Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Kolego ile to 5metrów to ja wiem i wiedziałem o tym przepisie dlatego szukałem chyba z 20 minut miejsca parkingowego. No i znalazłem i było napewno ponad 5metrów do przejścia dla pieszych. A oni mi napisali że było 2.3m. Przecież to jakaś paranoja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Motyl napisał:
Kolego ile to 5metrów to ja wiem i wiedziałem o tym przepisie dlatego szukałem chyba z 20 minut miejsca parkingowego. No i znalazłem i było napewno ponad 5metrów do przejścia dla pieszych. A oni mi napisali że było 2.3m. Przecież to jakaś paranoja.

Zaplac, i napisz odwolanie. Ze zdjecia mozna odczytac proporcje i odlegosci.. Jezeli masz racje to zwroca ci kaske i przeprosza.. informacja o trybie odwolawczym jes zwykle w dolnej czesci mandatu... Tak na pocieszenie... mieszkajac w centrum nalapalem tego tyle, ze mozna zrobic zaayebisty lancuch na choinke..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Motyl napisał:
... Poda mi ktoś adres gdzie znajde tych pierdzistołków?
Adres jest wypisany na tym mandacie...
Oslo.... pilestrede...coś tam coś...tam ...

Te Osoby które wystawiają mandaty akurat nie są pierdzi stołkami tylko zwykłymi robolami ...
taki krawężnik , który zasuwa ileś godzin na piechotę , rowerem lub samochodem , by zarobić na chleb... .
Nie obrażaj pracownika fizycznego... zresztą żadnego...nie obrażaj ...On wykonuje tylko Swoją robotę i tyle...
Masz wątpliwości pisz odwołanie...

I by nie było ,że ich popieram ...
Od Lipca tamtego roku odkąd przyjechałem do Oslo wyłapałem ...SZEŚĆ MANDATÓW PO 500Nok.
Ostatni w lutym tego roku i to na Mojej ulicy ,gdzie zawsze parkowałem bezproblemowo...
Tylko nie zauważyłem ,że przestawili znak o 20metrów...
Zresztą nie tylko Ja wyłapałem wtedy Mandaty ...
Takie życie ....oczy trzeba mieć dookoła głowy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Masz racje. Przepraszam wszystkich których uraziłem. Oczywiście że zapłace ten mandat i odwołanie tez napisze a co...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
100%, że to przez polskie blachy, ponieważ uważają, że ktoś może nie znać języka i nie będzie próbował sie odwoływać. Kilka takich przypadków znam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Znajomi też mi to podpowiadali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
pierdzielicie aż miło otóż opowiem wam swoja historię może i śmieszna ale prawdziwa:
pojechałem raz z żoną wyrobić paszport żonie do Oslo -- pewnie zorientowani wiedzą że przed wydziałem konsularnym RP w Oslo nie ma zbytnio gdzie się zatrzymać , otóż było wolne miejsce to myślę zatrzymam się na chwilę - przecież ile to tylko wnieść gotowe podanie o paszport , i nie świadomie zaparkowałem na miejscu dla ambasady Kazachstanu ,bo na prawdę w tym poj/e//ba//nym Oslo nie ma się gdzie zatrzymać , uiściłem opłatę za parking w automacie i poszliśmy z żoną złożyć papiery . Dosłownie za 20 min wracamy i patrzę a tu jakiś norweski arab już wypisuje mi mandacik , mówię mu że już odjeżdżam bo ja tylko na chwilkę oczywiście po norwesku i z autem na norweskich blachach , nie przedstawiałem mu się jakiej jestem narodowości . On mi na to mówi że Ambasada Kazachstanu dzwoniła do centrali do nich i krzyczą że im ktoś parking zastawia , no i ciul wlepił mi 500 nok za parkowanie na miejscu ambasady --- sam się zaśmiał gość bo powiedział że gdyby to od niego zależało to na pewno nic by nie zrobił -- ale mówi że zgłoszenie dostał więc musi to zrobić . Nie mam za złe gościowi bo wykonuje swoją pracę jak każdy, dostałem mandat to h//u/j przepadło --- wszystko zależy od naszej mentalności i wychowania. Powiedziałem sobie co to kó//rw/a jest ten Kazachstan za//je///bany -- czym są lepsi ode mnie , od Polaków ??? jeszcze gorsze dziady jak ludy afrykańskie , ale w Norwegii pokazują kto tu rządzi i nie mają skrupułów do nikogo czy to Norweg czy Polak --- widocznie powstaje jakaś nowa lepsza rasa Kazachowie ----- bez komentarza ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok