Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jak zlodzieje/pasozyci/socjalisci okradaja CIEBIE - Norwegia

Czytali temat:
(239 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
biznes.onet.pl/profesor-z-kurczakiem-na-...596936,1,prasa-detal

O taki maly przyklad wydarzenia ktore wiekszosci moze wydawac sie niegroznie bo "tego zlego kapitaliste wlasciciela sklepu lub akcjonariuszy stac". A rzeczywistosc jest inna. Wyobrazcie sobie ze tacy zlodziejaszkowie okradaja WAS KLIENTOW poniewaz ceny wszystkiego sa wyzsze aby uwzglednic straty na kradziezy ORAZ tych proletariuszy na kasach ktorzy potem placza ze pensja niska. A taki 1 mln PLN straty w ciagu miesiaca w takim Auchan np. (a czesto straty sa klikumilionowe) oznacza ze np. 1000 pracownisiow niedostanie po 500 PLN premi miesiecznej liczac ze druga polowa straty przejdzie kosztem mniejszego zysku wlascicieli oraz wyzszych cen dla klientow.

Wiec nastepnym razem jak zobaczycie kogos wsuwajacego kielbase w sklepie lub obalajacego wodke etc. to smiejac sie pamietajcie ze tez do tego doplacacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał: nastepnym razem jak zobaczycie kogos wsuwajacego kielbase w sklepie lub obalajacego wodke etc.
...to smiejac sie pamietajcie ze tez do tego doplacacie

Bardzo mądre spostrzeżenie ... !
---
Kiedyś jak zrobiłem 3 zdjęcia , takiemu złodziejowi i poczekałem przy wejściu z ochroniarzem .
To przy konfrontacji , mało co nie dostałem pięścią w twarz ! od złodzieja .
A chciał wynieść bardzo drogi aparat .
Zdjął zabezpieczenie i wyrzucił .
Łaził przez pół godziny po sklepie , zanim się zdecydował wyjść .
---
Policjant podczas spisywania protokołu zapytał się Mnie , co Mną kierowało ...
---
Jak mu odpowiedziałem , że tą kradzieżą , gość również pośrednio Okrada i Mnie , to facet zaniemówił ...
Na koniec , jednak powiedział iż nie pomyślał nigdy w taki sposób !
---
I to był Policjant ... a co dopiero zwykły człowiek który jak widzi kradzież w sklepie to odwraca się i udaje , że NIC NIE WIDZI ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Bo spoleczenstwo trzeba uswiadamiac na czym polega kapitalizm aby zrozumialo ze to jedyny sprawiedliwy ustroj. Oraz to ze kazdy zlodziej/pasozyt/socjalista powoduje koszta nietylko dla kapitalistow/wlascicieli czy "panstwa czyli nikogo" LECZ rowniez dla kazdego pracownika i praworzadnego obywatela ktory dokonuje zakupu dobr wszelakich.

Cieszy iz chociaz niektorzy tak jak Gabriel zrozumieli, waznym jest uswiadamianie calego spoleczenstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Bo spoleczenstwo trzeba uswiadamiac na czym polega kapitalizm aby zrozumialo ze to jedyny sprawiedliwy ustroj. Oraz to ze kazdy zlodziej/pasozyt/socjalista powoduje koszta nietylko dla kapitalistow/wlascicieli czy "panstwa czyli nikogo" LECZ rowniez dla kazdego pracownika i praworzadnego obywatela ktory dokonuje zakupu dobr wszelakich.

Cieszy iz chociaz niektorzy tak jak Gabriel zrozumieli, waznym jest uswiadamianie calego spoleczenstwa.

Przydałoby się prawo z krajów arabskich

-Pierwsza kradzierz leci palec
-Druga kradzierz leci dłoń
-Trzecia leci glowa.....

Fakt trochę stolarzom byłoby ciężej w życiu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok