Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZASIŁEK PERMITERING. MAM PYTANIE. - Norwegia

Czytali temat:
szymon bekier Jacek Cygan Madd Patryk122 Olaaaa. Szycha103 (5869 niezalogowanych)
6 Postów
michał padewski
(michalfans)
Wiking
Mam złożony wniosek o permitering w norwegi i składam co dwa tygodnie karte
meldunkową przez internet, trwa to od 3 lipca i do tej pory nie dostalem
jeszcze decyzi. Ile czasu ma NAV na podjecie decyzi ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Z NAV tak to bywa, że dają sobie tyle czasu, ile potrzebują. Najważniejsze się przypomnieć i zapytać co się dzieje. Jeśli decyzja będzie pozytywna, to wypłacą pieniądze wstecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
Racja nie ma chyba okreslonych przepisow co do czasu na wydanie decyzji , czasem zalatwia bardzo szybko ze czlopwiek sie nie spodziewa a czasem poprostu to trwa trwa trwa .... zdaza sie tez im dosc czesto zgubic jakis papier ... i dlatego wazne aby sie przypomniec od czasu do czasu ... powodzenia ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Moje papiery ostatnio zgubili. Dlatego ważne jest, żeby zapytać co się dzieje, najlepiej osobiście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
tadeusz p
(tadek!!!!!!)
Wiking
nav niby ma 15 tygodni na wypłate dla obcokrajowców
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
z tego co wiem to decyzje powinnieneś dostać do dwóch tygodni ....z poślizgiem niech będzie trzy . kasę zaraz po tym .
jeżeli tyle czekasz to coś jest nie tak ...nie pełna dokumentacja albo ci nie przyznali .
trzeba iść osobiście po info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
michalfans napisał:

Drobne niedomówienie z Twojej strony...
Dostałeś permitering z Twojej firmy ...? ./znaczy Szef wystawił Tobie pismo permitering od dnia xxxx i kazał zgłosić się do NAW...Czy też zostałeś zwolniony z firmy .Bo to dwie różne sprawy pomimo podobnego nazewnictwa...

Jeżeli nie zostałeś zwolniony a Jesteś jedynie na permiteringu to za pierwsze dwa tygodnie od wystawienia pisma przez firmę płaci właśnie firma ...
I w tym przypadku już dawno powinieneś mieć pieniądze na koncie z NAW..
O ile oczywiście masz zarobioną odpowiednią kwotę w UBIEGŁYM ROKU CZYLI -2009- minimum ponad 120tys.Nok.Brutto... /
Jeżeli tak nie jest... to znaczy jedynie , że Coś w Tym NAW-ie źle zrozumiałeś...
Decyzja o przyznaniu permiteringu i odpowiedniej kwoty już dawno dawno powinna być w Twojej skrzynce...

(Na gościnnych występach)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gabriel się trochę myli bo dawno temu dostał permitering
teraz firma płaci za pierwszy tydzień

a tak w ogóle to już koniec strejku ???? gościnne występy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
michalfans napisał:

Mogłeś co najwyżej zostać wysłany na PERMITTERING a wniosek złożyć o DAGPENGER jak już.

Wysyłasz karty meldunkowe przez internet, co znaczy że masz nazwę użytkownika i hasło. Bez decyzji o przyznaniu zasiłku też można wysyłać karty??? Dostajesz pieniądze na konto?

Moi znajomi dostawali max po dwóch tygodniach decyzje, ale co na NAV to obyczaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
tadek!!!!!! napisał:
nav niby ma 15 tygodni na wypłate dla obcokrajowców

Co ma do tego bycie obcokrajowcem?, (poza tym że musisz mieć pozwolenie na pobyt przy rejestracji), decyzja do dwóch tygodni (z tym bywa różnie) i kasa na konto, czy to norek czy litwin, polak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok