1 NOK
Mam przedziwne wrażenie, że osoba Mase1 nam się przemieniła w osobę Bobek1. Wątek jak w temacie, strona 1...
Witam serdecznie mam takie Pytanie i jestem ciekawy czy się zemna zgodzicie ?? zauwżyłem że zachowanie wielu podkreślam wielu polaków za granicami Polski mozna nazwać Qrewskim.moze ja jestem ...
Znacie jakieś czaty, gdzie rozmawia się w języku norweskim? Prosiłbym o linki to bym sobie tam posiedział dla zabicia czasu. Najlepiej bez log'owania i z duża ilością osób. Dobrze jakby chat był ...
moj kumpel prowadzi fajne radyjko internetowe radio Romans ,ekstra muza ,mila atmosferka Polecam
Witam, zakonczyłem przygode w norge w 2009. Jak wiadomo zwrot podatku wypłacany był w dwóch transzach: czerwiec lub październik. W żadnym terminie nie otrzymałem nic na konto. Czy ktoś jest moze ...
Witam wszystkie mlode mamy z Kristiansand. Chcialabym zorganizowac spotkanie. Prosze piszcie gdzie jestescie i czy macie ochote na spotkanie. Ja jestem w 9 miesiacu ciazy i bardzo bym chciala ...
Potrzebuje korepetytora z matematyki dla mojej córki w szkole podstawowej-proszę o pomoc. Mój numer telefonu - 48259073. Pozdrawiam!!!!!!
Hej. Od czerwca przyszłego roku zamieszkam w Nesttun wraz z moimi dziećmi. 12-letnią córką i 3 letnią córką. Mój mąż już tam mieszka, a my dołączymy do niego. Szukam mam dzieci w wieku mojej ...
Witam, mam pytanko... Jak długo można jeździć w Norwegii na polskich blachach????Ponieważ każdy z moich znajomych mówi co innego!!! Czy rok od czasu otrzymania umowy o pracę czy rok od czasu ...
Witam Planuje wyjazd do pracy za granicę właśnie do Norwegii. Chemy wyjechać na okres od czerwca 2011 razem z siostrą, po studiach. Czy ma ktoś z was namiary na fajną pracę, czego mam unikać i w ...
Witajcie!Mam pytanie czy w Oslo jest Polski sklep?bo słyszałem,Bardzo bym prosił o dokładny adres jeśli ktoś wie.
S B
05-12-2010 18:17
I ile kosztuje tak na oko? Taki jak w Polsce jest słownik poprawnej Polszczyzny to ja potrzebuję do nauki słownik poprawnej pisowni i wymowy języka norweskiego :] Jak mi pomożecie, gdzie go nabyć ...
Ale ktora szkola???
Ania Rojek
05-12-2010 11:33
witam moze ktos mi podac jakies inne strony z ogłoszeniami kupna sprzedazy samochodów oprocz finn z gory dziekuje
Witam prosze o informacje jak mozna się dostac bezposrednio z lotniska gardenmoen do torp ] dzięki
Witam cieplutko w mroźne popołudnie Czy to prawda że jutro jest niedziela handlowa? Jeśli tak to może ktoś wie od której są otwarte sklepy? Chodzi mi dokładnie o M44 w Bryne i Amfi. Dziękuję z góry
Co sadzicie o egzorcyzmach?Wklejam pare filmikow kture nie sa fikcja.Moze kogos zainteresuja CZ1 CZ2 CZ3 CZ4 CZ5 CZ6
Więc sprawa przedstawia sie tak 2 mies temu zostało mi zabrane prawo jazdy za przekroczenie predkości jechałem 68 km/h na 40 przekroczyłem o 28 km/h.W tej chwili mieszkam w norwegi nie cały rok ...
Mieszkam tu dopiero 3 tygodnie i nie mam znajomych więc jeśli ktoś ma ochotę na znajomość to niech się odezwie. Siedzę w domku z dzieckiem, z chęcią wyszłabym czasami do ludzi he he
witam mam pytanko moze ktos wie co grozi w norwegi za brak prawa jazdy gdy zatrzyma policja do kontroli ?poprostu zapomnialem zabrac prawka z polski a musze czasami jezdzic w norwegii
witam, jade autem do Polski, a dokladnie Oslo-Karlskrona-Gdynia-Gdansk, wyjazd 17-ego, piatek. Mam wolne miejsce, zainteresowani prosze pisac na priva lub maila : kane@op.pl Mozliwosc zabrania ...
Sporo z Was widziałam na portalach typu: Sympatia.pl lub Polish hearts itp.. Czy dzięki takim stronom znalazłeś/aś kogos kogo szukałeś ? ciekawa jestem kto sie przyzna... MN to tej prawie jak ...
Hej gdyby ktos jechał tego dnia na lotnisko i mógłby mnie podrzucić byłabym bardzo wdzięczna jestem tu na wymianie studenckiej bede miec jedną walizkę wylot o 18.40 z góry dziękuje Ola ...
Szukasz ciekawego prezentu pod choinkę dla kogos bliskiego? Zapraszam do zamowienia pieknego obrazu. Maluję na płótnie wysokiej jakości farbami akrylowymi. Obrazy składają sie z kilku części ( od 3 ...
Marlena mm
27-11-2010 00:29
Witam dzisiejszej nocy w wyniku podpalenia, przez sasiada mieszkajacego w tym samym rekkehus, stracilismy dach nad glowa wraz z wszystkimi rzeczami, dokumentami, pieniedzmi, kartami itd. jestesmy ...
Witam wszystkich!!! Czy zna ktos moze jakies dobre norweskie krople dla dzieci na ropny katar? Moja 5 letnia corka od przeszlo miesiaca ma ropny katar teraz doszedl kaszel i strasznie ropieja jej ...
Witajcie! macie może namiary na ludzi którzy handlują polskimi rzeczami w Oslo??? jakieś takie małe sklepiki ???
A co... Przyjezdzajcie. Pracy jest bardzo duzo i nikt nie chce jej brac. Jeszcze 3 miesiace mozesz popracowac przy sprzataniu lub w jakims sklepie nim lekarz wysle Cie na zwolnienie. Szkoda, ze ...
ania s
25-11-2010 17:14
Mam do sprzedania bilet miesieczny. Kupilam go 16-stego listopada. Zaplacilam za niego 1700kr i dostalam urlop w pracy. Bilet bezimienny. Zalezy mi na tym, zeby go szybko sprzedac, zeby nie stracil ...
Szukam chetnych na wyjazd do polski na świeta wyjeżdżam 21 grudnia z Sandnes i jade przez Kristiansand, w Polsce jade do Elbląga przez Szczecin Walcz i Tczew ,posiadam 2 miejsca w swoim samochodzie ...
aaa, jeszcze się chciałam dowiedzieć o jedzenie - bardzo się różni to co tam można dostać ode tego co jest na półkach w standardowym markecie? wiem że na pewno jest dużo droższe.. podsumowując: ...
WItam Mieszkamw oslo i nie posiadam jeszcze internetu. Chcialem sie od was dowiedziec jaki sa ceny internetu , jakie rodzaje internetu (jak szybki np 2 mega) dodam ze interesuje mnie internet ...
czy sa tu jacys ludzie ktorym chcialoby sie pouczyc razem norweskiego, pochodzic po gorkach, pojsc na kawe itd?odezwijcie sie!! pozdrawiam Iza
Mój mąż dostał podobny list ale nadal czekamy .
uwaga.onet.pl/39989,wideo,215080,uczniow...ielowi,reportaz.html
Witam wszystkich. Zastanawiamy się z mężem nad zmianą kraju. Ponieważ mieszkamy w Irlandi a tu się robi ciężko z pracą szukamy kraju w którym moglibyśmy zarobić na nasze plany. Mamy 4 letnią córeczkę ...
Witam ... chce sobie wrzucic Dziabe na plecy...(srednia) napisy ala gotyk(pare wzorow)+portret... co gdzie jak i za ile...(kartofle odpadaja...interesuje mnie ktos kto sie zna) oslo + hallingdal ...
Witam wszystkich. Czy być może ktoś orientuje się ile trzeba czekać na rozliczenie końcowe z urzędu podatkowego w Norwegii? Po odwołaniu? Otrzymałem pismo utskrift av likningen i wszystko jest ok. Na ...
Mam prośbę! Czy mógłby mi ktoś przełożyć przepis "Norweskie ciasto marcepanowe" na polski. www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrift...stkaker/Marsipankake ...
PIOTR Ch
20-11-2010 08:03
Witam mam pytanko moze ktos wie gdzie mozna zdobyc wieksza ilosc odziezy uzywanej ?? za kazde info dziękuję i pozdrawiam
Ingredienser: 3 egg - 3 jajka 2 dl sukker - cukier 1 dl kokende vann - gotowanej wody 2 dl hvetemel - maki 2 1/2 ts bakepulver - proszek do pieczenia Fyll: - nadzienie 7 dl kremfløte ...
Lekarz, u którego byliśmy w Polsce kazał zrobić mojej żonie badania hormonalne. Z tego co mi wiadomo tutaj trzeba najpierw iść do lekarza rodzinnego i on dopiero wypisuje skierowanie na takie ...
Witam Wszystkich,wie ktos moze jak to jest z zasilkiem dla bezrobotnych bo nam kolega troche w glowie namieszal , ogolnie jest 104 tygodnie zasilku tak ? jesli wykorzystasz np 50 tygodni i pojdziesz ...
witam mam takie pytanie czy ktos wie jak powinno wygladac norweskie swiadectwo pracy zanajomy pracowal pare lat temu w firmie praca legalna taraz poprosil szefa zeby mu wystawil swiadectwo napisal ...
MAM KONTO W NORDEA.NO I DOSTALEM KALKULATOR Z KODAMI I WSZYSTKO CO TRZEBA. ALE GDY LOGUJĘ SIE NA BankID TO WYSKAKUJE MI KOMUNIKAT: Ma oppstatt błąd Skontaktuj się z bankiem, który wydał Bank ID i ...
Czy istniej ten sklep jeszcze?? Jesli tak to otwarte dzis?? Bo chce sie wybrac, a z Oslo to kawałek, a jak zamkniete to szkoda czasu
Hej do Oslo ja tak naprawdę blizej chyba niz do Son ,a Ty Madame skad dokladnie jestes moze udałoby się nam zorganizowac jakąs grupę? Pozdrawiam i pisze szczerze samopoczucie po wyjsciu z wody jest ...
czy sa tam w Norwegii osoby które same mieszkają pracują ale chciały by pomóc innym z Polski znalezc prace .bo jakoś wiedze ze wcale nie ma pomocy od ludzi z Norwegii jak już tam są to już koniec ...
Cos z nim jest nie tak... i trzeba to powiedziec Czytajac wiele tematow mozna sie natknac na odpowiedzi owego goscia,ktory to notorycznie wyzywa wszystkich na forum od debili,pustakow i ...
...proponuje film - bez obrazkow (nie wiem,czy tak mozna) 'powrot wilczycy' troche spozniony,ale licza sie,dobre i szczere checi! ... z dedykacja (bez podtekstow) dla - forumowej ...
hej,,,mam pytanie do znawców tematu,,,mam zamiar sprowadzic z Polski motocykl,ktorym chciałbym soie posmigac po Norge,,w przyszłym sezonie,,więc pytanie,,czy porusznia się motocyklem na pl. ...
Michał Polak
10-11-2010 22:11
Znizki z Polski sa akceptowane. Musisz podac dane do ubezpieczyciela oraz nr kontraktu czy umowy. If nie robi problemow. Ubezpieczalem w kilku firmach. Najtaniej wyszlo mi w NBBL.