Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pomocna dłoń - Norwegia

Czytali temat:
r bodzio (3697 niezalogowanych)
7 Postów
DAREK SZANIAWSKI
(KRZYS11233)
Wiking
czy sa tam w Norwegii osoby które same mieszkają pracują ale chciały by pomóc innym z Polski znalezc prace .bo jakoś wiedze ze wcale nie ma pomocy od ludzi z Norwegii jak już tam są to już koniec nikt nikomu innemu nie pomoże.Moze jednak znajdzie się pomocna dłoń
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
wiesz to nie jest takie proste, niestety
ja nawet swoim bliskim znajomym nie moge pomoc, bo tu sie w taki sposob nie zalatwia spraw... ale niestety nikt tego nie rozumie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olinka)
Wiking
Może niech ktoś konkretnie napisze jak sie załatwia "takie sprawy"
.
Czytałam wiele wypowiedzi i faktycznie każdy mowi " z Polski nie da sie załatwic tu pracy, trzeba tu byc na miejscu ,tak tego sie nie da" itd.
Pomózcie oswiecic ludzi co i jak maja załatwiac, jak Wy to robililiście i jak długo czasu wam to zajeło wtedy może nie bedzie pretensjii tylko wieksze zrozumienie ze strony rodaków w polszy
Ja niestety sama raczkuje jeszcze wiec nie mogę powiedziec komus jak ma zacząć chodzic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(net)
Wiking
olinka napisał:
Może niech ktoś konkretnie napisze jak sie załatwia "takie sprawy"
.
Czytałam wiele wypowiedzi i faktycznie każdy mowi " z Polski nie da sie załatwic tu pracy, trzeba tu byc na miejscu ,tak tego sie nie da" itd.
Pomózcie oswiecic ludzi co i jak maja załatwiac, jak Wy to robililiście i jak długo czasu wam to zajeło wtedy może nie bedzie pretensjii tylko wieksze zrozumienie ze strony rodaków w polszy
Ja niestety sama raczkuje jeszcze wiec nie mogę powiedziec komus jak ma zacząć chodzic

Ale o jakie sprawy niby chodzi? Tak jak rozumiem zalozyciela watku chodzi mu o konkretna robote, a nie o pomoc w zalatwieniu formalnosci wokol niej. A jesli chodzi o konkretna robote, to kazdy ktory tu siedzi i jest wladny w "zalatwieniu" takowej w pierwszym odruchu szuka posrod tych, ktorzy sa na miejscu i ktorych zna. I takie zachowanie i myslenie nie dotyczy jedynie naszej nacji /bo widze jakies podtekstowe aluzje u zalozyciela watku i granie na poczuciu winy/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
net masz racje, o tym poczuciu winy...
krzysztof bedzie ci ciezko znalezc kogos kto ci poda wszystko na tacy i jeszcze prywatnego jeta po ciebie wysle, tak jak pisalam trudno nawet komus ze znajomych pomoc, ehh

hmmm nom dobrze by bylo jakby ktos napisal 'co zrobic przed wyjazdem z polski i jak znalezc prace w norwegii'
ja bym to zrobila ale nasza sytuacja byla nietypowa wiec nikomu nie pomoze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(net)
Wiking
ania_s napisał:
net masz racje, o tym poczuciu winy...
krzysztof bedzie ci ciezko znalezc kogos kto ci poda wszystko na tacy i jeszcze prywatnego jeta po ciebie wysle, tak jak pisalam trudno nawet komus ze znajomych pomoc, ehh

hmmm nom dobrze by bylo jakby ktos napisal 'co zrobic przed wyjazdem z polski i jak znalezc prace w norwegii

Alez tu sie ten temat przewija i przewija. Trzeba wklepac w wyszukiwarke /prawy gorny rog/. Sie wypowiedzialo wiele madrych i uczynnych osob...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
taa ja to wiem, ty to wiesz ale niekoniecznie inni umieja z tego korzystac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(net)
Wiking
ania_s napisał:
taa ja to wiem, ty to wiesz ale niekoniecznie inni umieja z tego korzystac

Tez tak pomyslalem. Wlasnie wkleilem w prawy gorny rog slowko "praca". Trzeba troche to postudiowac. Jesli ktos jest w miare rozgarniety znajdzie dla siebie stosowne informacje, a jesli nie, to nigdzie mu nie bedzie lekko...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
net napisał:

Tez tak pomyslalem. Wlasnie wkleilem w prawy gorny rog slowko "praca". Trzeba troche to postudiowac. Jesli ktos jest w miare rozgarniety znajdzie dla siebie stosowne informacje, a jesli nie, to nigdzie mu nie bedzie lekko...

Amen...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Taaaaa.... ja nie dalej jak tydzień temu załatwiłam pracę dziewczynie,która prosiła mnie o pomoc.
I co? Wystawiła mnie i teraz muszę świecic oczami za własną głupotę.Nigdy więcej .
Mój kuzyn zawsze powtarza:niech każdy dba o własną dupę!!!!!! Teraz to będzie moje motto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok