1 NOK
www.sfora.biz/Grozne-bakterie-w-kurczaka...-wielu-domach-a61745
witam.potrzebuje pomocy.z gory dziekuje jesli ktos moze mi odpowiedziec na pytanie.w zeszlym roku pracowalem w firmie wypracowalem sobie 300000 potem od grudnia do czerwca bylem na permiteringu. w ...
Bunia D.
18-11-2013 18:56
mam pytanie jakie warunki trzeba spelnic aby dostac permittering,co to dokladnie jest ,ile trzeba przepracowc w norwegi zeby z tego zkorzystac ,dziekuje z gory za odpowiedz
Poważnie nie ma nikogo kto zajmuję się takimi rzeczami w Vestfold? A może ktoś zna kogoś kto mógłby mi pomóc? Na prawdę to bardzo pilne!!
Poszukujemy osób które w okresie od kwietnia 2012 roku wynajmowały pokój w Nesttun Hardangerveien 268 od pana Tomasza M. i które zostały przez niego oszukane.Zamierzamy odzyskać nasze pieniądze .Mamy ...
witam wszystkich prosze o pomoc rejstrowalem sie na permitering (na okres okreslony do kwietnia )moj pracodawca okreslil w nav ze w kwietniu bedzie mial prace dla mnie i umowa o prace nie jest ...
Witam serdecznie , mam pytanie dotyczące kwatery okolice Oslo na tydzień czasu w okresie 12.12.2013 - 19.12.2013, a mianowicie chciałbym pokazać żonie oraz swoim pociechom trochę Norwegii , ale ze ...
Czesc! szukam fryzjerki\fryzjera w okolicy Jessheim lub Eidsvoll a najlepiej posrodku czyli w Råholt. wiem ze nie bedzie latwo ale moze ktos zna i moze polecic dobra fryzjerke. gg 6419403 .tu mnie ...
Witam, Chciałbym prosić o subiektywne opinie osób, które przeniosły się z UK do Norwegii. Chodzi mi o Wasze opinie porównawcze na temat standardu życia, służby zdrowia, edukacji, itp. Mieszkam ...
Zostalo mi zatrzymane prawo jazdy w poprzednim tygodniu za nadmierna predkosc,a dokladniej 144 na 90.Zastanawiam sie i nie daje mi to spokoju czy za takie jakze nadmierne przewinienie moge zostac ...
Od dziś każdy podejrzany typ w szaliku Legii na ulicach Warszawy jest narażony na to, że zostanie bez ostrzeżenia pocięty kosą albo poważnie okaleczony w inny sposób” – mail o takiej treści otrzymali ...
My Naród Polski w postaci Polonii Norweskiej pozywamy telewizję norweską w postaci NRK za wyemitowanie programu Brakkefolket tv.nrk.no/serie/brakkefolket/dkoa39000213/sesong-1/episode-1 w którym ...
Ja się wstydzę, że jestem Polką - tak wydarzenia z "Marszu Niepodległości" komentuje pisarka Joanna Bator, laureatka nagrody Nike za książkę "Ciemno prawie noc". Pisarka i ...
Witam, Chciałam się dowiedzieć jak wygląda nadanie paczki z Norwegii do Polski, jak to wygląda cenowo. Czy ktoś coś wie?! Tak, jestem leniwa i wolę się zapytać tutaj niż poszukać
Witam! Która firma honoruje zniżki oc z polski i gdzie najkorzystniej ubezpieczyć Motylowóz?
Jack Straw powiedział, że pomimo ostrożności i dobrych intencji, jakie miał rząd, zezwalając między innymi Polakom, na pracę w Wielkiej Brytanii, źle przewidział skutki tej decyzji. REKLAMA ...
Mam 26 lat, szukam chętne osoby do wspólnego wyjazdu do Norwegii w styczniu. Prace trzeba bedzie znalezc na miejscu.
Ponura_Panda napisał: Rząd PO organizuje "ustawkę" na niebywałą dotąd skalę Organizując szczyt klimatyczny 11-go Listopada doprowadzi do wielkiej konfrontacji. Oh........ jak my ...
wiadomosci.onet.pl/swiat/zajscie-przed-a...o-cztery-osoby/y5pkh mojeszyfrogramy.salon24.pl/547463,o-zasa...macji-tekst-proroczy
jakie nauczanie takie pracowanie W zbadanej podczas narodowego spisu powszechnego - grupie emigrantów z wykształceniem wyższym najwięcej (38,7 proc.) było osób, które ukończyły nauki społeczne, ...
Witam. Czy jest tu moze ktos kto sie wybiera do Charlottenberg na zakupy w najblizszy weekend?
Witam, Jestem amatorem tego forum, szukałem już na kilku stronach odpowiedzi na kilka pytań i nie znalazłem jednogłośnego odzewu co do mojego problemu. Otóż, od Października 2013r. podjąłem legalną ...
Podzielcie się swoimi historiami jak po trudnych poczatkach, problemami ze znalezieniem bratniej duszy, pracy, problemami z językiem, ogólnym zaklimatyzowaniem się udalo wam sie ułożyc zycie w ...
20 lat temu najgorszy cham spod Łomży, czy Rzeszowa wiedział, że łyski to się pije ze szklanki o grubym dnie, najlepiej niskiej i szerokiej koniecznie z kostkami lodu, bo inaczej by do ryja nie wlał ...
ogarniety kierowca ktory wie go i gdzie wiezie i nie trzeba mu sila uswiadamiac " TAK PANIE MASZ TA PACZKE BO SAMA CI JA W RECE DAWALAM" ktory nie rozgruchocze wszystkiego w srodku i ...
czy ktos zyczliwy podpowie jak znalezc jakas prace w Norwegii. Od 3 miesiecy wyslalismy z mezem ponad 100 CV, oboje znamy biegle ang. on takze biegle hiszpanski, juz sie poddaje wysylajac te CV, ...
Mariusz Mariusz
10-11-2013 17:54
Usłyszałem ja w telewizorni takie oto zdanie : "Bynajmniej, ja staram się zawsze czekać na przystanku." wypowiedź kierowcy MPK o tym że czeka na ludzi co biegną za autobusem.. ...
Witam poszukuję odpowiedzialnych osób które mogłyby przewieźć szczeniaka z Polski(Gdańsk)do Norwegii (Bergen). Szczeniak posiada wszystkie dokumenty . Termin od 15.12.2013 do 31.12.2013 ZAPŁACĘ ZA ...
don wasyl
09-11-2013 19:25
Witam! Na stabekku w nocy z 28 na 29 pazdziernika miedzy godzina 21:30 a 3:40 skradziono skuter. Daelim S-five rok 2010. Nr rej BT 1663. Ktokolwiek widzial proszony jest o kontakt 405 65 816 , ...
www.fronda.pl/a/ten-straszny-polski-patriotyzm,31828.html www.naszdziennik.pl/mysl/59107,jak-odbudowac-suwerennosc.html
Hej, Szukałam na forum czegoś o inzynierii ale nie znalazłam,więc pytam. Czy ktoś z was studiuje inżynierie w Norwegii ? Mógłby ktoś powiedzieć czy trudno sie dostać. Podstawowe informacje już ...
Witam serdecznie! Czy ktoś może zamawiał z Polski transport do Oslo od starszego małżeństwa(po 50)jeździli razem białym busem? Mieli wczoraj do nas przyjechać z Polski z paczkami i nie ...
robert taki
09-11-2013 13:09
Witam, mam pytanie. Szukam pracy jako piekarz lub kucharz lub pomocnik kucharza, na jakie zarobki mogę liczyć. Nie liczę na nie wiadomo jakie zarobki, ale orientacyjnie ilę mogę dostać na początek. ...
Witam. Posiadam dwa wolne miejsca w kabinie na prom z Gdańska do Nynashamn na 2.01.2014. zainteresowanych proszę o pisanie na pw. Jest też możliwość zabrania kogoś do Polski samochodem. Prom na ...
Paulina Choroś
09-11-2013 10:24
Dziś pogoda jest barowa , chodzi za mną browar , może ktoś ma ochotę i ciekawe miejsce poleca . Gdzie Jedzą, piją, lulki palą,Tańce, hulanka, swawola Ledwie knajpy nie rozwalą,.
Karol Pitek
08-11-2013 19:32
mariusz mario
08-11-2013 15:36
Witam poszukuję odpowiedzialnych osób które mogłyby przewieźć szczeniaka z Polski(Gdańsk)do Norwegii (Bergen). Szczeniak posiada wszystkie dokumenty . Termin od 15.12.2013 do 31.12.2013 ZAPŁACĘ ZA ...
Witam, proszę o podpowiedź: jaki jest (szacunkowy) ,miesięczny koszt utrzymania się w Norwegii, dorosły+ dziecko. Jakie min powinnam zarobić, aby żyć,,normalnie,,. Jeśli znajdzie się chętny z góry ...
Witam. Orietuje sie ktos czy w norwegii jest mozliwosc zrobienia kursu na ladowarki lub koparki. Zalezy mi na tym zeby kurs prowadzony byl w jezyku polskim poniewaz dopiero zacząłem kurs noeweskiego.
Bóle ostre należy leczyć jak najszybciej tak, aby nie przekształciły się w bóle przewlekłe. Należy nie dopuszczać do zmian w układzie nerwowym. Niestety jeszcze zbyt często ostre bóle są trudne ...
Czy orientuje sie ktos na jakie odliczenia i co mozna sobie wrzucic w koszta majac firme jedoosobowa ...?? Ktos pomoze...? Dziekuje z gory...
Poszukuję dostawcy odzieży używanej najlepiej z okolic Oslo ale nie koniecznie. Będę wdzięczny również za jakąkolwiek informację na ten temat być może ktoś pracuje w firmie zajmującej się zbiórka ...
don wasyl
06-11-2013 19:29
Potrzebuje pomocy w wywiezieniu drewnianych czesci, z porozwalanych szaf, stolu, stolkow itp. Nie jest tego duzo, nie posiadam jednak samochodu, Moze jest ktos kto, oczywiscie odplatnie, pomoze mi ...
Cześć. Chciałabym się dowiedzieć jak dokładnie/poprawnie zajestrować sie na UDI aby starać się o pozwolenie na pracę w Norwegii, jeżeli posiadam umowe o pracę na czas stały i pracuję już ponad trzy ...
czy ktoś ma namiar na adwokata polskojęzycznego (chodzi o wypadek samochodowy pod wpływem)
Szukam transportu samochodu kombi do Polski. Auto nie jest na chodzie, odbiór auta z Oksfjordu (110 km od Alty). Nr tel: 93956475 Kuba
www.mojawyspa.co.uk/artykuly/30722/Imigr...dzetu-UK-niz-dostaja Imigranci z UE więcej płacą do budżetu UK niż dostają imigranci z Europy wypadli lepiej od rodowitych Brytyjczyków, którzy mają ...
Holenderscy policjanci z Almelo wydalili z kraju Polaka, który 66 razy okradł tamtejsze sklepy. Funkcjonariusze kupili mu bilet na pociąg do Berlina i odwieźli 23-latka na stację. Akcję holenderskich ...
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10144917 Obywatel poludniowego Sudanu (najprawdopodobniej proletariusz) mial zostac odeslany spowrotem do swojego kraju. Lecz Norweskie wiezienie ...
www.nrk.no/sognogfjordane/tre-personar-d...s-i-ardal-1.11337486 niezalezna.pl/47906-trzy-osoby-zabite-w-...autobusie-w-norwegii fakty.interia.pl/news-norwegia-trzy-osob...utobusie,nId,1053081 ...
Witam, poszukuję sklepu RTV najlepiej w Bergen, ewentualnie w Oslo, który wydaje kwity Tax Free. W grę wchodzi jeszcze jakiś sklep internetowy. Potrzebuję zakupić kamerę GoPro. Niestety sam ...
Tradycja w narodzie nie ginie. Przekonał nas o tym ostatnio sam Lech Wałęsa, który pochwalił się na swoim blogu zdjęciem z obchodów święta 1 listopada. W białej koszuli, skórzanej marynarce i lekko ...
czy jesli nie mam stałego numeru personalnego zapisze dziecko do szkoły?pilne
JOANNA KOWALSKA
04-11-2013 19:52
Witam Kupię opony zimowe do Astry II 195/65/R15. Mogą być na felgach. Rozstaw śrub 5x110. Okolice Sandnes, Stavanger. Tel: 92502317
"Powinniśmy rozszerzać struktury ekonomiczne i stworzyć z Polski i Niemiec jedno państwo: Europa" - dodał. "Moja walka doprowadziła do zjednoczenia Niemiec. Granice rozbiliśmy. Na ...
Napisac o czyms co norski uznaja za nieinstniejace a mowia o ledwo 2000 opozycyjnych partyzantow jakby ich bylo kilkaset tysiecy. www.nrk.no/norge/matte-stanse-brutale-nordmenn-1.11330243 A tu ...