1 NOK
Witam potrzebuję przetłumaczyć pewne zdanie na język norweski a biura tłumaczeń niestety są nieczynne w święta. Możecie pomódz ? Niestety nie mam ufności do tłumaczy online bo przetłumaczą mi na ...
K T
24-12-2013 21:06
"Pomódz"am: "Jeg har oppfylt kravene, kan dere se på vedlegget?"
Jak myslisz, czy Polacy za granica sa "gnijacymi burakami", czy "rozwijajacymi sie debesciakami"...... Pytam bo wiele osob twierdzi, ze na "POLUSOW" za granica trzeba ...
pati muzia
24-12-2013 12:40
odbiera ktos moze kogoś z lotniska rygge dzisiaj przylot 20.25 , szukam transportu bo siostra ładuje a polbus itd odmówiły odbioru - wiadomo dlaczego, możnaby sie zrzucić na paliwo gdyby ktos jechał
Zuza zaworska
23-12-2013 17:51
Jak w temacie, gdzie w Oslo kupie ciasto francuskie. Tylko nie takie małe trójkąciki. pozdrawiam
Czy ktoś zna osobę , która się nazywa Martin Lasek? Proszę o informacje o tym mężczyznie.
Witam Mam. Pytanie. Mam. Odlozone. Ferepege. U. Szefa. I skonczyla mi sie. Umowa i Wracam. Na stale do polski. Czy. Dostane teraz. Kase czy. Dopiero na drugi. Rok i. Da mi jakies. Swiadestwo ...
pati muzia
22-12-2013 11:07
hei M am token z Nordea. Po wymianie baterii na nową jest taki efekt o włączeniu wszystkie pola wyświetlają się na ,,czarno'' Zamiast komendy,, tast pin,, jest właśnie tak. Ktoś z ...
Witam Chciałabym rozpocząć naukę norweskiego w jakiejś szkole w Sandnes. Czy ktoś może mi udzielić informacji na ten temat czyli gdzie się taka szkoła znajduje, jakie są koszty kursu, ile godzin, ...
Czesc. Jakies ciekawe pomysly na prezent mikolajkowy dla dzieci w wieku 8,10 lat (moze ktos polecic ciekawe gry gdzie uczestnikami sa rodzice? ; cos rozwijajacego umysl, zabawnego i integrujacego ...
hey zna ktos kosmetyczke w askim? wlasnie sie przeprowadzilam prosze o kontakt z gory dziekuje
czy znacie jakieś stronki gdzie można kupić te kaloszki taniej niż w sklepach?
cyt. I to jest – niestety – przyczyna wszystkich porażek Polaków na emigracji. Nie szanujemy siebie, nauczono nas, że jesteśmy gorsi, brudni i nadajemy się tylko na tanią siłę roboczą. Ten obraz ...
Witam. Gdzie można sie pobawic w Drammen, jakies kluby godne polecenia?
Jak w temacie, szukam szkoly nauki jezyka norweskiego dla poczatkujacych w Drammen, wie moze ktos, od kiedy sie zaczyna jakis kurs, ile kosztuje? a moze ktos ma rowniez godna polecenia szkole.
Cześć!! Czy ktoś przylatuję w piątek 20.12 do Stavanger o 12.35 i ma jedno miejsce wolne z lotniska do Stavanger (centrum)?? Bardzo proszę o kontakt!!!
zdzi ra
18-12-2013 18:13
witam. szukam dobrego fryzjera/fryzjerki w trondheim Pozdrawiam Sebastian
Sergiusz Hetmanski
18-12-2013 18:06
Witam forumowiczów, otóż: 1.moja partnerka jest ode mnie znacznie młodsza i w Polsce jeszcze się uczy. Tym Samym nie ma statusu osoby bezrobotnej lecz uczącej się. 2. Mamy roczne dziecko. ...
Byk Miks
18-12-2013 07:58
Witam! Czy ktoś może orientuje sie jak to jest z przepisami przy wyjezdzie z psem z Norwegii przez Finlandie i Szwecje?ja zabralam w sierpniu swojego psa z polski ma wszystkie dokumenty ...
Tak się zastanawiałem ostatnio dlaczego nie ma żadnego sklepu online z polskimi produktami. Ostatnio próbowałem zamówić buty i spodnie robocze do pracy. Nie sądziłem, że tyle problemu mi to narobi ;/ ...
No wiec chciałabym zapytać jak to jest z przewozem małych zwierzaków... na mattilsynet było podane coś typu tchórzofretka , ale mnie interesują bardziej króliki / miniaturki, szynszyle lub ...
Czy orientuje się ktoś jakie są ceny perfum na promie w porównaniu do norweskich sklepow?
Koala Koala
16-12-2013 22:22
SZANOWNA SPOLECZNOSCI.CHCIALBYM WAS OSTRZEC PRZED NIEUCZCIWYM PRACODAWCA,KTORY WYPROWADZIL SIE Z OKOLIC KVINESDAL.NAZWA FIRMY .JEJ NAZWATO ,H.......,B.......,KTORA PRAWDOPODOBNIE ZOSTALA ZMIENIONA NA ...
OLAV Z
16-12-2013 22:21
Moi drodzy jak wyglada sytuacja. Chcę złożyć wypowiedzenie z pracy w trybie natychmiastowym za porozumieniem stron. Co w sytuacji jak nie znajde pracy czy mogę ubiegac sie wtedy o zasiłek dla ...
Moi drodzy jak wyglada sytuacja. Chcę złożyć wypowiedzenie z pracy w trybie natychmiastowym za porozumieniem stron. Co w sytuacji jak nie znajde pracy czy mogę ubiegac sie wtedy o zasiłek dla ...
Oto najswiezsze informacje w jaki sposob mozna ominac chory socjalizm i podpisac legalnie jaka sie chce umowe z pracownikiem: www.dagbladet.no/2013/12/15/nyheter/inne...n/utenriks/30811050/ ...
hej mam problem.Moj maz w zeszlym roku we wrzesniu zlozyl papiery o rodzinne na nasza corcie.powiedzieli mu ze sprawa bedzie trwac do pol roku i pieniadze mialy byc wrocone (mieli wrocic odkad maz ...
Witam serdecznie! Nie wiem, czy to popularne i opłacalne, ale planuję wyjazd do pracy do Norwegii na stałe po studiach. Nie ukrywam, jedyne co mogę zaoferować pracodawcy to języki: - Angielski na ...
natemat.pl/85361,norweska-mlodziez-zaleg...zwiazkow-ilu-pragnie
Jak w temacie,szukam transportu ze Slaska do Norwegii najlepiej w okolice Nordfjordu (Sogn & Fjordane) jak najszybciej po nowym roku.
Witam Wszystkich serdecznie! W dniu 8 marca jest planowany pierwszy i niepowtarzalny koncert polskiego hip hopowca Kaliego,ktory swoja tworczoscia ,oraz nietuzinkowymi tekstami podbil miliony ...
zdzi ra
14-12-2013 14:45
Witam Czy ktoś z Was orientuje się, gdzie mogę zgłosić coś takiego jak łamanie praw człowieka w Norwegii? Jaka instytucja tutaj może mi pomóc w tej sprawie? Pozdrawiam, Marta
Witam. Czy ktos moglby cos podpowiedziec w tej sprawie? Od 25.09.2012r. wynajmujemy razem z narzeczonym mieszkanie. Teraz chcemy sie wyprowadzic, ale wlasciciel powiedzial, ze nawet jak to zrobimy to ...
Koniec eldorado. "Socjal" dopiero po testach z angielskiego!!! . Zanim imigranci otrzymają świadczenia socjalne będą musieli wykazać się znajomością języka angielskiego oraz ...
zdzi ra
13-12-2013 20:31
Witam czy ktos z was orjetuje sie czy w rogeland jest jakis polski psycholog lub czy do noreskiego psychologa przysluguje tlumacz ,??
pati muzia
13-12-2013 10:49
Witam. Chciałem się dowiedzieć ile wynosi abonament tv w Norge??? Czy jest on rozłozony na dwie raty? Kiedy jestesmy zobligowani do płacenia takiego podatku? ( czy w momencie zakupu tunera ...
Cześć, na wiosnę wybieram się do Norge, czy ktoś może polecić bardzo dobry kurs norweskiego w Polsce, co by zrobić odpowiednią zaprawę przed wyjazdem??
Lidka W
12-12-2013 21:25
mieliśta zjeżdżać i co beńdzieta? www.investing.com/currencies/nok-pln
witam czy istnieje jakas strona internetowa gdzie jest podane kto ile zarobil w danym roku w Norwegii? nie bede ukrywala byly pracuje w Norwegii i nie placi alimentow na synka twierdzac ze jest ...
Zachęcam do zrobienia listy rzeczy bardziej i mniej potrzebnych na wszelkiego typu wyjazdy Taka lista pewnie pomoże tym co dopiero zamierzają gdzieś się wybrać, a tym bardziej zaprawionym nie da ...
www.side3.no/article3726208.ece Kontroler Vegvesen nigdy wczesniej nie widział samochodu w tak zlym stanie, jak ten passat z polska rejstracja. Samochod ten zostal zatrzymany do kontroli w ...
Hey Razem z Moim Narzeczonym bardzo byśmy chcieli przygarnąć malutkiego kotka, czy ktoś ma i chciałby oddać, bądź zna kogoś ? Bardzo Nam zależy
Anders B
11-12-2013 17:49
Witam, Potrzebuję przewieźć do Polski samochód osobowy. Jeżeli zna ktoś osoby/przewoźników, które regularnie kursują do Norge lub ewentualnie będą miały w najbliższym czasie miejsce na doładunek ...
Chciałem Was zapytać, gdzie kupujecie wędlinę. Bo jak przyjechałem 3 miesiące temu do Bergen, tak cały czas tęsknię za dobrą kiełbasą. Znalazłem nawet sklep - wedlinek.pl - który oferuje dostawę ...
Witam Mam do was ogromną prośbę. Czy jakieś kilka osób mogłoby wypełnić dla mnie krótką ankietę dotyczącą migracji do Norwegii ? Oto link : ...
Witam Po jakim czasie przychodzi mandat za fotoradar? Samochód na norweskich numerach. Proszę o odpowiedź
wiadomosci.onet.pl/krakow/norweg-wlamal-...ego-mieszkania/twe65 Policjanci w nocy otrzymali zgłoszenie od mieszkańców bloku na jednym z krakowskich osiedli. Zobaczyli oni mężczyznę z bronią w ręku ...
Witam Reprezentuje Fundacje PS w Brzeszczach interesuje mnie nawiązanie kontaktu z podobnymi instytucjami społecznymi i fundacjami na terenie Norwegii Jeśli ktoś z Państwa posiada jakieś informacje ...
Na początku chciałbym wszystkich przywitać. Jestem nowy na forum, niestety jeszcze w Polsce. Pisze do bo sam zastanawiam się nad wyjazdem do Norwegii, mam 30 lat, język angielski znam tak że ...
Witam! Potrzebuje paczke wyslac do szczecina. Pamientam rze kjedys jechaly jakies mini busiki z oslo, nie wiem czy dalej istiejom. Jak ktos ma morzliwosc lub jedzie wtym kierunku, prosze o ...
Z racji tego ze przepisy sie caly czas zmieniaja i nigdzie jednoznacznie nie jest to okreslone chcialbym zadac kilka pytan odnosnie podrozowania z psem. Przy wjezdzie 1 raz do Norwegii psa nalezy ...
Witam.Potrzebuje niedrogi rozjaśniacz do włosów. czy ma ktoś z was tzn z Oslo taki na sprzedaż? Baaardzo proszę o pomoc
Anders B
10-12-2013 07:59
Witam Mam do was ogromną prośbę. Czy jakieś kilka osób mogłoby wypełnić dla mnie krótką ankietę dotyczącą migracji do Norwegii ? Oto link : ...
Poszukuje Osoby ktora Upiecze 2 ciasta na termin swiateczny . prosze o kontakt na priv . Wazne !!!! Z okolic Åsane , Ytre , Indre Arna .
WITAM WSZYSTKICH. PILNIE POTRZEBUJE WYSŁAC AUTO DO POLSKI NA TIRZE LUB LAWECIE. AUTO JEST LEGALNE. ODWIEDZIŁ MNIE BRAT I BRYKA PADŁA.... NIESTETY. CZEKAM NA KAZDĄ PODPOWIEDZ LUB NR TELEFONU DO ...