1 NOK
z powody przeprowadzki do stavanger jednego mieszkańca jest jeden wolny pokój w wynajętym parterze domu na minde w pobliżu sletten senter .cena najmu 3 tys nok plus prąd i 3 tys kaucja. Osoba ...
Aneta Kulas
13-06-2011 17:21
witam, tak się zastanawiam nad wyprawą objazdową po Norwegii. W związku z tym, że nie ma lepszego sposobu na poznanie danego miejsca, niż poprzez spotkanie kogoś kto tam mieszka - zastanawiam ...
Witam wszystkich bardzo serdecznie Jestem nowym użytkownikiem który ma kilka pytań związanych z pobytem, życiem i załatwianiem spraw w Norwegii. Liczę, że mogę liczyć na Waszą pomoc gdyż jesteście ...
Kto chętny zapraszam ...........46381964
Witam!!! Mam pytanie czy moze ktoś z Was orientuje się , jakie wymogi trzeba spełnić, czy tez jakie sa procedury , w przypadku gdy chce się z Norwegii zabrać ze sobą zwierzę , a konkretnie chodzi o ...
Hej. Nie wie ktoś na jakich stronach szukac ogłoszeń dot. wynajmu mieszkań?? Bardzo proszę o podpowiedz.
Patryk Kabus
11-06-2011 18:11
ma ktoś ochotę na wypad w niedzielę na wyspy opalanko piwko sielanka jednym słowem .,., no nie mówcie mi ze nie ma nikogo
Kamila KAMILA
09-06-2011 01:01
Witam serdecznie. Mam pytanie jakim autobusem można najszybciej dojechać do Honefos ? Dzieki za pomoc!!!
hej szukam dziewczyny milej sympatycznej odpowiedzialnej i uczciwej do opieki nad moim synkiem mieszkam kolo fredrikstad zainteresowanych prosze o kontakt
Witam Mieszkam w Trondheim. Na dlugi weekend wybieram sie samochodem wraz z narzyczona do Oslo. W celu redukcjo kosztow chetnie zabierzemy jedna osobe. Wyjazd z Trondheim w piatek okolo 16.00, ...
witajcie, mam ochote na jakas wycieczke last minute do cieplych krajow, zalezy mi zeby ceny byly przystepne i mam na wyjazd tydz. chcialabym kupic taka wtcieczke najlepiej jak najszybciej, mam ...
Poszukuję 2-pokojowego mieszkania w Bergen na dłuższy okres za rozsądną cenę. Może być również 1-pokojowe. anetka_k22@poczta.onet.pl
ello mam do oddania kuchenkę elektryczną z piekarnikiem sprawna za darmo, mieszkam w Strømmen ca. 16km od Oslo
Marian Milo
06-06-2011 23:56
Witam Samotnie wychowuję dwoje nastoletnich dzieci, a nasza sytuacja w Polsce jest bardzo nieciekawa. Niskie płace, brak pracy ( od pół roku szukam i jedyne na co trafiam to krótkie umowy zlecenia, ...
witam mam pytanie czy ktos sie orientuje gdzie w bergen sa bazary,pchle targi,lopedmarket.z gory dziekuje
Tomasz Wójcik
06-06-2011 15:16
witam usłyszałem że na północy norge są tanie sklepy z rzeczami wystawianymi przez norwegów za małe pieniądze tylko nie zapamiętałem nazwy ty sklepów może ktoś wie?
witam.troche poszperalam na forum (aby nie być posądzona o lenistwo ) ale nie mogę znaleźć żadnego wątku a propos lekarza, tzn gdzie sie go wybiera... czy moze ktoś wrzucic mi adres stronki gdzie ...
Dziś znalazłam małego wężyka , ciemnobrązowy a wzdłuż ciała miał dwa białe pasy . Kto wie co to za wąż ?
Hej! Ci z Was, ktorzy sa na FB zaglosujcie prosze na moja nazwe w konkursie 5 om dagen: www.facebook.com/5omdagen?sk=app_215049715188813 naciskacie KONKURANSE: Wybieracie TRU BLOD i VAMPIRE ...
przyjechalem do polski na urlop i pierwszego dnia zlamalem noge. oczywiscie za wszystko w szpitalu musze placic mimo ze w norwegi pracuje legalnie. mam pytanie co dalej mam z tym fantem zrobic? ...
Przeglądając forum MN zauważylem że większość forumowiczów narzeka pluje na NO... I stąd moje pytanie: Czy Polacy to masochości i mieszkają tylko po to żeby się umartwiać???????
a wiec problem jest taki ze teraz moja kolej randki w oslo, i nie mam pojecia co mozemy robic i co tam w ogole mozna robic on mieszka w oslo i parki itp raczej odpadaja, myslalam o jakims gokarcie ...
Witam jest ktos kto wybiera sie dzis na miasto na jakas imprezke???mowa o Sandnes... mozna by isc razem i dobrze sie bawicjak cos to piszcie tu albo na gg (w profilu) pozdrawiam
szukam strony gdze moge sciagnac druki lub formulasz E106
Dziś taki spokój na forum. Nikt idiotycznie nie komentuje niczego i stąd moja myśl czy jasta 102 żyje ?? A może mu neta odcięli za te jego chamskie i prostackie wywody ? Aż miło się tu dziś ...
Prowadze firme budowlana od jakiegos czasu na poczatku wykonywalem prace dla firmy norweskiej jako podwykonawca i gos wisi mi za dwa miesiace pracy wystawilem trzy faktury ale zaplacił tylko jedna a ...
Witam Wszystkich. Mam prośbę do znających się na tych sprawach. Zmarł mój teść czy po jego śmierci tutaj w Norwegii przysługuje mi jakieś odszkodowanie??? Dzięki.
Witam, Jeśli ktoś ma jakiś mały problem z samochodem, lub trzeba coś zrobić przy domu, to z chęcia polecam swoją osobę, oczywiście za drobną opłatą. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy ...
Dla tych co z powodu złej pogody nie maja ochoty na niedzielne wyjście na spacer polecam zabawę polegającą na odgadnięciu pod jakimi innymi klonami występuje dany użytkownik MN, np. "brum bum ...
SIEMA WSZYSTKIM DZIS DOSTALEM MANDAT ZA PARKOWANIE NA GRUNELOKA PRZY BOISKU BO BYLEM POGRAC Z CHLOPAKAMI MECZYKA I WRACAM, WIDZE ZÓŁTE BADZIEWIE ZA WYCIERACZKA. OK. INTERESUJE MNIE TYLKO JEDNO CZY ...
mam takie pytanko czy konsulat Polski jest tutaj potrzebny ??czy komuś pomogli??? czy jest to tylko ciepła posadka dla kilku urzedasów ??
Proszę o głos! Pozdrawiam ! www.benc.pl/konkurs/z/2139/
11-go czerwca w Oslo na placu Youngstorget odbedzie sie Eras Festival... na którym będzie można zobaczyć i usłyszeć grupy taneczne oraz muzyczne z całego świata...w tym roku Polske reprezentuje ...
Witam Wszystkich!!! Mam mały problem i bardzo prosiłbym o radę. Otóż od 2 lat wynajmowałem dom w Bergen.Zgodnie z umową zawartą z norweskim najemcą,złożyłem wypowiedzenie najmu 2 miesiące przed ...
jak w temacie... ma ktos informacje jak moge sie dostac szybko(najlepiej pociagiem) do Goteborga w szwecji? jak ktos wie to czym i gdzie mozna sprawdzic rozklad. DZieki i pozdr.
Witam! Może ktoś wie jakie uprawnienia,certyfikaty,kursy . czy coś takiego potrzebne jest do wykonania łazienek bez hydrauliki i elektryki
kibic kibic
27-05-2011 19:34
Jak w temacie,mam pytanie dotyczące związków zawodowych.Czy ktoś może coś wie na ten temat,czy warto się zapisać i jak to wszystko u nich działa???dziękuję wszystkim za odpowiedz
By nie wykorzystywać forum jedynie do własnych spraw, dodaję dla uśmiechu najlepszy duet Himilsbach & Maklakiewicz czyli H&M inaczej: Osobiście ubrań nie lubię, ale od dziś sklep ...
anna ...
27-05-2011 13:32
W firmie ubezpieczeniowej.
Witam, Jestem nowy w Norwegii i jeszcze nie znam jezyka. Prosze pomozcie mi znalesc telefon na poczte w Szwecji: Poste Restante, 45 201 Strömstad. Zalezy mi na czasie. Z gory bardzo dziekuje
Ktore z wiekszych miast w norge ma najbardziej przyjazna pogode na nas w ciagu roku. Mniej opadow deszczu prawdziwe sniezne zimy itp... Bede wdzieczny za info . Czy w Bergen jest naprawde tak ...
Witam potrzebuje 2 letnie opony w rozsądnej cenie rozmiar 195/50/15 pisac na gg 10927417
Witam,tak jak w temacie,czy ktos wie gdzie w Oslo są jakieś szkółki?A najlepiej jak by instruktorem był ktos z PL,pozdrawiam
Czy moze ktos moze mi pomoc , gdzie mozna znalezc Norweskie filmy z norweskimi napisami ....chce je potraktowac jako wzor wymowy , ogolnie rozmumiem wszystko co czytam , mowie , ale potrzebuje ...
witam ,słyszalem że pracując w norwegi można jezdzić swoim samochodem na polskich tablicach rok czasu,podobno można pisac prośbę o przedlużenie pozwolenia ale nie moge nigdzie znależ w internecie ...
Hejka Czy mozecie podac przykladowe zarobki miesieczne w roznych zawodach juz po podatku. Bede wdzieczny za info ..... Grzesiek
Witam.. czy ktos moze mi napisac gdzie moge kupic bilet na wszystkie busy i tranwaje w oslo na miesiac.. i ile kosztuje?
Witam! Jak w temacie: Poszukjemy niani dla 5-latka z Sarpsborga lub okolic. Nasz tel: 46394135
szukam chetnych do/wynajecia mieszkania wiecej informacji pod michalbrx@interia.pl
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Nazywam się Paweł i jestem doktorantem w Instytucie Polityki Społecznej na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Naukowo ...
witam mam pytanie czy ktos sie orientuje gdzie w bergen sa fabryki okien i drzwi z drewna
chlopie co ty robisz na tym forum?????????????
Witam wszystkich W czerwcu przeprowadzam sie z UK do Norwegii,chcialem przyjechac samochodem ale tu zaczynaja sie schody. Niestety samochodem ubezpieczonym w UK nie mozna przebywac poza granicami ...
zamontowałem system gazowy w polsce.znajomi mówili że niema problemu z legalizacją gazu w norwegii.=dopisanie w dowód benzyna+gaz=kiedy pojechałem powiedzieli mi że musze zrobić przegląd w norwegii,w ...