Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

znowu podatek :] - Norwegia

Czytali temat:
(1603 niezalogowanych)
17 Postów
robert bratz
(frozeme)
Wiking
Witam,
zakonczyłem przygode w norge w 2009.
Jak wiadomo zwrot podatku wypłacany był w dwóch transzach: czerwiec lub październik.
W żadnym terminie nie otrzymałem nic na konto.
Czy ktoś jest moze w podobnej sytuacji?
Na stronie skattu wyczytałem a raczej wydedukowałem z treści, że w tym roku 2 tercja bedzie do 10 .12.
Będe wdzięczny za wszelkie wypowiedzi w temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A skad wiesz, ze nalezy ci sie zwrot? Przeciez zwrot to nie jest sprawa obligatoryjna.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
robert bratz
(frozeme)
Wiking
podpowie ktos cokolwiek?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
frozeme napisał:
podpowie ktos cokolwiek?

dlaczego sie tak goraczkujesz`? Zadales pytanie raptem 10 minut temu i oczekujesz juz odpowiedzi? Sorry, ale przesadzasz.
Jezeli wiesz ze miales miec zwrot , to zwrot przychodzi na konto norweskie, jezeli ni epodales nr konta to wysylaja cos, co sie nazywa giro utbetaling i wysylaja to na norweski adres i mozesz to zrealizowac w banku. Z tego co pamietam, mozna ze realizowac w polskich bankach, bo niektorzy na forum o tym pisali dawno temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
robert bratz
(frozeme)
Wiking
standardowo pracowałem 3-4 miesiace, w 2009 mialem kontuzje i miesiac leczylem kontuzje, czyli pracowalem 2 miesiace. podatek zaplacilem na poziomie 23-25 %.
Pewnosci nie mam ale mysle ze cos powinni zwrocic.
w poprzednich latach nie spotkalem sie z przypadkiem zeby ktorys z kolegow z ktorymi pracowalem (lacznie ze mna) nie dostali nic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
robert bratz
(frozeme)
Wiking
fakt pytanie padlo przed chwila.
Nie goraczkuje sie ale przeszukalem net i nic sensownego nie znalazlem co moglo by mi rozjasnic sprawe.
mam konto, podalem numer i standardowo jest przelewane.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Standardowo mozesz sprawdzić sobie na internecie czy miales zwrot lub zadzwonic do skatt i podac swoje dane oraz zapytac czy masz zwrot...standardowo. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
robert bratz
(frozeme)
Wiking
dzieki i za to choc powodzenie mi tu nie potrzebne tylko jakies info
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jakie info???? Malo ci napisalam co masz zrobic aby sie dowiedzec czy masz zwrot???? Moze jeszcze za ciebie zadzwonic?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
robert bratz
(frozeme)
Wiking
zeby dowiedziec sie ze skatuu to moge albo zadzwonic albo poprosic kogos kto jest na miejscu zeby to zrobil
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok