1 NOK
Rabin Yitzhak Kaduri zapisał na kartce imię Mesjasza, na którego z utęsknieniem czekają Żydzi od tysięcy lat. Ku konsternacji ortodoksyjnych Żydów, jak również niedowierzaniu wszystkich Żydów na ...
Francuzi coraz częściej skarżą się na napływ polskich imigrantów, którzy zabierają im pracę. Brytyjczycy najchętniej odwołaliby decyzję o otwarciu rynku pracy dla przybyszów z Europy Wsch. Kryzys i ...
Najlepiej w styczniu po powrocie z Pl do Oslo . Rozważę każdą propozycję .
Witam, W styczniu zamierzam ściągnąć do Norwegii moją żonę, która jest teraz w ciąży. I zapytanie jest takie... co trzeba spełnić by mogła spokojnie tu urodzić? Jakie formalności są potrzebne? Co ...
Chcesz nauczyć się języka norweskiego? Cenisz sobie czas i wygodę? Empik school oferuje naukę języka norweskiego online. Dzięki temu możesz uczyć się w domu, w pracy i w każdym innym miejscu na ...
biznes.onet.pl/profesor-z-kurczakiem-na-...596936,1,prasa-detal O taki maly przyklad wydarzenia ktore wiekszosci moze wydawac sie niegroznie bo "tego zlego kapitaliste wlasciciela sklepu lub ...
Hei! Potrzebuje inteligentnego, prezentacyjnego, sympatycznego i kulturalnego faceta na weekend 8-9 marca. Wiek - 23-28 lat. Prosze wiadomowsci na priv. Paulina Aaaa! I musi tanczyc!
a jak rozrabiaja cpuny
pati muzia
08-01-2014 22:47
witam mam pytanko :czy ktoś z Was przywoził łódz z Polski do norwegii ,jakie trzeba mieć papiery ,jakie formalności załatwić i gdzie ?????????
Martin Petterson
08-01-2014 21:36
www.rb.no/lokale_nyheter/article7085527.ece pijana baba za fajera www.nordlys.no/nyheter/article7085603.ece pijany na skuterze teraz moga zabic nawet w lesie ...
Witam,chcialam upowaznic meza do załatwienia moich spraw w navie,pozniewaz nie ma mnie chwilowo w Norge.czy ma ktoś z Was wzor takiego upoważnienia po norwesku?dzieki z gory
Ponura_Panda napisał: wiem, że jakiś poprawny politycznie lewak zaraz powie, że to szerzenie nienawiści na tle narodowościowym i religijnym... daleko mi do nienawści, mam w Stavanger znajomych ...
POSZUKOJE POKOJU DO WYNAJECJA OKOLICE KRYSTIANSAND W ROSADNEJ CENIE MOJ NUMER TEL 669003223
www.nordlys.no/nyheter/article7085849.ece Pomyslowy Bulgar przyjechal do Norwegii na rowerze i udalo mu sie wzbudzic litosc norskow tak ze nawet w komentarzach zamiast domagac sie zeby spier... to ...
Cześć. Poszukuję niskiej zamrażarki (takiej wielkości pralki lub ciut wyższej), z drzwiami pionowymi i szufladami, nie fryseboksa ładowanego od góry, sprawnej, za nieduże pieniądze lub jak ktoś ma ...
wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/oszustwa-p...ostrad-a1-i-a2/yfkxh Jedenaście osób oskarżyła gdańska prokuratura o oszustwa podatkowe zw. z dużymi inwestycjami budowlanymi, w tym autostradami A1 i ...
www.rb.no/bil/article7083758.ece Drikker før kjøreturen 16 prosent kombinerer alkhol og bilkjøring: Det hender de drikker og beregner når de har lav nok promille til å kunne kjøre bil.
pati muzia
06-01-2014 21:30
Pilnie potrzebuje dobrego mechanika ma ktos namiar z fredrikstad lub okolice?
biznes.interia.pl/wiadomosci/news/fatum-...mlinera,1977274,4199 Amerykańskie samoloty stają się dla Norwegów synonimem kosztownego żartu. Nie dość, że boeingi 787 linii Norwegian bez przerwy mają ...
Witam serdecznie Mam 25 lat i chciałbym wyjechać z Polski i znaleźć sobie prace w Norwegii. Pracowałem jako kucharz, a w obecnej chwili pracuje jako operator maszyn zgrzewajacych. Czy jest ...
Epidemia debilizmu ? wiadomosci.wp.pl/kat,1019395,title,Tramw...111f97&_ticrsn=5
Okolo pol roku temu zakupilam sobie ja male cudne i sliczne myszoskoczki w tutejszym sklepie zoo...Jak poinformowala mnie pani sprzedajaca...mialy byc dwa chlopaki...o wlasnie, mialy byc. Otoz w ...
Witam, to mój pierwszy post u Was na forum więc witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu czytam co tu wypisujecie jednak dziś w przypływie wiary w ludzi postanowiłem napisać. Chciałbym ...
Nie pozwól, by ubliżano Polsce, poniżając Jej wielkość i Jej zasługi, Jej dorobek i Majestat". Dekalog Polaka wg Zofii Kossak-Szczuckiej ...
W zatrzymanych pojazdach znaleziono niemal 10 tys. litrów piwa, ponad 820 litrów wódki oraz prawie 106 tys. papierosów. Uległy one konfiskacie podobnie jak wszystkie samochody. Sąd w pierwszej ...
Zwracam sie do srodowiska polskiego o pomoc w celu usuniecia groznej bandy przestepcow z mojego osiedla na Nedre Maihaugen na Gulset w Skien. Wszyscy pochodza z Polski. Jedyna osoba w tej grupie ...
Jon Doe
04-01-2014 13:01
Ponura_Panda napisał: najlepszy antydepresant na zimę: lektura forum MN, min. pół godziny dziennie Pozdrawiam wszystkich, który utrzymują to forum na niezmiernie wysokim, kabaretowym poziomie. ...
Anna Bak
03-01-2014 22:31
www.tv2.no/2014/01/03/nyheter/utenriks/5195778 Lub innymi slowy komuch komuchowi wilkiem Milo przeczytac jak jeden komuszek karmi psy drugim komuszkiem. Ludzie jedza psy a psy ludzi ciekawa ...
Norwegia to piękny kraj , którym interesuję się od 2011 roku , chciałbym tam w najbliższym czasie wyjechać do pracy jako elektromonter , ale na razie jakoś się to nie składa ,w 2011 odwiedziłem na ...
Witam, Pilnie poszukuję mechanika z okolic Molde. Opel Astra II LPG 1.6 nie pali, brak kompresji na 2 i 3 cylindrze.
Mam problem natury estetyczno - higienicznej . --- Od niedawna mieszkam sobie w Nowym miejscu i jest super , poza jednym Problemem . --- WSZECHOBECNE KOTY ...! --- Ponad 10 sztuk , począwszy ...
Czy ktoś się orientuje jak jest z psami wwożonymi do Norwegii na dłuższy okres? i czy w ogóle można?
Eksplozja w Pradze. Ambasador Palestyny w stanie ciężkim www.wprost.pl/ar/430904/Eksplozja-w-Prad...ny-w-stanie-ciezkim/ jakies teorie spiskowe terrorysci w srodku europy zabijaja muslima? ...
WITAM . CZY KTOŚ WIE COŚ NA TEMAT PRACY NA POCZCIE W NORWGII . MAM MOŻLIWOŚĆ ZATRUDNIENIA TAM ALE NA RAZIE NIC BLIŻSZEGO NIE WIEM
tech.wp.pl/kat,1009779,title,Sylwester-p...111f0f&_ticrsn=5 Sylwester po polsku: w kapciach i przed komputerem przynajmnie na trzezwo Toż to przecież marzenie każdego - zapłacić kilkaset ...
co planujecie?
Mam 25 lat i szukam pracy w Oslo.Najlepiej Jako opiekunka bo mam kilkuletnie doświadczenie, aczkolwiek jestem nastawiona też na inne zajęcia. Jezyki - polski, angielski i podstawy japońskiego. Może ...
wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-wybuch-bo...anie-sa-ofiary/h4vyf trzeci wybuch w Rosji tylko ze to nie islamisci
pati muzia
31-12-2013 00:17
gdzie znajdę duży wybór jeśli chodzi o buty adidas, tylko nie chodzi mi o ten tandeciarski outleet gdzie wszystkie ciuchy są z 3 paskami. Szukam adidasów terrex. Kto pomoże ?
Witajcie, Pytanie ogólne, więc mam nadzieję że miejsce odpowiednie... Szanowni rodacy zamieszkujący tamtejsze tereny, powiedzcie, Jak Wam tam jest ? Jak wygląda życie ? Jak wygląda możliwość ...
Mam kilkudniową robotę na północy,opłacam,przelot,nocleg,wyżywienie,dobrze zapłacę kontakt:bruncjusz@poczta.onet.pl
Bułgaria obawia się masowej emigracji od początku 2014 roku Sofia obawia się, że z kraju wyjadą najlepsze kadry fakty.interia.pl/swiat/news-bulgaria-oba...014-roku,nId,1081607 A w Polsce ...
przed chwila mialem rozmowe z osobnikim, ktory mowil, ze z Sola do Stavangeru musial jechac autobusem bo wiekszosc Polackow w Polszy, a ci co zostali to juz pijani i nie moga na lotnisko wyjechac ...
jak to miło, że w nowej Ojczyźnie sportowcy przodują w świecie nie tylko prężnym ciałem, ale i umysłem "Mozart szachów", "geniusz" - tak mówi się o 22-letnim Norwegu Magnusie ...
Uwaga na oszusta o imieniu Jacek ktory mieszka w Ski. Jezdzi czarnym mitsubishi pajero na zielonych tablicach. Zajmuje sie uslugami koparkowymi oraz budowlanka. jesli zamierzasz z nim wspolpracowac ...
Jak trudno byc Polakiem!.Wiecznie pretensjonalni,niezadowoleni,oszukani,obciazeni historia!! To choroba genetycznie nieuleczalna, ale ani z tym zyc ani ktos za nas z tego nas nie wyleczy.nory zle ...
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy wie ktoś gdzie znajduje się lodowisko w okolicy Lommedalen lub Sandviki?
Milka ...
26-12-2013 20:04
Witam, czy ktoś orientuje się gdzie są jakies stoki narciarskie w poblizu?? 2 miesiące temu byłem w szwecji na zakupach i widziałem tam stok, ale był jeszcze nieczynny. Ktoś się coś orientuje w tym ...
Znowu raperzy dali sie ze znaki Fajna nuta o emigtracji Dobre chlopaki
pati muzia
26-12-2013 11:13
Witam wszystkich. Mam do Szanownych forumowiczów pytanie . Zamierzam zająć się eksportem do Norwegii , prowadzę działalność gospodarczą w Polsce, chciałbym uzyskać kilka podpowiedzi, od czego ...
Świątecznego nastroju, miłosnego podboju. Seksu w łóżeczku, pieniędzy w woreczku, Finlandii na stole, Porsche w stodole! Wesołych świąt życzy... Bizi
mam taki problem-Norwegowie u ktørych mieszkam ja i moja zona skubia nas na energii elektrycznej - tzn , mieszkamy w oddzielnym domku ( od roku ) ale teraz okazalo sie , ze z naszego licznika prad ...
"Dziś ostatnia Noc jest w Roku, Po niej nowy dzień nastanie, Koło roku się zamyka, Nowe Słońce juro wstanie, Dziś prosimy na wieczerzę, Naszych Bogów, nasze Dziady, Niech zasiądą z nami razem, ...