Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(609 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Niech szmugluja im wiecej tym lepiej kazdy smuggler pomaga tym biednym norska aby wkoncu mieli normalne ceny alkoholu jak reszta Skandynawii. ....i to by wystarczyło w tym temacie co massz do powiedzenia, czy ty musisz zawsze pisać długie i uciążliwe do czytania wywody iw kazdym temcie uwzgledniac sroletariuszy srosjalistów i srofrp? pomimo ze mam w wielu sprawach podobne zdanie jak ty ale postaraj sie pisac zwięźlej.... aha i źle odmieniasz końcówki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Poniewaz wszystko ma glebszy sens ktorego czasem jak ich ladnie nazywasz "sroletariusze" niepojmuja a "srocjalisci" niechca pojac o ile nie sa w stanie. Wiec trzeba wyjasnic w jaki sposob zdarzenia sa powiazane z polityka i dlaczego w koncu doprowadza do jej zmiany.

Aha i jak bardzo lubujesz sie w bledach gramatyczno/ortograficznych to wyszukaj na onecie posty jasia smietany bedziesz mial super radosc ze znalazles tyle bledow

A tutaj jeszcze potwierdzenie tego ze miedzy innymi dzialania smugglerow robia swoje aby norski mogly kiedys cieszyc sie cenami takimi jak w innych Skandynawskich krajach: www.nrk.no/norge/polsalget-stagnerte-i-fjor-1.11450422 Juz sam vinmonopol twierdzi iz rozwiazaniem jest wprowadzenie akcyzy na szwedzkim poziomie. Do tego dodam iz z wyliczen wynika iz gdyby ten caly alkohol ktory jest kupowany w Szwecji lub od smugglerow zostal kupiony w Norwegii zakladajac wysokosc akcyzy na Szwedzkim poziomie to totalny zysk panstwa Norweskiego bylby wiekszy niz dzis z wieksza akcyza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Piszac dlugo by akurat w tej sprawie nienadawalo sie na wypowiedz publiczna lecz bardziej na prywatna ekspresje niecheci do "zalegalizowanego zlodziejstwa" oraz socjalistow propagujacych ta idee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Po to ze nie jestes jedynym kto czyta posty na tym forum, czasem istnieja ludzie ktorzy sa w stanie przeczytac troche dluzszy tekst. A co do tuningu "zlomow" to jesli chcesz wiedziec to musisz kiedys kogos w takim zatrzymac i spytac sie: "po co to ???" oraz oczywiscie liczyc na to ze jest pokojowo nastawiony na obraze swego zlomu

P.S Mnie tez rozsmiesza tuning zlomu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
Imperator1988 napisał:
Piszac dlugo by akurat w tej sprawie nienadawalo sie na wypowiedz publiczna lecz bardziej na prywatna ekspresje niecheci do "zalegalizowanego zlodziejstwa" oraz socjalistow propagujacych ta idee
a jednak się da
...możliwe że masz sporo racji w tym co piszesz a może nie, nie wiem bo mi się czytać nie chce a jak już się przemogę do jednego z Twoich elaboratów to trzech kolejnych nie czytam Potem to wszystko wygląda jak tunning Calibry... człowiek się zastanawia: po co to ???
mam tak samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
AndersB napisał:
Ponura_Panda napisał:
Imperator1988 napisał:
a jednak się da
...możliwe że masz sporo racji w tym co piszesz a może nie, nie wiem bo mi się czytać nie chce a jak już się przemogę do jednego z Twoich elaboratów to trzech kolejnych nie czytam Potem to wszystko wygląda jak tunning Calibry... człowiek się zastanawia: po co to ???
mam tak samo

JO TYŻ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
sciana tekstu wieksza niz monitor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
To moze czas zainwestowac w wiekszy monitor? Ewentualnie wcisniecie Ctrl oraz - jednoczesnie moze pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok