Witam chciałbym się dowiedzieć kilku spraw tu na forum porady prawnej może jakiejś itd A więc może najpierw opiszę swoją sytuację .Od roku pracuję w firmie budowlanej AS .... na samym początku wypłaty wpływały systematycznie co miesiąc na konto nie było problemu z tym że dogadałem się z pracodawcą że za nadgodziny wypłaci na koniec roku .I tak się ich trochę nazbierało około 400 nadgodzin za które nie otrzymałem pieniędzy pod koniec roku i żeby było mało tego nie wypłacił jeszcze pensji za listopad i za grudzień .Aha i nie mam kontraktu bo w tej firmie nikt nie ma zaden pracownik ,ale każdy się na to godzi bo chce pracować a jak byś się upomniał o umowe to mógł bys dostać ale wypowiedzenie wiec każdy milczy i cicho siedzi i pracuje .Pracujemy na dużych obiektach na których przy każdym wejściu i wyjściu na projekcie jest bramka która rejestruje czas pracy itd . Co zrobić by odzyskać pieniądze od pracodawcy gdzie się udać gdzie to zgłosić ?i jaka jest szansa na odzyskanie tych pieniedzy i w jakim czasie .
11 Lat, 4 Miesięcy temu