1 NOK
Cześć mama problem może ktoś mi pomóc otóż mam czy mój chłopak może pobierać zasiłek rodzinny w No, na moją córkę z wcześniejszego związku .Ma on tu firme jest legalnie , jeżeli ktoś ma wiedzę na ...
brzy dal
21-01-2013 19:06
Witam Czy ktos sie orientuje jakis sa progi podatkowe w Norwegii i od jakich sum sie zaczynaja 2 lata temu mialem karte 7150 - i placilem okolo 33% podatku potem skoczylem na 7100 no i maks ...
Witam Skatt odciągnął mi 50% podatku za wypłate grudniową.. no cóż trduno już się pogodziłem hehe(moja wina) na lonnslipp^ie mam taką pozycję 9990 Feriepenger tilgode: SATS 27263,05 i w kolumnie ...
Zapłacę za pomoc w znalezieniu pracy w Norwegii. Interesuje mnie praca w budowlance lub na jakiejś linii produkcyjnej. Cena do uzgodnienia. Kontakt: 791 613 434 lub na e-mail: maciek.b@op.pl
Witam. Jesteśmy małżeństwem, chętnym podjąć pracę w Norwegii, mamy 34 i 40 lat. Jesteśmy pracowici i bez nałogów, chętnie podejmiemy naukę języka norweskiego, Znamy angielski w stopniu podstawowym ...
Witam, mam pytanko gdyz od dluzszego czasu slysze tu i owdzie ze w calej Norwegi do konca tego 2013 roku maja sie zmienic dlugosci rotacji. Obecne rotacje 4 na 2 maja sie zmienic na 2 na 2 lub 3 na ...
Witam serdecznie Od jakiegoś czasu usilnie staram się znaleźć pracę w NOR. Nie mam wykształcenia wyższego ani zawodu, w POL przez 7 lat prowadziłem firmę która, niestety, upadła. Chcę odrobić ...
Witam Mam być może naiwne pytanie : Czy w Norwegii istnieją skupy metali kolorowych - a jeśli tak - to czy ktoś z Was orientuje się w cenach tych metali ? Chodzi głównie o cenę miedzi ( druty ) ...
no jak zwykle pewnie powiedza ludzia no przykro nam ale podwyzek nie bedzie heh..
Witam Ile nadgodzin można wyrobić w ciągu roku jako kierowca? Czy opłaca się wogóle je robić, gdyż słyszałem, iż najlepiej w ciągu miesiąca pracować tylko iiiii to max 30nadgodzin....:/? Kolega ...
Witam mam takie pytanie czy ktoś słyszał coś na temat tej firmy REINERTSEN Polen proszę o odpowiedź
Witam Serdecznie! Chcę Wam przedstawić niezwykłą Firmę - program, umożliwiający wygenerowanie dochodu pasywnego, drogą internetową. Na samym początku chcę zaznaczyć, że NIE JEST to firma ...
Nowe zasady zatrudniania przez bemanningi weszły w życie 01.01.2013. Bardzo ważne dla tysięcy Polaków zatrudnionych poprzez agenje pracy tymczasowej (bemanning). Temet żywo dyskutowany. Czy ktoś ...
przejmę układ domków lub pojedyncze prace. Oslo i okolice. na pewno się dogadamy.
Witam Chciałbym uzyskać STATUS PENDLER ale nie jestem zameldowany w tym samym mieszkaniu co moja żona i syn. Czy mimo wszystko mogę uzyskać STATUS PENDLER?
Witam Czy ktoś może mi odpowiedzieć na poniższe pytania. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem karty podatkowej na rok 2013, czy ktoś wie dlaczego? Mam stały nr personalny adres w skacie podany i ...
Witam Mam 30 lat i poszukuję pracy Oslo i okolice. Posiadam uprawnienia do kierowania wózkami jezdniowymi(wózki widłowe) (od ponad 9 lat) następujących typów: -naładowcze -unoszące ...
witam. mam pytanie. jestem na 3 tygodniowym urlopie w pl i rozchcorowalem sie. lekarz chce wystawic mi l4 ale nie ma pojecia jak to zrobic? jak mam zaczac ?
Hej, Czy mogę zmienić klasę podatkową z 1 na drugą za rok 2012 w roku 2013? Ktoś wie jak to jest?
Hej. Mam Pytanie, w NAV-ie zarejestrowałem się jako bezrobotny 27.12.2012 a wszelkie dokumenty dostarczyłem osobiście 02.01.2013 niedawno otrzymałem pismo z NAv - Melding om Vedtak w miedzy czasie ...
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu tych o to pytań, niby rozumiem słowa ale kontekstu pytania nie potrafię rozgryźćSmile Arbeider du i utlandet, på utenlandsk skip eller på utenlandsk kontinentalsokkel? ...
Witam poszukuję pracy przy produkcji gotowych prefabrykatów betonowych takich jak chody,balkony,szamba itp.Aktualnie pracuje w firmie Betonform silesia na terenie Holandi. Z powodu sprzedaży firmy ...
Eliza K
13-01-2013 17:04
witam wszystkich, mam zapytanie: jak wygląda poruszanie się samochodem na polskich tablicach w norwegii, kontrakt mam na rok- szef poinformował mnie że za dwa miesiące dostane bezterminowo. ...
odświeżę temat polskiego samochodu w Norwegii. a co wtedy gdy samochód ma dwóch właścicieli i jeden z nich jest w Polsce a drugi w Norwegii???? jeździć czy przerejestrować (a wtedy co ze ...
Witam czy ktoś się orientuje jakie są koszty uzyskania przychody i dieta za 2012?
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!! Jestem nowym członkiem forum i jak wielu tutaj chciałbym się dowiedzieć jakie dzis sa perspektywy dla młodych Polaków w tym kraju. Jestesmy para młodych ...
Witam, przeszukalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi. Dostalem list z gjenesidige zatytulowane OVERSENSELSE AV PENSJONS og FORSIKRINGSBEVIS. Oczywiscie tabelka na drugiej stronie Arlig ...
Szukam pracy w kierunku IT - Elektronika Zajmuję się między innymi: Naprawa elektroniki, również samochodowej. - Odczyty i kasowanie błędów z aut osobowych - Immobilizer on / off, kodowanie ...
witam.jak w temacie szukam mieszkania do wynajęcia w Larvik od Lutego
WITAM, MAM 26 LAT, MIESZKAM WE FREDRIKSTAD OBECNIE, SZUKAM LEGALNEJ PRACY (NIEKONIECZNIE WE FREDRIK.), MAM WYKSZT. ŚREDNIE TECHNICZNE, DOŚWIADCZENIE W PRACY NA PRODUKCJI, KONTROLI JAKOŚCI JAK I PRACY ...
Jestem świeży w Norwegii i prosze o porade. Pracowałem do tej pory w Szwecjii. Miałem stałą prace w dobrej firmie. Kolega zaproponował mi przyjazd do Norwegii bo jego pracodawca potrzebował ...
Pilnie poszukuję pracy w Sandnes i najbliższej okolicy. Mieszkam w Norwegii od ponad pól roku. Mam 28 lat, jestem osobą sumienną, rzetelną, szybko się uczę nowych rzeczy. Szukam pracy jako pomoc ...
Witam, mam pytanie - wyrabiał ktoś tymczasowy paszport w Oslo? Jak tak to ile na niego czekaliście jeżeli paszport był wysłany przez poczte. Muszę być w PL za 3 tygodnie a paszport stracił ważność 4 ...
WITAM, MAM PYTANIE CHCIAŁĄBYM PRZYWIEZ NOWY SAMOCHÓD ZAKUPIONY W POLSCE DO NORWEGI ,SAMOCHÓD ZOSTAŁBY ZAKUPIONY PO CENIE NETTO ZEBY NIE PŁACIC DWA RAZY PODATKU (TYLE SIĘ DOWIEDZIALM ) CZY KTOS MOŻE ...
Witam, Mam tytuł magistra inżyniera w zakresie mechaniki i budowy maszyn. Czy potencjalni pracodawcy wymagają przedstawienia dyplomu wystawionego przez NOKUT, czy wystarczy anglojęzyczna wersja ...
firma Atasze szuka , osoby(handlowca) lub firmy budowlanej chętnej podjęcia współpracy w sprzedaży okien oraz bram na terenie Norwegii. jesli potrzeba więcej informacji prosimy o kontakt ...
Witam czy naprwde taki kibel z praca, ?czy zimowy okres trzeba przeczekac(obecnie pisze z UK tu jest lipa w zime)
pati muzia
10-01-2013 22:19
Witam, pare dni temu dostałęm d-nummer (ale z podatkówki - nie byłem jeszcze na policji) dziś przyszła mi karta podatkowa, oba numery (D-nummer i fødselsnummer) są takie same, to bład człowieka ...
czy ktos moze wie ile czasu moze przebywac osoba z Afryki na terenie Norwegii nie majaca pozwolenia na osiedlenie sie .Trafila tu przez laczenie rodzin ale do tranzakcji dokumentow nie doszlo
w ubiegłym roku dostalem stały numer personalny, podałem ze moja żona pracuje i osiaga dochód, w grudniu została zwolniona czy musze zglosic ta informacje. dzieki za info
Witam Szanownych Forumowiczów jako nowy użytkownik. Jestem dziennikarzem lokalnej gryfińskiej gazety. Zbieram materiały na temat życia ludzi pracujących w Norwegii, którzy są jednocześnie ...
Siemanko. Wyjezdzam po ty roku do norwegii slyszalem cos ze mozna pracowac od 16 roku zycia maksymalnie 8 h. Chcialbym sie dowiedziec ile w tym prawdy
Witam, Przygotowuję się do pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej i najzwyczajniej nie wiem jaką kwotę podać by w ogóle ze mną chcieli dalej rozmawiać. Proszę o informacje od osób z branży ropa i gaz.
Witam! Mam do oddania kilka prywatnych domków (warunki prześle na maila dla zainteresowanych) Domki znajdują się w Oslo. andzia3_3@o2.pl
Witamy. Jestesmy para młodych ludzi, która szuka pracy w Norwegii. Aktualnie mieszkamy w Gdańsku. Poważnie myślimy na pozostanie tam na najbliższe lata. Mamy juz doświadczenie w pracy za ...
Mam pytanie czy jak przeniose kuroniowke do Polski e303 to czy wypłata bedzie Norweska czy Polska kuroniowka
markus d
05-01-2013 22:31
jak chory nie zachorował na polską kuroniówkę to będzie norweska
Poszukuję pracy w zawodzie monter instalacji sanitarno - grzewczych. Mam 20 lat doświadczenia w kraju jaki i za granicą.Obecnie pracuję w Niemczech ale nie ukrywam szukam lepszych pieniędzy.Pracuję ...
Hej!!! wiem, że postów w tym stylu było już trochę...ale proszę o odpowiedź Mam 24 lata i wykształcenie artystyczne ( specjalizacja kowalstwo artystyczne) pracuje od 18 roku ( jeszcze w czasie ...
Podejmę pracę Aktualnie nudzi mi się. Chętnie podejmę pracę w Sandnes (Rogaland) lub okolicach. Wystarczy mi kr.100,- na godzinę. Dysponuję autem, narzędziami, itp. Posiadam wszystkie niezbędne ...
Witam chciałbym nawiązać kontakt z życzliwą osobą, która mogłaby udzielić mi informacji na temat rynków, bazarów, targów w Bergen lub okolicach gdzie można by było sprzedawać owoce, warzywa ...
Witam, specjalizuje się w rekrutacjach na stanowiska związane z obsługą klienta w działach marketingowych, finansowo-księgowych z językiem norweskim głównie w takich miastach jak Kraków, Wrocław i ...
Witam na wstępie chciałbym sie przywitać- Cześć wszystkim Bardzo proszę o pomoc rodaków zamieszkałych w Norwegii, posiadam licencjat z Fizjoterapii, i nie wiem co bardziej by mi się opłacało (w ...
Witam Wszystkich. W listopadzie zacząłem prace w Norwegii , postałem pozwolenia na pobyt , nr personalny i kartę podatkową. Listopad i połowę grudnia pracowałem w jednej firmie ,a od połowy ...
Zostań Konsultantką Mariza – ciesz się tanimi i dobrymi kosmetykami Zawsze otrzymasz rabat 30%, Zamawiasz ile chcesz, Zamawiasz kiedy chcesz, Brak wpisowego, Program: „Twój Pewny Start z Marizą” ...
Witam od stycznia zaczynam prace jako kierowca (wywrotka) i tu jest moje pytanie do osób które mają doświadczenie : 1 czy czas pracy jest taki sam tzn (4,5 -0,45 - 4,5) 2 czy można inaczej ...