Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jakie atrakcje Polecacie w Oslo i w okolicach - Norwegia

314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Witam
mam do Was prośbe o pomoc : przylatuje do mnie na tydzień 13 letnia cora i chciałbym jej pokazać Oslo ,ale nie tylko zabytki i muzea ...
moze wiecie gdzie jest jakiś stok z wypozyczalnią nart ????
gdzie jakieś lodowisko ....itp itd
nie chce wyjsc na starego ramola ktory łazi tylko po muzeach
podpowiedzcie mi o atrakcjach ktore zainteresują 13 letnią pannice .......
serdeczne dzieki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Asia4070)
Wiking
Na Holmenkollen jest wypozyczalnia i stok do zjazdow..polecam Trzeba jechac wyzej,dalej,za skocznie Lodowisko..oczywiscie..w centrum Oslo Kolo gmachu parlamentu,w parku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Asia4070 napisał:
Na Holmenkollen jest wypozyczalnia i stok do zjazdow..polecam Trzeba jechac wyzej,dalej,za skocznie Lodowisko..oczywiscie..w centrum Oslo Kolo gmachu parlamentu,w parku.
Jesteś Wielka i Kochana I Nja i naj
dzieki serdeczne !!!
no tom uratowany
ps ale to jakaś ośla łaczka ,nie jakiś stok na połamanie karku ,bo pierwszy raz w życiu ubierzemy narty
nobody is perfect
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Asia4070)
Wiking
Osle laczki tez tam znajdziecie Widzialam tam szkolki dla maluchow,ktore dopiero co nauczyly sie chodzic i juz im ubrali narty na nozki
Polecam tez spacer po parku Vigelanda,operze i w okolicach skoczni na Holmenkollen(sa dwie...ostatnio jak tam bylam z corka mialysmy okazje poobserwowac skoczkow skaczacych na malej skoczni)
Deptakiem warto sobie pospacerowac i kupic jakas pamiatke,aczkolwiek pod skocznia sa fajniejsze Po drodze bedzie teatr narodowy,uniwersytet,a na koncu..."domek" krola Norwegii,gdzie mozna sobie zrobic focie z przystojnym zolnierzykiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Ona jest za MŁODA na zdjecia z zołnierzami
a ja jestem Pacyfista
znalazłem kilka dobrych postow o Valarendze ze maja zajefajne lodowisko ....tylko ze post z 2005 roku
wszelkie uwagi i propozycje biore sobie do serca ,aby nie wyjść na zramolałego
nawet mam plana : ja sobie kupie łyzwy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
czy ktoś mi wytłumaczy co to Oslo Pass i gdzie to kupić ,bo z tłumaczenia niewiele zrozumiałem...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...z atrakcji w oslo

moge szczerze polecic dworzec kolejowy,a nawet bardziej jego poczekalnie.

mialem okazje znalezc sie tam w godzinach porannych (czekajac na przesiadke) i jest to na pewno, miejsce godne polecenia.

w szczegolnosci lawki w okolicy kioskow,razem z ich nacpanymi,cuchnacymi i belkoczacymi mieszkancami...

korzystajac z tej atrakcji,twoja corka bedzie mogla polaczyc,przyjemne z pozytecznym:

- pochwali sie kolezanka,ze byla w miejscu,ktorego nie ma w przewodnikach
- zapelni poranna nude,kiedy to wiekszosc oficjalnych atrakcji,nie jest dostepna

milych wrazen!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
panladnyzrodzina napisał:
...z atrakcji w oslo

moge szczerze polecic dworzec kolejowy,a nawet bardziej jego poczekalnie.

mialem okazje znalezc sie tam w godzinach porannych (czekajac na przesiadke) i jest to na pewno, miejsce godne polecenia.

w szczegolnosci lawki w okolicy kioskow,razem z ich nacpanymi,cuchnacymi i belkoczacymi mieszkancami...

korzystajac z tej atrakcji,twoja corka bedzie mogla polaczyc,przyjemne z pozytecznym:

- pochwali sie kolezanka,ze byla w miejscu,ktorego nie ma w przewodnikach
- zapelni poranna nude,kiedy to wiekszosc oficjalnych atrakcji,nie jest dostepna

milych wrazen!

takich wrazeń chciałbym jej oszczedzić ,ale dworzec sam w sobie do pozazdroszczenia ...
dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
..prosze bardzo!

a tak a propos:

jesli cora ma lat 13,to biorac pod uwaga czasy,w ktorych przyszlo jej dojrzewac,mozesz spokojnie dodac jeszcze 5...

wtedy moze okazac sie,ze zamiast proponowac przejazdzke na slizgawce,bardziej pozadana bedzie rowniez jazda...ale wypasiona fura na 22'alufelach z 1000w na odsluchu...

reasumujac
poszukaj atrakcji,w aut wypozyczalniach...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
panladnyzrodzina napisał:reasumujac
poszukaj atrakcji,w aut wypozyczalniach...

COŚ w tym jest...
Z doświadczenia , potwierdzam to spostrzeżenie , nie zawsze co prawda sprawdzające się do Każdego Małolata...
NIEMNIEJ...
Atrakcje trakcjami , jednak jak STARY jeszcze na dodatek , ŚMIGA dobrą i nietuzinkową Furą w Tej norwegi , to już naprawdę jest cały OK ...
W końcu pracuje na emigracji.... to i MA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok