Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

INDEX KONSUMPCYJNY - WAŻNE - Norwegia

Czytali temat:
(264 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
witam serdecznie
Czy ktoś wie ile za rok 2009 i za rok 2010 wynosił w Norwegii INDEX KONSUMPCYJNY ?????

Chodzi mi dokładnie o : "Konsumprisindeksen"

Jest to dla mnie ważne ponieważ mam umowę najmu mieszkania i w tej umowie jest punkt który mówi że Wynajmujący może raz w roku podnieść ceną najmu o wartość tego indexu konsumpcyjnego - chodzi o to że nie wiem jak i gdzie sprawdzić ile ten index wynosił w roku 2009 i 2010 -

Proszę o konkretną informację najlepiej z odnośnikiem do jakiejś strony internetowej tak abym mógł pokazać wynajmującemu że mnie naciąga na kasę - bo mam takie przeczucie

Pozdrawiam Krzysztof
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Konsumprisindeksen (KPI) var 130,4 (1998=100) i desember 2010, mot 126,9 i tilsvarende måned i 2009. Det tilsvarte en tolvmånedersvekst på 2,8 prosent i desember 2010, mot 1,9 prosent måneden før. Tolvmånedersveksten i KPI, justert for avgiftsendringer og uten energivarer (KPI-JAE), var 1,0 prosent i desember 2010, uendret fra november 2010.
www.ssb.no/kpi/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
widać że jesteś głupi ronin32, bo różne rzeczy można sobie napisać w kontrakcie w tym przypadku chodzi o najem mieszkania-- ale cóż jeśli pasuje ci takie coś to płać,płać,płać... do bólu ___ ja bym to nazwał trochę bardziej samookaleczenie --- ale nie miej mi za złe że napisałem że jesteś głupi-- bo przecież tych mieszkań w Norwegii jest nie wiele chyba ze 2 , jak się nie mylę i ty wynajmujesz jedno z nich ___ pozdrawiam i życzę dalszych skucesów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
widać że jesteś głupi ronin32....
a może by tak Seppuku???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
widzę jasta102 że jesteś w porządku gość--- nie seppuku odpada -- on jakby sam siebie skazuje na pewne rzeczy-- z diabłem przecież też można spisać tzw. ,,cyrograf,, , tylko że wystarczy podpis a później jest jakby ciężko wyprostować pewne sprawy i nikt już wtedy nie może pomóc-- bo sam się na to zgadzasz ,podpisując takie czy inne papiery-- no chyba że ktoś jest pozbawiony całkowicie rozumu i ma na to papier od lekarza wtedy to już inna sprawa>> ale normalnie myślący człowiek ma zawsze prawo wyboru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok