Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1434 Posty

(gama28)
Maniak
korepetytor, dobrze że chce ci się tyle pisać, nie przepraszaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Byłam w NFZ ponieważ tam pokierowali mnie z przychodni . Pani w rejestracji powiedziała mi że tylko w nagłym przypadku mogą mnie na tą europejską kartę przyjąć . W NFZ otrzymała powyższą odpowiedź .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Na helfo jest napisane ze to ma byc pomoc tylko taka ostateczna ale jak ktos jest chory to,to tez przeciez jest pomoc niezbedna.Pisza tez ze duzo lekarzy nie zna tej karty i dlatego moga odmawiac przyjecia jej i wtedy trzeba po prostu zaplacic i wziasc ze soba do Norge rachunek i wyslac do odpowiedniego dla danego regionu oddzialu helfo-a oni w najgorszym wypadku rozwaza ze nie bylo potrzeby na korzystanie z pomocy i kaza zaplacic-w co watpie. wiec chyba idzie to jakos zalatwic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
Witam,pozwolcie ze sie wtrace
W lipcu bylismy z mezem na wakacjach w Pl, ni stad ni z owad spuchła mu noga w kostce, wiec wzielismy ta karte i poszlismy do osrodka zdrowia gdzie kiedys podlegalismy,bez zadnego problemu meza przyjeli tylko ksero karty zrobili, lekarz ten skierował meza do ortopedy i tu zaczeły sie schody: pojechalismy do poleconego ortopedy i pani w rejestracji stwierdziła ze maz musi zaplacic za wizyte gdyz oni nie respektuja tej karty,maz sie wkurzył i zadzwonil do NFZ tam mu powiedziano: jezeli leczenie w polsce jest planowe,wtedy trzeba własnie wypełniac te wszystkie druki o ktorych ktos wyzej napisał, lecz jezel ZACHORUJESZ nagle to musza Cie przyjac, Pogotowie ratunkowe udziela jedynie pomocy w nagłym zagrozeniu zycia,a opuchnieta kostka u mojego meza nie powodowała takiego zagrozenia wiec maz poszedl drugi raz i gdy tylko panie uslyszaly ze maz dzwonil do NFZ-u odrazu im sie wszystko odmienilo,a co najlepsze to one nie umiały wypełnic formularza na EU karte zeby meza zarejestrowac,wiec sobie ja skserowaly i jeszcze przepraszały,ze one niedoinformowane były. Aha leki wypisane na recepte z EU karty zdrowia sa 100% płatne.
W pazdzierniku natomiast byłam z synem na feriach i sie rozchorowal i to pozadnie,miał zapalenie krtani, lekarz bez problemu przyjał nas na karte Eu, tylko ksero karty wzieli i tyle.
Takze roznie z ta karta bywa.
Pozdrawiam i zdrowka zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok