Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozliczenie roczne - Norwegia

Czytali temat:
(568 niezalogowanych)
10 Postów

(czarek1465)
Wiking
mam pytanie bo rozliczam sie z poprzedniego roku. jestem zarejestrowany jako jednoosobowa firma i dowiedzialem sie ze aby zapłacic mniejszy podatek musze dostarczyc dokumenty ze mam żonę i dzieci w polsce . nie wiem natomiast jakie to dokunmety musze mieć aby ksiegowy mógł mnie rozliczyc.proszę o odpowiedż od osób które wiedzą cos na ten temat . dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Fionna66 napisala kiedys cos takiego:

...Moze rozliczac sie jako familiependler (ew. enslig pendler)- nie tylko 2 okresy rozliczeniowe. Wtedy dostaje spory zwrot, rzedu 20-30 tys nok, ale to juz bajka na inny temat...

Jesli sie nie myle to wlasnie tak musialbys sie rozliczac. Moze Fiona ci to wytlumaczy dokladniej bo ja nie znam tego tematu. To co Fiona?Pomozesz?...
Rozumiem ze ksiegowy kasuje Cie na duza kase za kazdym razem jak go o cos pytasz i dlatego wolisz pytac na forum...
Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
akt małżeństwa i akty urodzenia dzieci ( najlepiej wziąć z urzędu na drukach europejskich tzn wersji polska-angielskiej bo są takie i nie trzeba wtedy ich tłumaczyć )
zaświadczenie z gminy o wspólnym zamieszkaniu , przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
posiadanie żony to trochę za mało. żona musi być mało gramotna i niewiele zarabiać. dlatego potrzebne zaświadczenie z urzędu skarbowego w Polsce o niewydajności małżonki. oczywiście zostawiam miejsce fionce aby podała górną kwotę zarobków
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
ja mam pytanko da Wasz szlachta
czy to prawda ??jeśli sie zdeklaruje ze nie bede w Norwegi dłuzej niż dwa lata to zwrócą cały podatek zapłacony ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
krzysztof1970krk napisał:
ja mam pytanko da Wasz szlachta
czy to prawda ??jeśli sie zdeklaruje ze nie bede w Norwegi dłuzej niż dwa lata to zwrócą cały podatek zapłacony ???

tak to prawda, jeszcze dadzą krzyż na drogę i dołożą kobietę. dmuchaną
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
już pytałeś .....masz krótką pamięć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
MaW napisał:
Fionna66 napisala kiedys cos takiego:

...Moze rozliczac sie jako familiependler (ew. enslig pendler)- nie tylko 2 okresy rozliczeniowe. Wtedy dostaje spory zwrot, rzedu 20-30 tys nok, ale to juz bajka na inny temat...

Jesli sie nie myle to wlasnie tak musialbys sie rozliczac. Moze Fiona ci to wytlumaczy dokladniej bo ja nie znam tego tematu. To co Fiona?Pomozesz?...
Rozumiem ze ksiegowy kasuje Cie na duza kase za kazdym razem jak go o cos pytasz i dlatego wolisz pytac na forum...
Pozdrawiam...

Chetnie pomoge, ale zapraszam na pw. Powod? Nie chce sie taplac w forumowym blocie. Zalozenie oddzielnego tematu o rozliczeniu podatku, niczego nie zmieni, bo natychmiast przyleci jakis piesek poszczekac, albo inny geniusz od myslenia, wypluje 143 posty bez sensu i nikt, kto na prawde potrzebuje porady, nie polapie sie w tym smietniku. Nie mam najmniejszej ochoty brac udzialu w "igrzyskach kretynow". Wiec, dopoki sytuacja na forum sie nie zmieni, to zapraszam na pw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
I powiedzial jezyk gietki wszystko co pomyslala glowa...zreszta pewnie niejedna...
Jestem pod wrazeniem ... sam lepiej bym tego nie ujal.
Pojedyncze oklaski to nic - Tobie sie nalezy cala burza oklaskow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MaW napisał:
I powiedzial jezyk gietki wszystko co pomyslala glowa...zreszta pewnie niejedna...
Jestem pod wrazeniem ... sam lepiej bym tego nie ujal.
Pojedyncze oklaski to nic - Tobie sie nalezy cala burza oklaskow

też się zgadzam. tak myśli i klaszcze 80% głowów w Polsce

www.wprost.pl/ar/8749/Cywilizacja-analfabetow/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok