Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wspolna Pomoc - Norwegia

Czytali temat:
(277 niezalogowanych)
193 Posty
Stały Bywalec
Moze jesli juz tak jedziemy i myslimy ze jak to Polak Polakowi za granica umi pomoc w calkowitej odwrotnosci tego slowa Sprobujemy zlamac stereotypy i jakos sobie pomagac Utworzyc watek gdzie i jak mozna szukac by bylo jak najmniej wpadek a Nasi Rodacy mieli jakies wsparcie od tych ktorzy jak coraz czesciej widze sa tu wyjadaczami
Moze w tym watku choc raz ten jeden raz uszczypniemy sie od dogryzania i wysmiewania
Bo nikt Cezarem sie nie urodzil i jak wiekszosc zaczynal tu od zera i sam raczkowal a pewnie na poczatku skorzystal by z jakiejs pomocy

Mam Takie pierwsze wskazowki dla poczatkujacych i szukajacych z jeszcze z Polski

Jest wiele firm ktore szukaja zastepstwa na nadchodzace wakacje ( szukajcie po duzych firmach Norweskich) w wiekszych miastach rzadko wymagany jest jezyk Norweski coraz czesciej pracuja tutaj na tych zastepstwach Obcokrajowcy to na poczatek poza oczywiscie firmami werbujacymi navem i finnem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
no to temat rozgorzal
lepiej jechac niz pomagac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
widzę, że ci smutno. no to może dla rozbawienia opowiem dowcip, jeden z pierwszych Polish Jokes jakie słyszałem w USA. co robi Amerykanin widząc, że sąsiad modernizuje dom? cieszy się bo ceny nieruchomości w okolicy wzrosną. co robi Niemiec widząc, że sąsiad kupił nowe BMW? szuka lepiej płatnej pracy i kupuje nowego mercedesa. co robi Polak widząc, że sąsiad kupił zdrową ładną krowę? modli się, żeby mu zdechła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Po to jest ten watek by sprobowac pozbyc sie tych stereotypow i zaczac postrzegac sie lepiej tak jak tego chcemy i wymagamy na tym forum i w rzeczywistosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ja tam nikomu nie pomagam i nie mam zamiaru , od tego jest sławna firma Possij Konekszjon
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jeśli pozbędziemy się tych stereotypów to ulegniemy wynarodowieniu. tudzież inaczej - stracimy wartości, które tak chciał Jarosław z Lechem, aby były zapisane w konstytucjach i układach zjednoczeniowych z Unią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
powiatowy myśliciel napisał:
ja tam nikomu nie pomagam i nie mam zamiaru , od tego jest sławna firma Possij Konekszjon

Nesadze oni bardziej zeruja z tego ze czesciowo ludzie nie znaja jezyka i nie maja kontaktow wiec typowy stereotyp temu tez mozna zaradzic pokazywac ludzi ktorze poprostu korzystaja z tlumaczy telefonicznych i wtedy firmy moze nabiora impetu

kazdy moze u ksiegowego poprostu zazyczyc sobie tlumacza nie musi byc na miejscu moze tlumaczyc telefonicznie dla chcacego nic trudnego To dla wiekszosci to jaki biznes mozesz prowadzic w Polsce mozesz i tutaj nie ma problemu (bariera jezykowa) fakt ale nauczyc sie mozna Jezyk Komunikatywny Angielski jest wystarczajacy tylko dla tych ktorzy wiarza z tym krajem przyszlosc polecam Norweski Bo jak to babcia juz mowila wszedles miedzy wrony naucz krakac sie jak one
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
e tam gadasz rizle , ja tam znam tylko język rosyjski i bardzo dobrze się dogaduje - jaki tam norweski i w ogóle po co ??? , jak to mówią siała baba mak... i poszła siedzieć na 10 lat
jak to Konekszjon nie ma kontaktów co ty mówisz ///??? , taka poważna firma --- człowieku wszystko ci załatwią bez problemu ,no wiadomo mówią że ksiądz tez modli się za pieniądze to czemu oni nie mogą -- proste . Każdy ma wybór --pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
rizle napisał:

Mam Takie pierwsze wskazowki dla poczatkujacych i szukajacych z jeszcze z Polski

z tej Polski to może już dość wyjechało? w każdym bądź razie w jednym rzędzie procentowo z jakimiś meksykami, czy pakisami. mamy jeszcze reszcie wskazać drogę i doradzić, a nawet pomóc jak mogą zwiać z Ojczyzny??? potem to miejsce na świecie zaorać, zasypać bombami atomowymi, aby już tam nigdy więcej nic nie ożyło, ani nie urosło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Nie zawsze trzeba oceniac ogolu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok