Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy warto wybrac sie do Norge? - Norwegia

Czytali temat:
(321 niezalogowanych)
1 Post
jacek paby
(remeq)
Wiking
Pytanie? Czy warto do Was przyjechac? Pewnie ze warto ale mysle tak na dluzej, tez zaczolem watek. Cos o mnie: siedze sobie w Szwecji a w zasadzie cos pomiedzy Szwecja a Polska. W zasadzie nie jest tu zle, ale tak nie do konca. I nie chodzi tylko ze dzis mroz byl taki ze gdy szedlem do pracy zamarzla lza na mym policzku.
Na jakims forum w gazecie.pl ktos napisal ze w Norwegii przychodzi z pracy nie zmeczony. Nie wierze w bajki bo ja nie przychodze z pracy wypoczety ale moze.
Czego oczekuje. Waszych opini czy uwazacie ze w no. jest lepiej czy ze nie czyli gorzej albo tak samo.
Jesli sie zdecyduje to na jesien przyswajam kilka norweskich slowek. Moze tych latwiejszych

Pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie mam porownania, bo nigdzie indziej na swiecie nie pracowalam Jedynie w Polsce.
Przychodze z pracy usmiechnieta i nie zmeczona, mam na wszystko czas, juz tak sie rozleniwilam ze mysle o wynajeciu osoby do sprzatania mieszkania. Zostanie mi wiecej czasu na imprezy.
Ps. Bizi czekam az mi te polki zawisna w koncu Bo widzisz remeq, w NO tylu fachowcow, kazdy chetny do pomocy, a jak kobieta w potrzebie to czasu nie maja
To moze ty przybadz i zrob mi te polki, a ja ci te lze na policzku odmroze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
remeq napisał:

Jesli sie zdecyduje to na jesien przyswajam kilka norweskich slowek. Moze tych latwiejszych

Zapomnij o słówkach. W Norge nie dość, że nic nie trzeba robić (lub prawie nic) jak zamieszcza powyższa Lady, to i na dodatek język prawie taki sam jak w twojej Szwecji. W podręcznikach nawet piszą, że Norwegowi ze wschodniej Norge łatwiej zrozumieć Szweda, niż ziomka z Rogalandu. A skoro w Szwecji już siedzisz od dawna, to język na pewno wszedł ci do głowy. Także śmiało przyjeżdżaj nad fiordy i tu sobie też posiedzisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok