Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1245 niezalogowanych)
1 Post

(Kontemplacja)
Wiking
Alez Wy sie tu stresujecie, zeby wygladac na madrych.
Caluje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Hilton napisał:
Mnie również zastanawia coś innego, mianowicie jak pan Dareknorge poradzi sobie z zagadką, ktorej nie mozna sobie wygoglować?

Oto zagadka: W pewnym zakładzie karnym ogłoszono połowiczną amnestę, to znaczy ze wszystkim wieźniom skrócono kare o połowe. Rachunek jest prosty. Ale co zrobic z tymi, ktorzy odsiadują dozywocie?
Panie Darkunorge, rownanie z niewiadomą i ułamkiem rozwiązują dzieci w drugiej, lub trzeciej klasie podstawówki, natomiast zagadka o chirurgu ... coz

Pozdrawiam w słoneczny dzien.

Pani Hilton czy jest pani usatysfakcjonowana?

Nie wyjdzie. ∞/2 to dalej ∞.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Kontemplacja napisał:
Caluje.

Kontem plujesz na nasz temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Nowicjusz
Dareknorge napisał:
Hilton napisał:
Mnie również zastanawia coś innego, mianowicie jak pan Dareknorge poradzi sobie z zagadką, ktorej nie mozna sobie wygoglować?

Oto zagadka: W pewnym zakładzie karnym ogłoszono połowiczną amnestę, to znaczy ze wszystkim wieźniom skrócono kare o połowe. Rachunek jest prosty. Ale co zrobic z tymi, ktorzy odsiadują dozywocie?
Panie Darkunorge, rownanie z niewiadomą i ułamkiem rozwiązują dzieci w drugiej, lub trzeciej klasie podstawówki, natomiast zagadka o chirurgu ... coz

Są zagadki, które można rozwiązywać matematycznie lub logicznie. Jak na przykład ta z cegłą.
A jeśli chodzi o połowiczną amnestię to z tymi z wyrokiem dożywotnim zrobił bym tak: tydzień wolności i następny tydzień w pace. I tak do końca dni. Oczywiście byłyby skutki uboczne typu ucieczki i kolejne przestępstwa, ale to już inna sprawa.
Ma ktoś lepsze rozwiązanie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
NIe dla Hilton.

Mówi diabeł do żebraka: „Niech umowa stanie taka: gdy przebiegniesz ten most cały zdwoję twoje kapitały, żądam tylko byś w nagrodę 8 groszy rzucił w wodę”. Żebrak chętnie przez most leci raz i drugi, nawet trzeci. Tu dopiero spostrzegł: ZDRADA! Ani grosza nie posiada! Teraz prędko rachuj mały – jakie dziad miał kapitały?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kontemplacja)
Wiking
Dareknorge napisał:
Kontemplacja napisał:
Caluje.

Kontem plujesz na nasz temat?

Oczywiscie. Jestem Twoim sumieniem. Jeszcze jedno slowo, a mozesz sie tu zabic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
OJP!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking

To jest podżeganie do przestępstwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dam napisał:
Dareknorge napisał:
Hilton napisał:

Są zagadki, które można rozwiązywać matematycznie lub logicznie. Jak na przykład ta z cegłą.
A jeśli chodzi o połowiczną amnestię to z tymi z wyrokiem dożywotnim zrobił bym tak: tydzień wolności i następny tydzień w pace. I tak do końca dni. Oczywiście byłyby skutki uboczne typu ucieczki i kolejne przestępstwa, ale to już inna sprawa.

Aby wyrok byl krotszy o polowe, to wiezien musialby spedzac dobe w wiezieniu, a nastepna dobe na wolnosci. I tak do konca. Zastosowanie bransoletek z chipem mogloby pomoc w monitorowaniu jego zachowania. Ale nie o to mi chodzilo. zagadka byla dla Darkanorge, niestety nie poradzil sobie, a dlaczego to kazdy wie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kontemplacja)
Wiking
Hilton napisał:
Dam napisał:
Dareknorge napisał:
Hilton napisał:

Aby wyrok byl krotszy o polowe, to wiezien musialby spedzac dobe w wiezieniu, a nastepna dobe na wolnosci. I tak do konca. Zastosowanie bransoletek z chipem mogloby pomoc w monitorowaniu jego zachowania. Ale nie o to mi chodzilo. zagadka byla dla Darkanorge, niestety nie poradzil sobie, a dlaczego to kazdy wie.

Mysle, ze zagadka sama w sobie nie ma sensu. Gdybysmy ja logicznie rozebrali - jak Dam, czy Hilton, rozwiazan moglibysmy miec nieskonczonosc - bo dlaczego niby ci wiezniowienie nie mogliby wychodzic co drugi miesiac, co druga godzine, czy co druga minute.
To co Dareknorge skopiowal www.elektroda.pl/rtvforum/topic1816888.html ma tylko sens matematyczny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok