:45
heh a ja myslalem ze tylko ja tu z Brzeszcz
Witam wszystkich …. Na początek opisze całą sytuacje sprawa dotyczy chorobowego pracuje w Norwegi od 22marca 2010r. w systemie rotacyjnym 12/9 czyli pracodawca kupuje mi bilet do norwegi w ...
Bywa,ze ogladajac film czy jakis ciekawy program mamy niechciany przerywnik Reklamy sa i irytujace i ciekawe.Bynajmniej dla mnie.Ostatnio glownie smieje sie ogladajac je.Na topie mam ...
Sethur Asher
03-02-2011 09:41
mam pytanie bo rozliczam sie z poprzedniego roku. jestem zarejestrowany jako jednoosobowa firma i dowiedzialem sie ze aby zapłacic mniejszy podatek musze dostarczyc dokumenty ze mam żonę i dzieci ...
Kanadyjska policja wszczęła śledztwo w sprawie brutalnego zabicia około 100 psów rasy husky w ośrodku narciarskim Whistler. Zwierzęta, które w czasie igrzysk olimpijskich w Vancouver ciągnęły sanie z ...
czy ktos moglby mi podac adresy stron internetowych albo forow dla kobiet norweskich?z gory dziekuje!dana
potrzebuje pokoju na 4 dni dla znajomego,zaplace
Żeby było bardziej adekwatnie do tego co się znajduje się w tym dziale, to może macie jakieś propozycje na nową nazwę? Ja to widzę tak: polisz-dajtink.MN SZYMpatia.MN lub po prostu ...
Witajcie! w ciągu trzech tygodni powstała pierwsza edycja Festiwalu Kultury Skandynawskiej NORDISK w Poznaniu. Cała impreza potrwa miesiąc, a składają się na nią: - warsztaty dla dzieci podczas ...
Witam. Z powodu przeprowadzki mam do sprzedania w dobym stanie kuchenke Electrolux (1000kr), starsza lodowke Electrolux +mala zamrazarka- funkcjonuje bez zadnych zarzutow (500kr), w bardzo dobrym ...
Długo się z tym wstrzymywałem ale nadeszła chwila prawdy , potrzebuję pomocy.Pracowałem u norwega 3lata byłem pierwszym w tej firmie ,niestety teraz (od roku mnie zwodzi )nabrał świerzego narybku, ...
bracia lub siostry mam kilka pytań i nie wiem jak się do tego zabrać bardzo proszę o pomoc
ja miałem chorobowe od 1.2.2010 do 16.5.2010,też zginęło zwolnienie (jedno z czterech)oczywiście wysłałem kopie jeszcze raz.co jakiś czas pisali o dostarczanie nowych dokumentów;od lekarza,z urzędu ...
Artykul z gazeta.pl wyborcza.biz/biznes/1,101716,8922917,Jak...olandii_pilnuja.html Moze jednak ta Norwegia nie jest taka najgorsza? Nawet Adecco...
...romeczku moze sprobuj w nav. pomysl tylko,gdybys spotkal tam np: protestanta mowiacego po polsku? (toz to,rozwiazanie wszystkich,twoich problemow) a tak przy okazji,to zwyczajnie ...
Niema wiecej problemów
Witam, jestem z Oslo, czy jedzie moze ktos jutro lub w piatek na zakupy do Szwecji, chetnie sie zabiore i zloze na benzyne, moj nr tel 95941205 Pozdrawiam.
..a co to,za wzory nr 1 i 2? czy to kombinezony z rozporkiem,czy spiwory w wersji bialej i czarnej?
Mam pytanie może ktoś wie jak wygląda ściąganie alimentów z norwegi?-były mąż pracuje tam na czarno ale jakiś czas temu miał tam działalność - wiem jak wygląda to ze strony Polskiej tylko nie wiem ...
Witam, mam pytanie...jest już połowa stycznia a ja, ani moj mąż nie otrzymaliśmy nowych kart podatkowych na ten rok!!!!!Czy należy sie o nie upomnieć w Urzędzie lub można zgłosić przez ...
Witam wszystkich pomocnych Mam pytanko zakupilem samochod 4 miesiace temu i teraz musze go sprzedac poniewaz, wracam do Polski na 6-8 miesiecy i bezsensu jest zebym go tu trzymal i za niego ...
jak w/w tytule postu zukam kobiety chetnej na uprawianie sexu . nie bede nawijał ze chodzi o kawke ,czy o miłe spędzenie wieczoru , stawiam sprawe jasno i wyrażnie oburzonym i zniesmaczonym ...
czy ma ktos namiar na dentyste w bergen?? najlepiej polaka!! moze ktos był??
A bilet do nabycia gdzie i jaka cena , no i oczywiście kto gra ?
Tomasz Kozłowski
27-01-2011 02:08
Witam.Potrzebuje informacji na temat atestu policyjnego.Konkretnie jakie papiery powinnam miec by go uzyskac.Pozdrawiam
jesli przyjade do norge i otrzymam umowe o prace to musze czekac na pozwolenie z policji czy moge pracowac bez pozwolenia?
czesc mam pytanie czy ktos moze wie gdzie i jak najszybciej zrobic nauki przed malzenskie w oslo?