Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Nicemarilyn (3727 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
saka napisał:
ale czy to oznacza, że mamy nie pomagać innym w ogóle (abstrahując od tematu)? jak mam to rozumieć? nie mamy pomagać innym w obawie przed "skorpionem"? mamy się skupić wyłącznie na sobie? mamy wyzbyć się wrażliwości i empatii dlatego, że życie jest brutalne?

choć częściowo się z tobą zgadzam: trzeba liczyć najwięcej na siebie i samemu działać, to nie widzę niczego ośmieszającego w zadawaniu pytań. pytając dochodzi się do wiedzy, czyż nie?

NO a czy My Tutaj nie pomagamy...
chociażby i w Tym temacie...

Tylko widzisz , aby coś uzyskać konkretnego , trzeba być od początku ...UCZCIWYM...
A MY TUTAJ , jesteśmy w większości bardzo wyczuleni , na tych co mydlą Oczy... ...

I PISZĄ BZDURY....poniżając SAMYCH SIEBIE...a przy okazji Kraj , który dał IM wykształcenie...

I płaczą jaka ta Polska be...zła...
TYLKO zapominają , że na Forach nie ma ludzi durnych...
Bo aby coś pisać to najpierw trzeba czytać o danym kraju , polityce gospodarce itd...
..."empod"...pisała w pierwszym poście , że w Polsce nie skończyła studiów bo są drogie ...
A tu w Norge studia są za darmo...!!! ...
Tylko dlaczego później byli studenci ,spłacają kredyty studenckie przez następne 15-20-lat...? .
WSZĘDZIE JEST DOBRZE I CACY TYLKO NIE U SIEBIE W DOMU...POLSCE...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
retier1 napisał:
...J Według twojej logiki to właśnie sami zdolni wyjechali,a w kraju zostali tylko nieudolni .
Dziwi mnie w takim bądź razie logika tych zaradnych. Czemu jadą pół świata i żebrają za czymś co mogą mieć na miejscu i być z rodziną

Znaczy , że TY SAM też tu przyjechałeś żebrać...? i robisz to nadal...?? .
Bo ja tak nie uważam ... Natomiast tak jest ..w dużej większości , za granicę wyjeżdżają ludzie już zaradni na miejscu w kraju , którzy dążą do czegoś więcej ..
Niemniej jak w każdej pracy tak i Tu , wypadki głupoty się zdarzają i tego nie da się wyeliminować ..

Taki mundry jesteś a wszystkich do jednego wora pchasz.
Ciekawe skąd masz te informacje o tej większości chcącej czegoś więcej ,gabrielu?
Jakoś nie znalazłem ich tutaj ani gdzie indziej.
Możesz mi pokazać chociaż jeden mój post,odnośnie tego żebrania?
Gdybym był taki zaradny jak twierdzisz,to pewnie siedziałbym teraz sobie kraju i nie musiałbyś mnie słuchać ani ja ciebie,czyż nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
gabrielu,
faktem jest, że drogo jest skończyć studia w polsce. nie wiem, gdzie było napisane, że studia w no są za darmo i przez kogo, więc w tej sytuacji ciężko mi się odnieść do twojej wypowiedzi ( z pewnością nie jest taniej niż u nas).
kolejnym faktem jest, że w polsce życie nie jest łatwe, dlatego tak licznie polacy wybywają i nie chcą w kraju żyć.
to jak życie wygląda na obczyźnie to już zupełnie inna historia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:
...J Według twojej logiki to właśnie sami zdolni wyjechali,a w kraju zostali tylko nieudolni .
Dziwi mnie w takim bądź razie logika tych zaradnych. Czemu jadą pół świata i żebrają za czymś co mogą mieć na miejscu i być z rodziną

Mówisz i masz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:

Mówisz i masz

No tak,tu mnie zagiąłeś
miało być : gdzie ja żebrzę ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:

Mówisz i masz

No tak,tu mnie zagiąłeś

Retier.....tam muzyka operowa czeka na Ciebie......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
...miało być : gdzie ja żebrzę ?
A skąd Ja mogę to wiedzieć...?
A tak poważniej to z tym żebraniem , była tylko przenośnia ,taka sobie mało udana metafora...
Trochę się zakalapućkałem , ech ...temat poważny , pod względem psychologi zachowawczej , a Ja tu jakieś androny wstawiam żałosne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
wilk stepowy napisał:
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:

Mówisz i masz

No tak,tu mnie zagiąłeś

Retier.....tam muzyka operowa czeka na Ciebie......

.............ej tam wilczko,daj spokój z operą
teraz w głowie mi sad pachnący wiosną z jakąś cudną zjawą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
retier1 napisał:
...miało być : gdzie ja żebrzę ?
A skąd Ja mogę to wiedzieć...?
A tak poważniej to z tym żebraniem , była tylko przenośnia ,taka sobie mało udana metafora...
Trochę się zakalapućkałem , ech ...temat poważny , pod względem psychologi zachowawczej , a Ja tu jakieś androny wstawiam żałosne...

Wiedziałem o tej przenośni gabrielu,
tak tylko chciałem sprawdzić twoją pamięć, czy się jednak pofatygujesz coś znaleźć
dobra,koniec tych pierdół
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Wegetuje to roślina! Człowiek się narodził po to by żyć!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok