Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1 Post

(ankaper)
Wiking
Hilton czy masz limit pobierania danych w tym bezprzewodowym internecie? Wyczyta艂am na ich stronie 偶e mog膮 ograniczyc pr臋dko艣c przesy艂ania danych. Wiesz co艣 wi臋cej o tym?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dzis jeszcze nic nie wiem od nich. Zam贸wi艂am ca艂odobowy. Dla mnie wazne jest ze moge korzystac bez dodatkowych op艂at w ca艂ej Skandynawii. Dowiem sie jak jest z limitem pobierania. Moj znajomy ma ten internet w pracy i mi poleci艂. Poza tym oni nie wymagaja zaswiadczen, papierk贸w i 10cio letniego pobytu w Norwegii
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
internet z Icenet.no jest troche inna technologia ni偶 chesss netcom, telenor (tutaj opiera sie ona o technologie GSM) a ICENET dzia艂a na na cz臋stotliwo艣ci 450Mhz i jest stabilniejszy ni偶 GSM ale to ca艂y czas radi贸wka i cud贸w nie ma co oczekiwa膰. Pozostaje kwestia zasi臋gu na stronie
www.ice.no/private/Dekning.aspx
mo偶esz sprawdzi膰 pokrycie jest to raczej teoretyczne bo kumpla nie dzia艂a a wed艂ug mapy powinno.
Jakby co mo偶esz dokupi膰 antene zewn臋trzn膮 do tego 700nok, cena to 3 m-ce gratis a potem 299nok miesi臋cznie przez 12m-cy limit jest 10GB.
jest to oferta dla tych co chc膮 korzysta膰 ca艂y czas z internetu. no i mo偶na to zabra膰 do szwecji albo danii
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zuzu napisa艂:
internet z Icenet.no jest troche inna technologia ni偶 chesss netcom, telenor (tutaj opiera sie ona o technologie GSM) a ICENET dzia艂a na na cz臋stotliwo艣ci 450Mhz i jest stabilniejszy ni偶 GSM ale to ca艂y czas radi贸wka i cud贸w nie ma co oczekiwa膰. Pozostaje kwestia zasi臋gu na stronie
www.ice.no/private/Dekning.aspx
mo偶esz sprawdzi膰 pokrycie jest to raczej teoretyczne bo kumpla nie dzia艂a a wed艂ug mapy powinno.
Jakby co mo偶esz dokupi膰 antene zewn臋trzn膮 do tego 700nok, cena to 3 m-ce gratis a potem 299nok miesi臋cznie przez 12m-cy limit jest 10GB.
jest to oferta dla tych co chc膮 korzysta膰 ca艂y czas z internetu. no i mo偶na to zabra膰 do szwecji albo danii

A co to s膮 te cudy internetowe? Bo ja uwazam ze jest to internet w porz膮dku, dzieci moga grac w gierki, ogl膮dac bajki i filmy z netu, strony otwieraja sie szybko. Poza tym, z netcom lub telenor sprawdzaja cie i jesli nie widniejesz na skatteliste, a teraz dostepna jest z 2008 roku dopiero, to nic nie kupisz. W 2008 roku ja nie pracowa艂am w Noirwegii, mimo ze tu by艂am od sierpnia. Ale dla nich nie istnia艂am i zaproponowali mi wp艂膮cenie zaliczki 2500 koron .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
Co do "cud贸w" Nie b臋d臋 si臋 rozpisywa艂 bo i tak nikt mnie nie zrozumie. Chodzi o du偶y ping 100-200ms i gubienie pakiet贸w. klasyczne wady radi贸wki. Oczywi艣cie dla zwyk艂ych 艣miertelnik贸w jest to nieistotne.
Jak kto艣 gra w gry sieciowe FPS to wie o czym pisze dla reszty temat bez znaczenia ot i co.
Zaleta jest to 偶e mo偶esz to zabra膰 zawsze ze sob膮. Wad膮 np. to 偶e przez 1,5h nie mia艂em net-u dzi艣(sporadycznie wywala)
teoretycznie pr臋dko艣膰 jest download 3.1Mbits/s upload 1.8Mbits/s a praktycznie (na max zasi臋gu) 1-2.5Mbits/s i 0.5Mbit/s wi臋c ca艂kiem przyzwoicie. po przekroczeniu limitu 10GB 0.2Mbits/s i 0.5Mbits/s (jak kto艣 du偶o 艣ci膮ga to polecam program NetMeter pokazuje na bie偶膮co ile danych 艣ci膮gali艣my w danym m-c)

Kwestia tylko czy pod艂膮czysz jedna urz膮dzenie czy wi臋cej do internetu? jak jedno to wybierz modem pod usb, jak wi臋cej to router 4xLAN + 4xWLAN (za router trzeba dop艂aci膰 300nok)
ca艂kiem fajn膮 promocje teraz maj膮 3m-ce za free i potem 299nok za taryf臋 24/7
Co do netcom telenor to moi znajomi mieli problemy z podpisaniem umowy bo taka polityka firmy i tyle. Rozmawia艂em z jednym sprzedawc膮 kt贸ry twierdzi艂 偶e mas臋 obcokrajowc贸w (w wi臋kszo艣ci Polacy) bra艂o urz膮dzenie i znika艂o po dw贸ch trzech miesi膮cach z Norwegii i nie p艂aci艂o rachunk贸w,a umowa na rok podpisana jedni pewnie musieli zjecha膰 do kraju a inni po prostu olewali p艂acenie jak im si臋 uda艂o gdzie艣 net radiowy za free "po偶yczy膰" i w ko艅cu firmy wprowadzi艂y takie restrykcje.
Ja zanim mia艂em(ICENET) internet musia艂em 3 razy i艣膰 do sklepu i z lekka obaw膮 podpisali ze mn膮 umow臋, pomimo tego 偶e mia艂em pesonnumer konto w noreskim banku, za艣wiadczenie o zameldowaniu ze skatt kontrakt na sta艂e i jeszcze trzy ostatnie lonnsslipp.(te偶 nie by艂o 艂atwo Jest opcja zap艂acenia za ca艂y rok z g贸ry to w razie problem贸w z podpisaniem umowy powinno pom贸偶 w ostateczno艣ci. jak czego艣 nie wiesz to pisz mo偶e b臋d臋 m贸g艂 pom贸c.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zuzu napisa艂:
Co do "cud贸w" Nie b臋d臋 si臋 rozpisywa艂 bo i tak nikt mnie nie zrozumie. Chodzi o du偶y ping 100-200ms i gubienie pakiet贸w. klasyczne wady radi贸wki. Oczywi艣cie dla zwyk艂ych 艣miertelnik贸w jest to nieistotne.
Jak kto艣 gra w gry sieciowe FPS to wie o czym pisze dla reszty temat bez znaczenia ot i co.
Zaleta jest to 偶e mo偶esz to zabra膰 zawsze ze sob膮. Wad膮 np. to 偶e przez 1,5h nie mia艂em net-u dzi艣(sporadycznie wywala)
teoretycznie pr臋dko艣膰 jest download 3.1Mbits/s upload 1.8Mbits/s a praktycznie (na max zasi臋gu) 1-2.5Mbits/s i 0.5Mbit/s wi臋c ca艂kiem przyzwoicie. po przekroczeniu limitu 10GB 0.2Mbits/s i 0.5Mbits/s (jak kto艣 du偶o 艣ci膮ga to polecam program NetMeter pokazuje na bie偶膮co ile danych 艣ci膮gali艣my w danym m-c)

Kwestia tylko czy pod艂膮czysz jedna urz膮dzenie czy wi臋cej do internetu? jak jedno to wybierz modem pod usb, jak wi臋cej to router 4xLAN + 4xWLAN (za router trzeba dop艂aci膰 300nok)
ca艂kiem fajn膮 promocje teraz maj膮 3m-ce za free i potem 299nok za taryf臋 24/7
Co do netcom telenor to moi znajomi mieli problemy z podpisaniem umowy bo taka polityka firmy i tyle. Rozmawia艂em z jednym sprzedawc膮 kt贸ry twierdzi艂 偶e mas臋 obcokrajowc贸w (w wi臋kszo艣ci Polacy) bra艂o urz膮dzenie i znika艂o po dw贸ch trzech miesi膮cach z Norwegii i nie p艂aci艂o rachunk贸w,a umowa na rok podpisana jedni pewnie musieli zjecha膰 do kraju a inni po prostu olewali p艂acenie jak im si臋 uda艂o gdzie艣 net radiowy za free "po偶yczy膰" i w ko艅cu firmy wprowadzi艂y takie restrykcje.
Ja zanim mia艂em(ICENET) internet musia艂em 3 razy i艣膰 do sklepu i z lekka obaw膮 podpisali ze mn膮 umow臋, pomimo tego 偶e mia艂em pesonnumer konto w noreskim banku, za艣wiadczenie o zameldowaniu ze skatt kontrakt na sta艂e i jeszcze trzy ostatnie lonnsslipp.(te偶 nie by艂o 艂atwo Jest opcja zap艂acenia za ca艂y rok z g贸ry to w razie problem贸w z podpisaniem umowy powinno pom贸偶 w ostateczno艣ci. jak czego艣 nie wiesz to pisz mo偶e b臋d臋 m贸g艂 pom贸c.

Do mnie piszesz? Ja juz ten interenet mam i nie narzekam. Mam na usb. Jeli chodzi o program to jest opcja w menu, tam pokazuje ile danych sci膮gnieto. Icenet zam贸wi艂am przez internet, zap艂膮ci艂am za modem korone i za przesy艂ke, po 3 dniach mia艂am juz modem w domu. I tak jak mowisz, jestem zwyk艂ym smiertelnikiem i nie mam potrzeby trworzyc sieci domowej. Chcia艂abym jedynie kupic router, zeby syn m贸g艂 korzystac z netu na swoim komputerze.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Pocz膮tkuj膮cy
OKi a co z netem kablowym?

Chodzi mi o warunki
w Norway jestem od kilku m-cy
Umowa /niestety chwilowo na 6-mcy/, 3-payslipy, zameldowanie, d-nummer, konto w Norweskim banku
Problem jest taki, ze duzo wysylam /np do drukarni/

Jakies sugestie do ktorej firmy sie udac?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
www.telepriser.no/portal/page/portal/tel...I&forbruk=medium
tutaj masz link do wyszukiwarki provider-贸w. Co do firm to nic nie wiem jednak nie sadz臋 偶eby by艂a du偶a r贸偶nica pomi臋dzy wi臋kszo艣ci膮 ofert w tej samej klasie. Przede wszystkim czas na jaki ma zosta膰 zawarta umowa i czy s膮 limity 艣ci膮gania trzeba sprawdzi膰. Je艣li du偶o wysy艂asz (podaj jakiej wielko艣ci pakiety? w MB) to musisz zwraca膰 uwag臋 na upload im wi臋kszy tym lepszy. Upload 1Mbit/s to jakie艣 5MB wys艂ane na minute.
Jak jeste艣 zameldowany to powiniene艣 mie膰 Personummer (chyba 偶e D-nummer to to samo) jak zaczyna sie od daty urodzenia to jest ok. jednak ka偶da firma ma swoja polityke i musisz dowiadywac sie osobi艣cie co i jak.
Jak co艣 ju偶 pod艂膮czysz do domu to daj zna膰 jak to dzia艂a.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Andvat, to ze masz konto to nie jest istotne, wazne sa wp艂ywy. Zeby wzi膮c np. telefon na abonament to musisz zarabiac minimum 10 tys. NOK. z netem jest tak samo. Potrzebne im twoje ostatnie dwa lonnsslipy, skattekort, i dokument tozsamosci (czyli karta bankowa ze zdjeciem). Ja sie w popierd贸艂ki nie lubie bawic, wiec zam贸wi艂am ten icenet, jest tez mozliwosc przez kabel, wtedy kosztuje 300 koron. Teraz jest 3 miechy gratis. Ale sam musisz podjac decyzje.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
Nie wszyscy maja wyp艂at臋 co miesi膮c , wi臋c jak masz np. co dwa tygodnie to mo偶e nie wystarczy膰 偶e masz dwa lonnsslipy. A co do dokument贸w i zarobk贸w (10ty艣. NOK to raczej ka偶dy zarobi przy sta艂ej pracy) ka偶da firma ma swoj膮 polityk臋 i r贸偶ne wymagania, a czasem u tego samego operatora tylko w innym sklepie mo偶na co艣 za艂atwi膰 lub nie. Ceny od 250NOK do 1ty艣NOK zale偶y czego szukasz ADSL, SHDSL VDSL, FIBER.
"jest tez mozliwosc przez kabel, wtedy kosztuje 300 koron." NIE w ICENET tam maj膮 tylko radi贸wk臋 a kolego szuka czego艣 na kabelku.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok