Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sv:Odp.:Sv:Odp.:Sv:Odp.:Sv:Odp.:pomocna dłoń - Norwegia

Czytali temat:
(722 niezalogowanych)
9 Postów
Wiking
aaa, jeszcze się chciałam dowiedzieć o jedzenie - bardzo się różni to co tam można dostać ode tego co jest na półkach w standardowym markecie? wiem że na pewno jest dużo droższe.. podsumowując: najchętniej bym jadła ryby, mięso i warzywa czerwono-zielone ^^
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ryby są, mięso jest, a warzywa plastikowe Co do cen, to Polaka mogą zaskoczyć, ale proporcjonalnie do wynagrodzenia nie jest źle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Oj aa ja nie wiem o co tu chodzi po co,komu,i dla czego?,jakie mięso?,na jakich półkach.
bo ja jem to co jem najchętniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
co masz na mysli czy sie bardzo rozni?
wszystko jest to samo i kurczaki i krowka i swinka no i rybka chleb itp itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Oj! nie wczytałem się przepraszam.
Komuś chodzi o to co może kupić i za ile w norweskich sklepach?.
No tak to może być pewien problem,dla kogoś kto przywykł do tradycyjnej wiejskiej polskiej kuchni.
Tu trza troche czasu do aby przywykneła,bo nima tych zimnioków,i kwaszonych,zze chrzanem tyż ciężko,i nie zrobisz ty takiej polskiej zupy jak w polsce,bo wszystko już na półkach zgnite.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
hverdagskupp.no/
promocje jak ktos lubi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sunjin napisał:
aaa, jeszcze się chciałam dowiedzieć o jedzenie - bardzo się różni to co tam można dostać ode tego co jest na półkach w standardowym markecie? wiem że na pewno jest dużo droższe.. podsumowując: najchętniej bym jadła ryby, mięso i warzywa czerwono-zielone ^^OD 24 godzin Mam postępującą Biegunkę///ciekawe jak to się nazywa po norwesku-pomijając oczywiście ..."przyjazne...Google"...///
Niemniej nie bardzo jarzę ten temat!!! .
Niemniej napiszę ode Siebie... bo mnie klawisze Kompa..." świerzbią "...
-Ryby pod każdą postacią w każdym sklepie w NORGE są bardzo drogie...
PONIEWAŻ... Każdy może wziąć wędkę taką czy też inną i sobie bezproblemowo ,złowić co akurat Mu się na haczyk nawinie...
Żadnym problemem jest złowić nawet METROWEGO DORSZA...pomijając inną drobnicę...
Ponadto jak zaznaczono powyżej , wszystko zależy ode naszego prywatnego MÓZGU...!!!.
Dla jednych biały chleb za 7Nok, to tragedia a dla innych, razowiec za 20Nok. to zwykła cena...
Jednymi słowy... jak robisz na czarno i dostajesz "PSIE" pieniądze to wszystko będzie kosmicznie drogo , niemniej jak Masz legalną i stabilną pracę to z czasem wychodzi na to ,że nie opłaca się zwozić dużo rzeczy z Polszy , bo tu akurat są One w większości tańsze...
Tym samym pozdrawiam wieczorowo - biegunkowo...

(na gościnnych występach)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
No tyż i prawda gabriel.
Odpowiedz na jakiś temat jest zależna od tego kto ile ma na nią czasu,czy ma się chęć na nia odpowiadać,czy temat jest w czyimś zainteresowaniu i od doświadczenia.
Trafne porównanie z chlebem.
Ale widać,że też jesteś troche uzależniony od tego forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
iks napisał:
...Ale widać,że też jesteś troche uzależniony od tego forum
NIE JESTEM OD NIKOGO I NICZEGO UZALEŻNIONY... ! .
Poza Własna Osobą ...!!! .
Niemniej pracując w delegacji i to bardzo daleko ode Własnego domostwa... wybrałem mniejsze ZŁO jakim jest przebywaniw na Internecie...po pracy niże bezproduktywnie wałęsać się któryś raz po Oslowskiej Okolicy...
Ot , Każdy z Nas , ma niezależne prawo wyboru , do organizowania własnego wolnego ode pracy zarobkowej czasu wypoczynku...
Osobiście ,bardzo przyjemnie, relaksuję się przy kompie...
Pozdrawiam Nocnie i Pomrocznie ...

(na gościnnych występach )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
...a ludzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok