Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Mandat za parkowanie - Norwegia

155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Witam! Gdzie można znaleźć kodeks drogowy obowiązujący w Norwegii? Bo z tego co wiem obowiązują tu ciut inne przepisy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Motyl napisał:
Witam! Gdzie można znaleźć kodeks drogowy obowiązujący w Norwegii? Bo z tego co wiem obowiązują tu ciut inne przepisy.

Do złego miejscowego parkowania nie trzeba w Norge kodeksu drogowego...
Mandaty za parkowanie nie lepią Policmajstry ...tylko specjalna ekipa , która z kodeksem drogowym , niema prawie nic wspólnego...

Jest wyznaczony teren ...
- na parkowanie bez opłat w określonych godzinach dni tygodnia...
- bez określonych godzin dni tygodnia ...
- z opłatami w parkomatach ...
I prawie tyle co do parkowania...

Jak masz już mandat TAKI NA ŻÓŁTYM PASKU.... to po PTOKACH...

ZAPŁACIĆ MUSISZ ...NIEMA ZMIŁUJ SIĘ... bo po trzech tygodniach przyjdzie upomnienie podwyższone o ....250Nok.

Pojazd został sfotografowany i w razie Twojego odwołania oni pokażą to zdjęcie...
Ponadto , aby się odwołać i tak trzeba najpierw zapłacić ten Mandat...

Jak mandat jest wystawiony w Oslo to można się przejść do nich Osobiście i zapłacić bezpośrednio w kasie bez dodatkowych opłat...
Można tam poprosić o mapę parkowania w Oslo oraz informator o zasadach poprawnego parkowania na terenie Oslo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Ale parkowałem raczej prawidłowo. Zaparkowałem jako ostatni na parkingu przed pasami w odległości wiekszej niz 5m i przodem do przejscia. Mandat zapłace ale chce wiedziec za co. Gdzie dokładnie można znaleźć tych pierdzistołków?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
A miałeś bilecik, tzn. opłaciłeś parkowanie?
Ja dwukrotnie zapłaciłam mandat, raz 300 nok, raz 600 nok. Za każdym razem stałam prawidłowo i miałam bilecik, tylko troszkę się spóźniłam i czas na nim już się skończył, taki ból. Moja siostra z kolei zapłaciła w miejscu, gdzie pierwsza godzina parkowania była darmowa, ale trzeba było pobrać ten darmowy bilet. Była tylko 5 min w spożywczym i niestety kosztowało ją to 700 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Motyl napisał:
Ale parkowałem raczej prawidłowo. Zaparkowałem jako ostatni na parkingu przed pasami w odległości wiekszej niz 5m i przodem do przejscia. Mandat zapłace ale chce wiedziec za co. Gdzie dokładnie można znaleźć tych pierdzistołków?

W gornej czesci mandatu jest informacja "za co", wraz z odnosnikiem do paragrafu..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Ej to już jest bezczelnosc! Tak kolego masz racje jest napisane. Za odległość do przejścia. Tylko że te ... mają chyba jakis składany i połamany metr. Teraz to sie wkurzyłem. Poda mi ktoś adres gdzie znajde tych pierdzistołków?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Napisali mi że stałem 2.3 metra od skrzyzowania co za buce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Nie pierwszy raz metr im się zepsuł, też miałam kiedyś identyczną sytuację
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
A próbował ktoś sie odwoływać? Nie chodzi o 500kr ale o zasady. Zobaczyli polskie blachy to już jest okazja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Motyl napisał:
A próbował ktoś sie odwoływać? Nie chodzi o 500kr ale o zasady. Zobaczyli polskie blachy to już jest okazja.

Bzdura ze polskie blachy.. Nie ma wyjatkow.. Mi wlepili za zaparkowanie zbyt blisko przejscia (0,6m).. Uwaga! Uwaga!.. o 03:15 (nad rancem), w niedziele.. Malo tego.. gnidy mierza to z metra i nie ma znaczenia, czy polskie czy nie.. liczy sie prowizja..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok