Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomasz Tomasz Magda lena dorotea xxxxxx mcs delivery Karolina Asenova JoanMore (5029 niezalogowanych)
18 Postów
fly hm
(fly)
Wiking
Cło to jest uzależnione zawsze od kraju z którego sprowadzony jest telefon. Tak na przykład cło na telefony komórkowe z Chin wynosi 0%. Na ten towar nie zostały nałożone również żadne ograniczenia importowe. Norwegia, nie jest w Unii Europejskiej, jednakże należy do strefy wolnego handlu, oznacza to, że na telefony pochodzące z tego kraju również nie ma cła, podobnie jak na aparaty fotograficzne lub laptopy.
www.mojanorwegia.pl/transport_i_komunika...ort_do_norwegii.html
pozdrawiam
Sposób z transportem autobusem jest również o.k (wielokrotnie korzystałem)
Cały sprzęt wędkarski zakupiony w sklepach całej Europu, w tym Polski przed i po wejściu do Eu dostarczany był przez pocztę, w tym echosondy, wyciągarki trolingowe itp. więc powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SarCiaa)
Wiking
Już uzgodniłam ze sprzedawcą telefonu,ze On mi go poprostu wyśle bez pudełka i gwarancji w kopercie "Bąbelkowej" jak równiez telefon zapakuje w jakies stare etui,zeby się nic z Nim nie stało podczas podróży.I chyba bedę liczyć na szczęście w tej kwestii.Wszystkim bardzo dziekuje.
Takich ludzi jak Wy to ze świeczuszką szukać normalnie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
zgadza sie,ze od czesci towarow nie ma cla,ale trzeba zaplacic 25% vat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Basiczka)
Wiking
Witam! Ja również mam pytanie odnośnie cła. Zakupiłam złote kolczyki na aukcji i zamiast kolczyków otrzymałam pismo z poczty w Oslo dotyczące cła a mianowicie trzeba było wpisać nr personalny, podpisać się i podać nr telefonu. Nie za bardzo orientując się o co w tym piśmie chodzi poszłam na pocztę w swoim miejscu zamieszkania, dałam Pani pisemko, ona je zabrała przefaksowała i przyniosła mi oba dokumenty. I teraz nie wiem co mam robić, czekać aż coś przyjdzie czy sama mam przesłać 110kr cła na nr konta poczty w Oslo podany na dole pisma. Z pisma tego wywnioskowałam, że jeżeli wartość kolczyków nie przekracza 1000kr to cło wynosi 110kr. Proszę o informacje osoby, które miały podobne przypadki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Witam
Ja zakupiłam w Polsce wózek który został wysłany do Norwegii. I dostałam pisemko w którym kazano mi odesłać im dowód zakupu tego wózka a dokładnie chodziło im o cenę tego wózka. Po odesłaniu im dowodu zakupu wózek w końcu dojechał do mnie ale musiałam uiścić opłatę w wysokości ok 180nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Basiczka)
Wiking
No tak, tylko ja jako tako dowodu zakupu nie mam, pewnie będzie w przesyłce. Mogę jedynie wydrukować potwierdzenie przelewu z banku, ale tam będzie już większa kwota niż sprzedawca podał na poczcie. Sprzedawca zadeklarował 100zł wartości przesyłki. Jaką kwotę w takim razie mam im podać? Jeśli wyślę potwierdzenie przelewu to nijak się będzie miało do tego co on podał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ale sobie basiczka skomplikowała sobie życie tymi kolczykami pewnie następnym razem kupi w sklepie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
Ja takze kiedys wystlalam wartosciowy list do norwegii , przy odbiorze dostalam rachuneczek do oplacenia 250 nok , lub moglam zwrocic paczke spowrotem , napewno byl wglad do paczki , jak jest zwykly priorytetowy lub nawet polecony priorytet to zawsze odbieram bez oplat , a sporo rzeczy przysylaja mi z pl ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Co do kolczyków... wlasnie kupila na allegro i wysłane zostały pleconym priorytetem, zobacze jak sie ta sprwa zakonczy i ze kolczyki dotra do mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Basiczka)
Wiking
Kurde, jakbym wiedziała, że wyniknie z tego tyle zamieszania to poprosiłabym o wysyłkę do rodzinki w Pl, a odebrałabym ją przy okazji w grudniu, no ale ja chciałam je już -bo to w sumie prezent urodzinowy od męża. No cóż, człowiek uczy się na własnych błędach. Wiem, że mogłam poprosić o zwykłą przesyłkę poleconą, ale bałam się, że nie dojdzie a to w sumie trochę kaski było. Miało być szybko i sprawnie a to potrwa jeszcze sama nie wiem ile.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok