Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1593 niezalogowanych)
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Moja córka urodziła się w Norwegii, ja z mężem pochodzimy z Polski, rodzinne córka otrzymała automatycznie nic nie musieliśmy załatwiać. I wiem że nie my jedni otrzymaliśmy rodzinne na dziecko urodzone w Norwegii automatycznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja też za pierwszym razem dostałam automatycznie. A za drugim chcieli pozwolenie na pobyt dla noworodka (!), powiedziałam, że zejdzie prawdopodobnie parę miesięcy i złożyłam tylko wypełnione podanie z obietnicą, że resztę doniosę. Przyznano mi bez tej reszty dokumentów, haha.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
My za pierwszym i drugim razem składaliśmy osobiście,nic nie było automatycznie.Różnie to jest,moze jeśli oboje rodziców pracuje to jest to automatycznie przyznawane.Te osoby co znam i pracują oboje rodziców to mieli też automatycznie.Najważniejsze że są pieniążki to można dzieciom na więcej pozwolić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
witam wzystkich fajnie macie bo my jeszcze czekamy juz z urzedu marszałkowskiego dokumenty poszły do norwegi a ogolnie to ja w polsce a moz w norwegi dzwonił tydzien temu to juz powiedzieli ze do konca marca bedzie wypłacone 7 miesiecy juz tak czekamy mam nadzieje ze juz blizej niz dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Toja ja nie pracuje i tak jak napisałam wyżej z rodzinnym nic nie musieliśmy załatwiać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
To nie wiem czemu tak jest,ja w to bardzo nie wnikam, złożyłam i otrzymałam to żaden problem dla nas.Uważam że jeśli nie przyznają automatycznie trzeba ruszyć tyłek i złożyć,to nic nie kosztuje a dzieci mają swoje pieniążki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ja rowniez nie pracuje i dostalismy rodzinne automatycznie..ale pismo przyszlo do nas jak mala skonczyla 3miesiace... wiec wyzej zadnych bzdur nie pisalam, jak to ktos okreslil!!
Jedynie pozwolenie dla niej musialam zalatwic.. wiez zalatwilam to najpierw na stronie internetowej a wtedy poszlam do skattetaten do okienka policji i od reki dostalam dla malej pozwolenie na staly pobyt...pozniej musialam pojsc do okienka skattetaten zeby mala wykreslili z systemu bo jej sprawa jest juz zalawiona.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok