Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1152 niezalogowanych)
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
To poczytajcie jeszcze co Chinczycy robią z psami doglife.pl/chiny-zakazuja-jedzenia-psow/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Dzieki Fachura za linki ,przeczytałem wszystkie posty ,kilka durnych i nie na temat ,ale to juz pomine milczeniem,temat łapie za serce ...........
ps pozwole sobie opisać pewna sytuacje ktora miała miejsce w Kraku kilkanaście lat temu:
młody bezrobotny chlopak ,dowiaduje sie od kolezanki ze jest do kupienia owczarek niemiecki za 200 tyś zł ,no ale jako bezrobotny niema szmalu
pozycza od Matki i kupuje psa
Pies wabił sie Bari ,szcześliwy nowy właściciel psa , w pare chwil znalazł nową prace i zył sobie sześliwie ,wszedzie bywali razem ,była to Miłość od pierwszego ujrzenia,bezgraniczna wierność biła z oczu zwierzęcia ........
sielanka trwała kilka miesięcy raca ,dom ,spacery ,bieganie po okolicznych pagorkach.........
pewnego dnia powrót po pracy,brak szelestu za drzwiami pokoju ,nikt nie zeskakuje z łozka ,za dzrwiami cisza ...........
na stolu w kuchni 200 tyś zł.........
Gdzie Mój Bari ??????padło pytanie ??? gdzie Bari ???
była włascicielka odebrała psa bo dzieci nie chciały się uczyć
ok pomyślał ,Bari wrocił do domu ,dzieci szczęśliwe ,jakoś dam rade........
stracil prace ,przestał biegać ,przesiadywał tylko w barze do ktorego wpadał czasami z Psem ...
pewnego dnia dzwonek do dzrwi ,otwiera skacowany i co widzi katowanego ,skrwawionego psa ..
matka odwiozła psa do weterynarza ,po kilku godzinach brat w/w poinformował go że Bari został Uśpiony ,poza obrazeniami zewnetrznymi miał rozległe obrazenia wewnetrzne ,ktorych nie było mozliwości wyleczyć,uśpienie było jedynym ratunkiem i pomocą jaką mozna było udzielić...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
od znajomej dowiedział sie co zaszło i jak to sie stało ze pies zostal tak skatowany....
ojciec dzieci wrocił do domu schlany ,przywiązał psa do pieca kaflowego w kuchni i Bił i katował niewinne zwierze:Żelaznym Pogrzebaczem ,kutym kawałkiem metalowego pręta!!!! .........
PECH ,a moze i zrzadzenie losu spowodowało ze obaj właściciele Bariego spotkali sie w zacisznej ciemnej uliczce .......
tylko interwencja znajomej i jej braci powstrzymała młodeko chłopaka od zabicia ,był wściekły jak najdziksze zranione zwierze,rzadny krwi i śmierci.........
usłyszeli skowyt i błaganie o litość ,tylko dlaczego nie zareagowali jak o litość skowytał i prosił Bari???mieszkali pietro niżęj ,musieli słyszeć !!!
poszkodowany niemial zbyt duzo obrazeń wewnetrznych ,wiec przeżył .....czy go ten wypadek czegoś nauczył ? niewiem ,jedno wiem z psami niechciał mieć nic wspolnego ,więc nawet doniesienia nie złozył
dziś już starszy deko gość ,ale wierze że znowu skoczył by do gardło ,widząc maltrowanego psa,i bez wzgledu na wszystko kliknołby w link : PUSTA-MISKA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
Smutna historia, która dowodzi, że nie tylko człowiek jest potrzebny zwierzęciu, ale i na odwrót.. I że pies, to jednak inna liga jak „komarki, muszki, czy też weszki łonowe”..
Uśpienie zwierzęcia, czy nawet człowieka, cierpiącego i bez szans na wyzdrowienie to humanitarny gest..
Zabijanie.., bo jest ich za dużo..? Tego nam robić nie wolno. Obojetnie, czy w Kanadzie, w Polsce, czy gdziekolwiek indziej.. Sterylizacja i zaprzestanie handlowania nimi jak pluszowymi zabawkami, to jest właściwa droga..
Moje zwierzaki, a mam ich 6 (wszystkie ze schronisk), nie mogą sie rozmnażać.. Zadbaliśmy o to..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Motyl napisał:
To poczytajcie jeszcze co Chinczycy robią z psami doglife.pl/chiny-zakazuja-jedzenia-psow/

Dorzuc jeszcze fotki ubijanych krowek, swinek, kurczaczkow...
Gulasz z psa wyglada, pachnie i smakuje znakomicie, i nie trzeba jechac do Chin, zeby go sprobowac..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Tak wiem ale są jednak troche bardziej humanitarnie zabijane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Motyl napisał:
Tak wiem ale są jednak troche bardziej humanitarnie zabijane

''Humanitarnie'' jest drugim, tuz po slowie ''eko'' naduzyciem mozgopiernym..
Szczegolnie w zestawieniu z ''zabijanie''..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
I dalej nikt się nie użala nad bestialsko mordowanymi szczurkami, myszkami, komarkami, bakteriami, wiruskami....jeszcze nagrody Nobla przyznają temu co wymyśli zjadliwszą truciznę dla tych żyjątek. takie ble, ble ble
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
I dalej nikt się nie użala nad bestialsko mordowanymi szczurkami, myszkami, komarkami, bakteriami, wiruskami....jeszcze nagrody Nobla przyznają temu co wymyśli zjadliwszą truciznę dla tych żyjątek. takie ble, ble ble
mam takie pytanie ??
czy ty w norkowni nie pełnisz czasem roli nadwornego Idioty ???
bycie idiotą to twoje hobby czy zawod ??
wątpie byś sie taki urodził ,choć moge się mylić ,nie jestem lekarzem.........
moze kiedyś bedzie przyznana nagroda Nobla w kategori : najwiekszy Idiota świata ???
bedziesz kolejnym polakiem ktory dostanie tą nagrode !!
narazie Ja przyznaje ci nagrode: Najwiekszego Jobla tego portalu !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok