Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

burdel w Oświęcimiu - Norwegia

Czytali temat:
(4928 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Tak wyglądały wizyty w burdelu na terenie Auschwitz. Jeżeli można je z czymś porównać, to chyba tylko z pracą na taśmie w fabryce. Przed drzwiami pokojów ustawiali się w kolejkach więźniowie. Rozlegał się dzwonek - pierwszy szereg wchodził do środka. Mężczyźni zdejmowali spodnie i robili swoje. Po kwadransie rozlegał się kolejny dzwonek, mężczyźni wciągali spodnie i wychodzili na zewnątrz. Do wejścia szykował się kolejny szereg.
Dwumarkowy talon więźniowie otrzymywali w nagrodę za ofiarną pracę czy dobre sprawowanie. Burdel był bowiem częścią wprowadzonego przez Heinricha Himmlera systemu motywowania więźniów. Seks miał być nagrodą zachęcającą do dalszej pracy. System ten nazywano "Frauen, Fressen, Freiheit", czyli "Kobiety, Żarcie i Wolność". Historyk Agnieszka Weseli podkreśla jednak, że nazwa ta była często przekręcana na "Fressen, Ficken, Freiheit", czyli "Żarcie, Pieprzenie i Wolność".
historia.wp.pl/title,Prostytutki-w-Ausch...c.html?ticaid=11202b
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
konflikty.wp.pl/kat,1020231,title,Izrael...11202b&_ticrsn=3
Według informacji portalu, do Polski przyjedzie około 60 członków izraelskiego parlamentu, Knesetu
Izraelczycy zorganizują w Auschwitz największą w historii zagraniczną sesję Knesetu?
www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kneset...uschwitz,362333.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
gazetawarszawska.com/2013/10/12/izraelcz...iczna-sesje-knesetu/
Ynetnews podał wówczas także, że wydarzenie będzie finansowane przez anonimowego milionera, który przeżył Holokaust.

Za pomysłem projektu stoi organizacja izraelska “From the Depths” – informują z kolei Times of Israel oraz tvn24.pl

Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu, który ma upamiętniać wyzwolenie obozu Auschwitz-Birkenau, wypada 27 stycznia.

www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/knes...tepi-polskich-obozow
Kneset nie potępi “polskich obozów
Izraelski parlament najprawdopodobniej nie przyjmie w styczniu, na terenie byłego nazistowskiego obozu w Auschwitz, rezolucji potępiającej użycie sformułowania "polskie obozy śmierci". Rzecznik Knesetu Yotam Yakir w wypowiedzi dla angielskojęzycznej sekcji Polskiego Radia nie potwierdził informacji, które kilka dni temu przekazały polskie media.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a czy każdy wiedział, że w polskich obozach był burdel?
ja to o tym już dużo wcześniej wiedziałem, ale innym to się pewnie wydawało, że tam tylko żydów mordowano
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
niezlomni.com/?p=5258
Jak Żydzi witali Niemców – równie entuzjastycznie jak Sowietów.
Wkroczenie Niemców w czerwcu 1941 r. do Międzyrzeca Koreckiego pan Julian zapamiętał równie dobrze jak Sowietów w 1939 r. W jakiejś mierze było ono podobne do ich wejścia do miasta. Nowych okupantów witał ten sam kahał żydowski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ja to o tym już dużo wcześniej wiedziałem, ale innym to się pewnie wydawało, że tam tylko żydów mordowano
chciales napisac ze tam Zydzi mordowali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
niezlomni.com/?p=5258
Jak Żydzi witali Niemców – równie entuzjastycznie jak Sowietów.

jełopie
tu jest temat o seksie, a nie powitaniach
załóż nowy i będziemy lepić fotki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tvp.info/informacje/swiat/izrael-stanal-...ofiar-wojny/13608826
Pierwszy w Izraelu pomnik homoseksualnych ofiar wojny odsłonięto w piątek w Tel Awiwie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
www.wiadomosci24.pl/artykul/kurwia_zupa_...uschwitz_126139.html
Puffy, czyli domy publiczne były zlokalizowane na piętrze bloku 24, przy symbolicznej bramie z napisem "Arbeit macht frei" w Oświęcimiu. Według dokumentacji i relacji świadków pracowały tam prostytutki różnego pochodzenia - w tym Żydówki.

Pracowały tam zwykle niemieckie prostytutki, ale zdarzało się, że do puffów trafiały też Polki a nawet Żydówki. Oficjalnie mówi się, że każda z pań dobrowolnie wybierała ten charakter pracy, jednak - jak zaznacza Weseli - kobiety nie mogły sobie pozwolić na odmowę, znajdowały się przecież w sytuacji zagrożenia życia. Wybór, jakiego dokonywały, był wyborem między życiem i śmiercią.

www.majdanek.com.pl/czytelnia/pietno_hanby.html
Przymusowa prostytucja w czasie II wojny światowej przez lata była tematem tabu. Dla świadków i dla ofiar
Matka Marii, Żydówka, była jedną z deportowanych. Przeżyła wojnę jako przymusowa prostytutka, podczas gdy jej rodzina zginęła w Oświęcimiu. Maria, która ze względu na rodzinę chce pozostać anonimowa, urodziła się po wojnie, dorastała pod opieką rodziców zastępczych i dopiero gdy dorosła, poznała swą prawdziwą matkę. - Matka wcześnie przybyła do Auschwitz, już w 1940 roku - wspominała Maria. - Pytałam ją, jak mogła przeżyć te pięć lat? Powiedziała mi, że była bardzo atrakcyjną, piękną kobietą, i że została wybrana do burdelu dla personelu SS, tak przeżyła.

www.polityka.pl/historia/260561,1,puff-w-auschwitz.read
Kiedyś ogłoszono, że poszukują chętnych do lekkiej pracy, ona się zgłosiła (...), nie wiedząc, co to jest. Przyjął ją lekarz esesman. (...) Kiedy ją zbadał, powiedział: czy ty wiesz, gdzie pójdziesz? Ona mówiła: nie, nie wiem, mówili, że do lekkiej pracy, gdzie będzie dużo chleba. Więc on jej mówił: słuchaj, ta praca będzie polegała na tym, że będziesz miała do czynienia z mężczyznami, a poza tym jest taka rzecz, że będziesz miała przeprowadzony zabieg, który pozbawi cię możliwości macierzyństwa. Zastanów się, bo istnieje szansa przeżycia obozu, jesteś młoda, zapragniesz być matką – a wtedy to będzie już zupełnie niemożliwe. Ona mówiła – a co tam matką, matką. Ja chcę chleba”.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok