Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Brak wypłaty niuczciwy pracodwca - Norwegia

Czytali temat:
yaroo68 iga.mojanorwegia jmakara (3006 niezalogowanych)
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Witam chciałbym się dowiedzieć kilku spraw tu na forum porady prawnej może jakiejś itd A więc może najpierw opiszę swoją sytuację .Od roku pracuję w firmie budowlanej AS .... na samym początku wypłaty wpływały systematycznie co miesiąc na konto nie było problemu z tym że dogadałem się z pracodawcą że za nadgodziny wypłaci na koniec roku .I tak się ich trochę nazbierało około 400 nadgodzin za które nie otrzymałem pieniędzy pod koniec roku i żeby było mało tego nie wypłacił jeszcze pensji za listopad i za grudzień .Aha i nie mam kontraktu bo w tej firmie nikt nie ma zaden pracownik ,ale każdy się na to godzi bo chce pracować a jak byś się upomniał o umowe to mógł bys dostać ale wypowiedzenie wiec każdy milczy i cicho siedzi i pracuje .Pracujemy na dużych obiektach na których przy każdym wejściu i wyjściu na projekcie jest bramka która rejestruje czas pracy itd . Co zrobić by odzyskać pieniądze od pracodawcy gdzie się udać gdzie to zgłosić ?i jaka jest szansa na odzyskanie tych pieniedzy i w jakim czasie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Niech zgadne: pracujesz u norwega?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
darek123 napisał:
Witam chciałbym się dowiedzieć kilku spraw tu na forum porady prawnej może jakiejś itd A więc może najpierw opiszę swoją sytuację .Od roku pracuję w firmie budowlanej AS .... na samym początku wypłaty wpływały systematycznie co miesiąc na konto nie było problemu z tym że dogadałem się z pracodawcą że za nadgodziny wypłaci na koniec roku .I tak się ich trochę nazbierało około 400 nadgodzin za które nie otrzymałem pieniędzy pod koniec roku i żeby było mało tego nie wypłacił jeszcze pensji za listopad i za grudzień .Aha i nie mam kontraktu bo w tej firmie nikt nie ma zaden pracownik ,ale każdy się na to godzi bo chce pracować a jak byś się upomniał o umowe to mógł bys dostać ale wypowiedzenie wiec każdy milczy i cicho siedzi i pracuje .Pracujemy na dużych obiektach na których przy każdym wejściu i wyjściu na projekcie jest bramka która rejestruje czas pracy itd . Co zrobić by odzyskać pieniądze od pracodawcy gdzie się udać gdzie to zgłosić ?i jaka jest szansa na odzyskanie tych pieniedzy i w jakim czasie . o ja pierdole az sie chyba musze napic jak cos takiego czytam.
...kolejna prowokacja albo kolejny mongoł ceniący jakąkolwiek prace nawet na czarno za grosze

p.s. nie miałeś kontraktu wiec jak pracodawca moze ci dac wypowiedzenie było mysleć wczesniej ale zeby mysleć trzeba mieć móżdżek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Żadna prowokacja nas jest kilku w tej samej sytuacji .Masz racje cenimy sobie pracę tutaj ,mamy UDI od pracodawcy na początku wmawiał nam że to kontrakt jest .Audi wystawił nam do skatu bo potrzebowalismy żeby żeby otrzymac kartę podatkową na 2013 .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
darek123 napisał:
Żadna prowokacja nas jest kilku w tej samej sytuacji .Masz racje cenimy sobie pracę tutaj ,mamy UDI od pracodawcy na początku wmawiał nam że to kontrakt jest .Audi wystawił nam do skatu bo potrzebowalismy żeby żeby otrzymac kartę podatkową na 2013 .

W sasiednim watku, ktos znowu rozwodzi sie nad niebywale wyksztalconym narodem, jakim sa Polacy
A tu co chwile taki "kwiatek".
Maja swoje udi, a udi, bylo do skatu....

"Czemus biedny, bo glupi, czemus glupi, bo biedny"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Czy naprawdę nie ma nikogo kto by podpowiedział coś .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
od kiedy to znajomosc norweskiego jest wyznacznikiem i jedynym kryterium madrosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
darek123 napisał:
Czy naprawdę nie ma nikogo kto by podpowiedział coś .

Juz Ci AndersB podpowiedzial - uzywaj mozgu, a zycie bedzie o wiele prostsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
To jest szansa by odzyskać pieniądze ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Swojego szefa juz zapytales, dlaczego nie wyplaca i czy jest szansa ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok