Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

odskzodowanie - Norwegia

Czytali temat:
(832 niezalogowanych)
12 Posty
Julia stanczyk
(j.kup.)
Wiking
witam!!!
miałem ostatnio wypadek samochodowym, facet wymusił pierwszeństwo na mnie z miejsca zabrano mu prawko, ja w sumie cały, poza sporymi potłuczeniami, samochod nie byl moj tylko z firmy więc firma dostanie odszkodowanie z ubezpieczlani winowajcy, a co ze mna czy mi się coś nalezy? mnie zbarano do szpitala policja się zajęła wszytskim i nic nie wiem pomozcie, czy ja muszę czekac na jakieś pismo (wg mnie to raczej odszkodowanie mi się nie należy, mimo ze tobyl czas pracy) ale sam nie wiem pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, nie wiem czy muszę iśc na policję czy cokolowiek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
A czy w zwiazku z wypadkiem doznales uszczerbku na zdrowiu? Nie mozesz wykonywac pracy, straciles prace? To ze byles w szpitalu jeszcze do niczego nikogo nie zobowiazuje. Za pobyt w szpitalu dostaniesz wynagrodzenie (sykpenger) Po dojsciu do siebie podejmiesz prace. Chyba ze w zwiazku z wypadkiem nie mozesz wykonywac pracy, ale sam piszesz ze byles potluczony i nic wiecej. Wiec ja mysle ze chyba ci sie odszkodowanie nie nalezy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W Norwegii nie ma odszkodowan jako takich. Chyba ze masz ubezpieczenie w Polsce? Są takie ubezpieczenia obejmujące wypadki za granicą.
Na przykład moj syn w szkole ( tu w NO ) został zepchnięty z murka, złamał reke dosc powaznie, 2 miesiace gipsu, 6 kontroli. I odszkodowania nie dostal, jedyny plus to ze nie płaciłam za gips, bo normalnie to by ze 200 koron wyszlo ze zmiana opatrunku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Julia stanczyk
(j.kup.)
Wiking
ok wielkie dzieki, tak myslalem ze to troche dziwne, zeby dostac za cos takiego pieniadze mimo wszystko dziekuje za odp mam tylko nadzieje, ze przyjdzie jakies pismo do domu ze sprawa jest zakonczona itp, bo bylem pierwszy raz w takiej sytuacji i w sumie nic nie wiedzialem, bo policja sie zajęła wszystkim a mnie juz nie było na miejscu, nie zalży mi na pieniądzach byle bym miał święty spokój z tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
4 godziny temu twierdzies cos zupenie innego, mainowicie ze odszkodowanie ci sie raczej nalezy, mimo iz to byo w czasie pracy.

Powodzenia na drodze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Janusz Xxxx
(JJohnny)
Nowicjusz
Czepiamy się,kolega jest jeszcze w szoku powypadkowym,wybaczcie i trochę zrozumienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dziś spotkała mnie kara za czepianie się. Zabrało mnie pogotowie i przy opuszcxzaniu legevakt musialam uiścić opłatę w wysokości 275 koron. Mało, a człowiek zycie by stracił i jeszce trzeba zapłacić.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
A ja skasowałam znajomej Norweżce samochód
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Biedna Hilton
Tą kwotę można wliczyć do frikort, zakładając że często odwiedzasz lekarza i się jej dorobisz Więcej mdlenia ci nie życzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Hilton napisał:
Dziś spotkała mnie kara za czepianie się. Zabrało mnie pogotowie i przy opuszcxzaniu legevakt musialam uiścić opłatę w wysokości 275 koron. Mało, a człowiek zycie by stracił i jeszce trzeba zapłacić.....

A ktory to jest tydzien?
Hilton moje gratulacje i gratuluje temu szczesliwcowi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok