1 NOK
wklejajcie co potrafi motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekaw...icja-w-szoku,1894618
pati muzia
26-01-2014 13:41
brytol.com/brytyjczycy-narodem-zlodziei/ Wartość kradzieży sklepowych w ubiegłym roku w Wielkiej Brytanii to 500 milionów funtów. Kradną dla siebie. Np. sztukę mięsa... Uczniowie kradną w drodze do ...
pati muzia
26-01-2014 12:45
technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,...nski_konkurs.html#MT Polski łazik najlepszy - wygrał amerykański konkurs marsjański wyborcza.pl/1,75476,14174714.html Wielki skarb w rękach polskich ...
zawsze na szczycie rankingow nawet ma najwiecej inwalidow na swieci 50% spoleczenstwa w wieku produkcyjnym evewnorwegii.blogspot.no/2013/12/witajci...e-co-drugi-jest.html
40ton.net/litewskie-prawo-jazdy-na-cieza...roblem-calej-europy/ Norweg kupił na Litwie cztery zawodowe prawa jazdy, płacąc jedynie 80 euro za sztukę Nie mamy już gwarancji, że osoby, który ...
Witam poszukuje osoby ktora zamontuje mi wkład kominowy z wraz z odbiorem . Pozdrawiam
Witam Uczę sie norweskiego od pół roku z książki pa vei, i innych źródeł. Jestem przy rozdziale 11 tylko mam duży problem. Mieszkam w Polsce i nie mam z kim cwiczyć, rozmawać. może znalazł by się ...
Waldek B
24-01-2014 22:12
Dzis onet opublikowal informacje o tym iz socjalista noca dotarl na Slonce wiadomosci.onet.pl/swiat/korea-polnocna-...owal-na-sloncu/8jns0 Ta wzniosla mysl socjalistyczna jest refleksja stanu ...
Czy ktos wie jak w praktyce wyglada przewóz psa samolotem ? Ja kupilam bilety dla siebie oraz psa przez internet ale podobno trzeba dodatkowo poinformowac linie lotnicze o tym ,w tym przypadku ...
pal-pac.org/news/15-things-that-may-have...for-polish-americans a Polacy dziekuja za Walese
Witam, Jade na poczatku marca do Poznania duzym busem z duza przyczepa cargo. Moge zabrac 4 osoby i np. przeprowadzke, duze ladunki, duze paczki, motocykl. przyczepa o rozmiarach dl 5m, szer 2,3m, ...
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15314420.html . Ann Kristin Balto z Tromso, pasażerka samolotu Boeing Dreamliner linii Norwegian, zrobiła je, gdy samolot kołował na pas startowy i ...
Lekarze z norweskiego Tromsø podpalili pacjenta w czasie operacji serca. Mężczyzna ma oparzenia ciała trzeciego stopnia - donosi thelocal.no. ...
czesc. Uczestniczyl ktos z Was obecnych na forum w kursie dziennym przygotowujacym do bergenstestu (4x w tygodniu )? Jesli tak napiszcie prosze o Waszych wrazeniach.
Taki maly artykul na temat motoryzacji oraz tego jak uczciwe dane prezentuja szkopy. Ukazuje rowniez jak probuja przekonac proletariat o tym iz porusza sie wspanialym samochodem wybierajac popularna ...
WITAM. mam pytanie moze ktos juz otrzymal swiadczenia za chorobowe w nowym systemie to znaczy .... cytuje pania z nav-u otzyma pan karte na ktora bEda wplywaly swiadczenia ... czekam i czekam ...
Sam narod Ukrainy z wlasnej inicjatywy zdecydowal zajac sie banderowcami i innymi elementami probujacymi sprzedac narod giermanca za pare srebrnikow z UE: ...
aszdziennik.wordpress.com/2014/01/21/szo...-miesiac-spoznienia/ ciekawe ile osób czytać potrafi...?
www.sport.pl/soczi2014/1,130061,15305556.html System ścigania dopingu to wielki blef.mówi Mads Drange. Były łowca dopingu, którego wyznania wstrząsnęły norweskim sportem
Usłyszałam od jednego kolegi na prv ,że trzeba uważać na przeprowadzki np Alesund bo niedługo może na dobre znaleźć się woda? Przyczyny ponoć to zmiany pogodowe m.in sztormy / ...
Taka prawda
Mam dwa pytanka Czy musze byc zameldowany w Norwegi zeby dostac prawa do zasilku rodzinnego ? i czy dostane zasilek od czasu zatrudnienia czy 3 miesiace wstecz ? Prosze o szybka odpowiedz . ...
Hej, mam problem, ponieważ płaciłem 16.01. 2014 kartą Visa (banku DN w PL i terminal 4 razy odrzucił transakcje na co mam potwierdzenia, a z konta jednak mi ubyło. Kwota jaką płaciłem jest jako ...
witam mam pytanie, czy ktoś może wie gdzie w trondheim lub okolicach jest hurtownia kosmetyczna(adres)? bardzo dziękuje z góry za odpowiedźi pozdrawiam
Krolowa nart jest tylko jedna i Justyna ma na imie wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!
właśnie kilkanaście minut temu po raz pierwszy udało mi się dostrzec samochód na numerach rejestracyjnych z tablicą RO także już niedługo kolejni chętni do konserwacji powierzchni płaskich, ...
zdjecia miesa w Europris www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europ...-Halloween-joke.html
zdzi ra
19-01-2014 10:32
Kierowca, który podczas wyprzedzania na przejściu dla pieszych śmiertelnie potrącił dwudziestokilkuletnią kobietę, został skazany na dwa lata więzienia w zawieszeniu. Katowicki sąd na pięć lat zabrał ...
Mam pytanie wie ktoś może ile kosztuje wymiana alternatora w fordzie connect i gdzie to moge zrobić w okolicy oslo
witam czy wie ktos jakie dokumenty trzeba złozyc i gdzie?chodzi o wywiezienie z norwegii samochodu do polski jako mienie przesiedlencze
Grająca w ligowym zestawieniu reprezentacja Polski wygrała w Abu Zabi w Norwegią 3:0 (1:0). To pierwsza wygrana polskiej kadry pod wodzą Adama Nawałki. ...
pati muzia
18-01-2014 21:07
Jeden punkt sprzedaży alkoholu na 250-300 mieszkańców to jest rekord świata. Normy są 1000-1500 osób na jeden punkt sprzedaży. W Polsce jest taka ulica w Karpaczu, gdzie na 2600 metrów jest 48 ...
Orientuje sie ktos jaka suma dochodow brutto wymagana jest by uzyskac zasilek w tym roku (NAV)?
Co można robić w norwegi ,Halden w sobotę
Mam miejsce pracy w umowie na warsztacie tj ok 1,5 km od mojego miejsca zamieszkania, w tym roku szef powiększył firmę i polecił wstawiać się do pracy w różne miejsca ,a ponieważ ma tylko jeden ...
Hej, do wynajecia bedzie mieszaknie w domu, ktory jest podzielony na gore i dol. na gorze mieszka Norweg a na dole ja wynajmuje do tej pory. lada chwila mam sie wyprowadzic bo…..przeprowadzka. ...
Ile mięsa jest w mięsie? Z 50 kilogramów mięsa wieprzowego producenci potrafią wytworzyć 80 kilogramów szynki. Do produktów mięsnych dodają sporo szkodliwych substancji takich jak fosforany, ...
biznes.onet.pl/kielbasa-wedzona-kontra-f...598164,1,prasa-detal Czyzby kielbasa "pomalowana" miala byc tym wyjatkowo smacznym dobrym produktem o jakim mowia zwolennicy giermancow i UE? ...
Vivid :)
16-01-2014 19:32
zamowilem bilet miesieczny i czekam az dojdzie powiedzcie mi na jakich zasadach to dziala, bilet zaczyna swoja waznosc od momentu pierwszego przylozenia do czytnika?
marketing w policji? http://evona.pl/member/video/aee77a95163c214f350b9706c147e2d3
Przyjme niewielka lodowke z zamrazarka. Moze ktos ma od oddania?
lena meg
16-01-2014 12:26
Witam wszystkich.Nie wierzcie w te farmazony które wypisuje owa kobieta ponieważ wszystkie zamieszczane przez nią posty są niezgodne z prawdą i kierowane są złością i nienawiścią...te dwa odczucia ...
www.nrk.no/ostlandssendingen/buss-kjorte...tgjengere-1.11419757 En person mistet livet og tre ble skadd i en bussulykke på den sterkt trafikkerte ...
wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-...om-w-auschwitz/ev5wd Od przyklad tego jak natchnieni idea socjalizmu narodowego giermancy dokonali zniszczen w prywatnym mieniu, a teraz niechca placic ...
Jakim listem poleconym czy zwykłym przesyłacie np sprzedawane na finn.no rzeczy? Czy dostajecie na poczcie jakieś potwierdzenia nadania listu? Czy spokojnie można wysłac zwykłym listem jakieś ...
Witam Dopiero zaczynam przygodę z norweskim i chciałbyś się dowiedzieć czy to jest dobrze napisane i poprawne gramatycznie: Hei. Jeg vil å kjøpe en Chrysler. Vil du å selge denne bilen? Hvis ...
Witam, Mam pytanie odnośnie sammentrekning ( przegłosu) w słowach w przypadku ich odmiany w liczbie mnogiej. Chodzi mi o dwie grupy rzeczowników pierwsza grupa zakończona na -er, -el to ta z ...
Elzbieta Olkiewicz
15-01-2014 09:56
witam wszystkich forumowiczów. proszę o informacje czy są jakieś uczciwe agencje pracy, dzięki którym można troszkę poznać Norwegię oraz jeśli komuś by się chciało to ew koszty i warunki emigracji.. ...
Witam chciałbym się dowiedzieć kilku spraw tu na forum porady prawnej może jakiejś itd A więc może najpierw opiszę swoją sytuację .Od roku pracuję w firmie budowlanej AS .... na samym początku ...
Witam serdecznie wszystkich bardzo prosze o pomoc w znalezieniu pracy. Mam doświadczenie w sprzątaniu, w gastronomii, konserwacji,nie boję się pracy
Fajny filmik z kanału MAX. klipp.tvnorge.no/?id=7A049096
Siemanko. Wie ktoś może gdzie znajdę używane opony w okolicach Oslo. Potrzebuje 2 sztuki zimowe 225/45/17 lub coś podobnego. Finn już przepatrzyłem. Dzięki Może ktoś ma do odsprzedania? ...
Tak wyglądały wizyty w burdelu na terenie Auschwitz. Jeżeli można je z czymś porównać, to chyba tylko z pracą na taśmie w fabryce. Przed drzwiami pokojów ustawiali się w kolejkach więźniowie. ...
Czy ktos udziela korepetycji z norweskiego w lub w okolicach Trondheim? Jesli ktos wie prosze o kontakt na priv.
Witam. Potrzebuję założyć konto na norweskiej stronie internetowej www.blogg.no/signup Dali blokadę dla osób z poza Norwegii . Więc proszę jeśli masz chwilę czasu i przebywasz w Norwegii to ...
pati muzia
12-01-2014 17:34
Witam,chcialbym wybrac sie do USA na urlop w wakacje lecz nie wiem gdzie po wize.Moze ktos juz ogarnial ten temat.Mam polski paszport i pernament(væring opphold) pobyt w norwegi.Prosze o pomoc.Andrzej
Witam, Poszukuję kursu norweskiego - niekoniecznie dla początkujących gdyż sama uczyłam się języka 4 miesiące - w Drammen lub okolicach. Kurs najlepiej kończący się jakimś egzaminem/potwierdzeniem. ...
witam wszystkich moze ktos wie gdzie morzna potrenowac jui jitshu najlepiej z polskim instruktorem
witam, szukam pracy w Norwegii region bez znaczeni bo obecnie jestem jeszcze w Polsce, znam angielski komunikatywnie 3 lata pracowałam w Anglii (opieka, sprzątanie itp,) poza tym chciałabym zapytać ...