Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pomocy! Pracowałem dla firmy, nie będzie płacić mn - Norwegia

Czytali temat:
(394 niezalogowanych)
19 Postów
Akmal Mohammad
(Advokat Akmal)
Wiking
Pomocy! Pracowałem dla firmy, nie będzie płacić mnie.

Czy jesteś jednym z tych, którzy wykonali pracę dla niektórych, ale nigdy nie otrzymał zapłaty za pracę? Następnie powinieneś dostać adwokata przeglądu sprawy.

Może być tak proste, że trzeba było ustnej umowy i roszczeń przeciwnika, że umowa nie została podpisana, a zatem nie będzie można płacić. Albo, że nie zapłaci w pełnej wysokości.

Albo może być tak, że on twierdzi, że nie zrobiłeś pracy.

Każdy przypadek musi być oceniany indywidualnie i musi dokonać całościowej oceny sprawy. Ale pamiętaj, że okoliczności faktyczne pracy może dużo powiedzieć o porozumieniu, które zostało podpisane. Nie ma świadków, którzy mogą potwierdzić zgodę, rachunki za materiały i sprzęt, który został zakupiony, może być zrobione zdjęcia za wykonaną pracę, mogą być podjęte przez SMS lub e-mail potwierdzający, że pracujesz dla zobowiązanego.

Umowa pomiędzy firmą, dla której pracował, a klient, który zamówił pracy, może również mieć znaczenie.

Pamiętaj, że roszczenia nie jest zakazane przed upływem 3 lat. Okres ten może również flash przerwane.

Jeśli roszczenia o określonej wielkości i czujesz, że możliwe jest dokument, więc powinieneś dostać adwokata, aby sprawdzić siebie.

W przyszłości należy upewnić się, masz wystarczająco dużo dokumentacji w celu potwierdzenia umów leasingu

Zamknięte
Akmal

Hjelp! firma jeg jobbet for, vil ikke betale meg.

Er du også en av de som har gjort jobben for noen, men aldri fikk betaling for arbeidet? Da bør du få en advokat til å vurdere saken din.

Det kan være så enkelt at dere hadde muntlig avtale og motparten din hevder at avtalen ikke var inngått og vil derfor ikke betale deg. Eller at han ikke vil betale hele beløpet.

Eller det kan være at han påstår at du ikke har gjort jobben.

Hver sak må vurderes individuelt og en må foreta helhetsvurdering av saken din. Men husk at de faktiske forhold rundt arbeidet kan fortelle mye om avtalen som var inngått. Det kan være noen vitner som kan bekrefte avtalen, kvitteringer for material og utstyr som ble kjøpt, kanskje du har tatt bilder for utført arbeid, du har kanskje tatt være på sms eller epost som bekrefter at du har jobbet for motparten.

Kontrakten mellom firma du jobbet for og kunden som bestilte arbeid, kan også være av betydning.

Husk at kravet ditt foreldes ikke før det er gått 3 år. Fristen kan også ha blit avbrutt.

Dersom kravet ditt er av en viss størrelse og du selv føler at det lar seg dokumentere, så bør du få advokaten til å vurdere sake din.

I framtiden bør du sørge for at du har nok dokumentasjon for å bevise avtalen din og arbeidet du utfører.

mvh
Akmal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Akmal... Nie korzystaj z translate.google bo nieprofesjonalnie się prezentujesz. Skorzystaj z pomocy profesjonalnych tlumaczy... lub Polaka co zna polską mowę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Akmal a oprócz prawa pracy znasz się również na zasiłkach z NAV?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
PeReZ napisał:
Akmal... Nie korzystaj z translate.google bo nieprofesjonalnie się prezentujesz. Skorzystaj z pomocy profesjonalnych tlumaczy... lub Polaka co zna polską mowę.

czepiasz sie ....jak na google translate to i tak jest dobrze przetłumaczone....a Akmal...hmmm ...może komuś pomoże....pozd..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
qantan napisał:
PeReZ napisał:

czepiasz sie ....jak na google translate to i tak jest dobrze przetłumaczone....a Akmal...hmmm ...może komuś pomoże....pozd..

translator to może być pomocny w tłumaczeniu jakiś pierdół, a nie przy pomocy prawnej, tu tłumaczenie musi w 100% odpowiadać temu co jest podane w oryginale.

wstawianie w koło, tego samego tematu na forum to już lekkie przegięcie...(nie będę się powtarzał)
Wrzucił by raz tu i jakieś ogłoszenie i wystarczy, a jak ktoś zapyta na forum o coś w konkretnej sprawie to może podpowiedzieć gdzie i z czym się udać (np. do niego), lub że się ktoś sam zrobił w balona i nie ma żadnych podstaw dochodzenia czegokolwiek.

reklam i tak jest już dużo tu, to teraz same tematy z reklamami gdzie co któryś post jest wstawiona reklama gogle.

Takiego "fachowca" jak Akmal to ja wole omijać szerokim łukiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Akmal Mohammad
(Advokat Akmal)
Wiking
Witam,

I nie może dostarczyć wiele informacji o mnie tutaj. Nie będzie reklam i administratorów rzuci mnie.

Odpowiedź na spørsml tak. Jeśli skarga może uzyskać bezpłatną pomoc prawną.

Hei,

Jeg kan dessverre ikke gi mye opplysninger om meg her. Det blir reklame og administratorene vil kaste meg ut.

Svaret på ditt spørsml er ja. Ved klage kan en få fri rettshjelp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Advokat Akmal dobrze kombinujesz ale czy to się uda nie wiem, takie darmowe porady są w Polsce u lekarza ale jak chcesz się wyleczyć to zaprasza cie do prywatnego gabinetu. W każdym razie dobre i to jak to mówią na bezrybiu i rak ryba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
ZimnyDrań napisał:
Advokat Akmal dobrze kombinujesz ale czy to się uda nie wiem, takie darmowe porady są w Polsce u lekarza ale jak chcesz się wyleczyć to zaprasza cie do prywatnego gabinetu. W każdym razie dobre i to jak to mówią na bezrybiu i rak ryba.

tylko że on sugeruje że jakaś porada może być za darmo lub uzyskać można ją taniej dzięki pomocy państwa. Taka pomoc dla tych co ich na to nie stać o ile to będzie możliwe, bo jak nie to płacisz. takie coś każdy kancelaria oferuje nic nowego.
tu masz link (nie jest to reklama jakby co)

www.abwiig.no/Polish.aspx

cytat z ich strony:

"W niektórych dziedzinach prawa masz prawo do darmowej pomocy prawnej. Wtedy norweski rząd pokrywa koszty pomocy prawnej, a w niektórych przypadkach to placisz tylko część rachunku, a norweski rząd pokrywa resztę. Więcej informacji na temat darmowej pomocy prawnej znajdziesz na wyżej wymienionej stronie"

Oprócz tego studenci prawa udzielają porad prawnych za darmo, dzięki czemu nie musisz płacić za wizyte u adwokata mając jakieś rozeznanie na początek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Zuzu żeby to było takie proste.... eeech masz u mnie "oklasakaaa"!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hehehe.. taak z ciekawostek.. www.facebook.com/profile.php?id=100001842138364
Wklejam, bo Hr.Akmal myslal, ze jest moim znajomym.... (do admina - profil jest otwatry dla wszystkich!).. I jeszcze tutaj: www.solboe.no/index.php, cus slabe maja dane kontaktowe, za to fajny slajdszou...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok