Sunjin napisał:
aaa, jeszcze się chciałam dowiedzieć o jedzenie - bardzo się różni to co tam można dostać ode tego co jest na półkach w standardowym markecie? wiem że na pewno jest dużo droższe.. podsumowując: najchętniej bym jadła ryby, mięso i warzywa czerwono-zielone ^^OD 24 godzin Mam postępującą Biegunkę///ciekawe jak to się nazywa po norwesku-pomijając oczywiście ..."przyjazne...Google"...///
Niemniej nie bardzo jarzę ten temat!!! .
Niemniej napiszę ode Siebie... bo mnie klawisze Kompa..." świerzbią "...
-Ryby pod każdą postacią w każdym sklepie w NORGE są bardzo drogie...
PONIEWAŻ... Każdy może wziąć wędkę taką czy też inną i sobie bezproblemowo ,złowić co akurat Mu się na haczyk nawinie...
Żadnym problemem jest złowić nawet METROWEGO DORSZA...pomijając inną drobnicę...
Ponadto jak zaznaczono powyżej , wszystko zależy ode naszego prywatnego MÓZGU...!!!.
Dla jednych biały chleb za 7Nok, to tragedia a dla innych, razowiec za 20Nok. to zwykła cena...
Jednymi słowy... jak robisz na czarno i dostajesz "PSIE" pieniądze to wszystko będzie kosmicznie drogo , niemniej jak Masz legalną i stabilną pracę to z czasem wychodzi na to ,że nie opłaca się zwozić dużo rzeczy z Polszy , bo tu akurat są One w większości tańsze...
Tym samym pozdrawiam wieczorowo - biegunkowo...
(na gościnnych występach)