Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam pracy - Norwegia

Czytali temat:
(2855 niezalogowanych)
13 Posty

(alka79)
Wiking
witam,
szukam pracy w Norwegii region bez znaczeni bo obecnie jestem jeszcze w Polsce, znam angielski komunikatywnie 3 lata pracowałam w Anglii (opieka, sprzątanie itp,) poza tym chciałabym zapytać o zasiłki rodzinne czy długo się czeka na taki zasiłek i jak to wygląda kwotowo na 2 dzieci, może ktoś ma rozeznanie i może pomóc, będę wdzięczna za podpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
970 na dziecko
3303 na dziecko do lat 2 jesli nie chodzi do przedszkola
nalezne po 1 miesiacu pracy
a czeka sie nawet 18 miesiecy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
alka79 napisał:
witam,
szukam pracy w Norwegii region bez znaczeni bo obecnie jestem jeszcze w Polsce, znam angielski komunikatywnie 3 lata pracowałam w Anglii (opieka, sprzątanie itp,) poza tym chciałabym zapytać o zasiłki rodzinne czy długo się czeka na taki zasiłek i jak to wygląda kwotowo na 2 dzieci, może ktoś ma rozeznanie i może pomóc, będę wdzięczna za podpowiedzi

Wiesz, nie pisz ze szukasz pracy tylko wygodnego życia. W takim wypadku napisz do rządu że nie widzisz przyszłości w swoim kraju, jesteś uciskana i pragniesz zostać wzorową obywatelką Norwegii. Jak sie poszczęści, to dostaniesz lokum i kase, bedziesz taką polską murzynką w norge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
alka79 napisał: ...poza tym chciałabym zapytać o zasiłki rodzinne czy długo się czeka na taki zasiłek i jak to wygląda kwotowo na 2 dzieci, może ktoś ma rozeznanie i może pomóc, będę wdzięczna za podpowiedzi
To i może Ja też dołożę do pieca...
---
Z tym zdjęciem w awatarze , jak pójdziesz na Norweskie Forum Randkowe dla Facetów , którzy szukają łatwego darmowego ...sexu... /żony od zaraz / ... wszak znasz angielski... Oni lubią takie Laski...
To będziesz mogła przebierać w setkach ofert .
---
Tylko nie pisz nic o swoich dzieciach , po pierwszej randce w realu , Norg Będzie jadł z twojej ręki jak gołąb i zrobi wszystko , nawet adoptuje te twoje pociechy .

---
Jedna bardzo ważna rada ...
NIE BĄDŹ TAK NACHALNA NA KASĘ ... tu w Norge , to dużo osób zniesmacza , a niektóre matki zaślepione KASĄ , tracą nieraz swoje dzieci bezpowrotnie .... ponieważ GRASUJE tu taki troll w postaci ...-BV-...
---
Jak nie wierzysz to porozmawiaj sobie z taką jedną ....Na tym forum lansuje się jako ..."pozazycie"...
Nawet macie podobne pozycje na fotkach ...
---
Przypadniecie sobie do gustu ... i może nie popełnisz tylu bzdur co ona ...
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(alka79)
Wiking
wielkie dzięki za rady z których na pewno nie skorzystam nie jestem nachalna na kase tylko robię rozeznanie i nie bardzo wiem jakie znaczenie ma moje foto gdyby nogi były rozłożone to zrozumiałabym takie odpowiedzi nie lubię zawistnych ludzi których jak widać tam nie brakuje, kilka lat mieszkałam w anglii i znam życie i wiem jak się ludzie zmieniają po wyjeździe szkoda że wielu mieszkających w Norwegii walnęło tak bardzo że się w dupach przewraca. Do panny która stwierdziła że szukam wygodnego życia mam pytanie czego ty szukasz poza granicami jeśli nie tego samego??!!.

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za info dotyczące zasiłków na dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
alka79 napisał:...nie lubię zawistnych ludzi których jak widać tam nie brakuje, kilka lat mieszkałam w anglii i znam życie i wiem jak się ludzie zmieniają po wyjeździe szkoda że wielu mieszkających w Norwegii walnęło tak bardzo że się w dupach przewraca...
TYM tekstem to sobie tutaj za wiele nie zwojujesz a już w Norge na pewno .
---
Widać , że Mojego tekstu nie przeczytałaś dokładnie i nie poszukałaś tej tobie podobnej w tekstach , a szkoda .
Może twój post miałby inne brzmienie ... cóż życie samo przesiewa plewy .
---
Ponadto do twojej wiadomości ... dużo Naszych rodaków z wysp , ma tu w Norge niezbyt przychylną prasę , i nie chodzi o zawiść ... bo Norgi akurat są dziani ... tylko w większości , to pomniejsi kryminaliści , którzy uciekają stamtąd przed angielskim prawem , jednak tu nadal robią to samo co tam ...
Dlatego informacja o tym , że tam na wyspach... "dawałaś sobie radę"... to żaden zaszczyt ...

---
Naprawdę radzę tobie zaprzyjaźnić się z ..."pozazycie"... i może wtedy zmienisz trochę nastawienie do Norge i wrócisz znowu na wyspy .
---
A pro po ... Moja dupa ...jest na miejscu i właśnie grzeje mi łóżko , coby nam było przyjemnie ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(alka79)
Wiking
od pierwszego akapitu poznać idzie kto jest karierowicz jednego kraju wyjazd za granice praca na budowie a jak do Polski na odwiedziny przyjeżdża to rżnie Pana zwykły dorobkiewicz, nie wątpię iż Norweg nadziany ale co ma piernik .....moje pytanie było bardzo zwyczajne, bez podtekstów nie szukam ani męża ( jednego już mam ) ani tym bardziej kochanka ani wśród Norwegów ani wśród Polaków więc wsadź sobie takie "dobre rady" ani mi nie pomożesz ani tym bardziej nie zrazisz widzę jak na forum się udzielasz WUJEK DOBRA RADA.
ps. teraz wiem dlaczego twój awatar tak wygląda, no cóż nie każdemu Bozia po równo podzieliła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
alka79 napisał:
od pierwszego akapitu poznać idzie kto jest karierowicz jednego kraju wyjazd za granice praca na budowie a jak do Polski na odwiedziny przyjeżdża to rżnie Pana zwykły dorobkiewicz, nie wątpię iż Norweg nadziany ale co ma piernik .....moje pytanie było bardzo zwyczajne, bez podtekstów nie szukam ani męża ( jednego już mam ) ani tym bardziej kochanka ani wśród Norwegów ani wśród Polaków więc wsadź sobie takie "dobre rady" ani mi nie pomożesz ani tym bardziej nie zrazisz widzę jak na forum się udzielasz WUJEK DOBRA RADA.
ps. teraz wiem dlaczego twój awatar tak wygląda, no cóż nie każdemu Bozia po równo podzieliła

ZŁY kierunek , twoich dywagacji ...
---
Jestem gruboskórny ...
--
Ja ...ja ...rżnę pana i siedzę na garnuszku rodziny , ponieważ przez głupotę , zablokowałem sobie konto ...
Dobre ...
Znowu kulą w płot .
---
Niemniej , po twoim wpisie widać , jak się zachowywałaś po powrocie z wysp ...
---
Cóż widzę , że sama nie dasz rady się wyłączyć ...
Dlatego żegnam ... szkoda na ciebie czasu ...
---
BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
czesio.:* pij szybciej ten bimber bo sie sciemnia
moze bys tak najpierw podziekowala
zamiast mnie i kolegow mieszac z blotem

w dupach wam sie poprzewracalo w ty angliijy
pewnie jestes pokolenie JPII
bo tylko po roku 1989 takie jednostki pojawily sie w Polsce
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(alka79)
Wiking
naucz się ortografii a potem publicznie się rozpisuj, jakbyś był taki bystry to byś doczytał tym co mi odpisali podziękowałam za informację a takiej hołocie jak ten koleś mam tylko jedno do powiedzenia BUJAJ SIĘ STARY, nie interesuje mnie jego opinia na temat mojej fotki jak face dupy widzi jedynie na zdjęciach to taki jest finał ŻAL I BIEDA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok