Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pasace sie owieczki - Norwegia

Czytali temat:
(1005 niezalogowanych)
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Mieszkam na wsi i z oknem mam widok na pole z owcami. Teraz codziennie przychodzi gospodarz oraz jego piesek na trening. Jaki to jest piekny widok jak ten pies zagania owce tam gdzie ten gospodarz chce. On stoi na gorce wysoko i patrze z gory na to jak jego pies tanczy z tymi owcami. Kto z was widzial cos takiego. Zaznacze ze piesek wyglada jak jakis kundel.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ja, ja, ja!!! ja widzialam..... kiedys w jakims filmie

Dareknorge-pieknie to opisales
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jeśli jest to "kundel" w biało czarne łaty,to jest jeden z najlepszych psów pasterskich. Najwięcej używa się ich w Australi i Argentynie,ale jak się nazywają to nie mam pojęcia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
retier1 napisał:
Jeśli jest to "kundel" w biało czarne łaty,to jest jeden z najlepszych psów pasterskich. Najwięcej używa się ich w Australi i Argentynie,ale jak się nazywają to nie mam pojęcia.

kolorki jak pisalas i bardzo fajnie sie czaji na te owce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
xxxxxx yyyyyy
(ANILKAD)
Wiking
U mnie z tarasu mam rowniez taki widok musze sie zgodzic , ze przyjemnie popatrzec w moim przypadku jest piesek nie za wielki i czarny i b sympatyczny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
DarekNorge to nie jest collie????...one sa piękne...i jeszcze taki widok ..pozazdrosić tylko
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
AgaN napisał:
DarekNorge to nie jest collie...one sa piękne...i jeszcze taki widok ..pozazdrosić tylko

A gdzie DarekNorge napisał że to jest Colli?
Nie tylko ta rasa służy jako psy pasterskie, a i zwykłego kundla czy mieszańca też da rade wyszkolić do zaganiania zwierząt.

Fajnie że Darek potrafi sie cieszyć takim widokiem, bo część ludzi marudziłaby że mieszka na zadupiu i nie postrzega tego co ma za oknem jako coś niezwykłego.

Ja na początku pobytu w NO miałem fajny widok ze wzgórza na jezioro Mjosa i drzewa super wyglądały jesienią, a teraz dwa mosty i fiord.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Tak, jeszcze rok temu mialem tu krowy ktore cuchnely i bylo pelno much. Teraz pole ma nowy wlasciciel i on choduje owieczki. Tak jakos od czasu przyjazdu mamy zawsze piekne widoki. Najpierw mieszkalismy w gorach w lesie i mielismy widok na gory. Potem na caly Kongsberg teraz na gore gadzie ludzi skakaja ze spadochronami i pole z owcami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A ja mam widok na dom i ogrod sasiadki - ona ciagle cos robi w tym swoim ogrodzie bez wzgledu na pory roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
To potrzeba ci jeszcze kogos do towarzystwa i bedzie jak za dobrych komunistycznych czasow. Jeden robi a dwoch pilnuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok