Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ceny metali kolorowych w skupach złomu - Norwegia

3 Posty

(DarioW)
Wiking
Witam
Mam być może naiwne pytanie :
Czy w Norwegii istnieją skupy metali kolorowych - a jeśli tak - to czy ktoś z Was orientuje się w cenach tych metali ?
Chodzi głównie o cenę miedzi ( druty ) oraz cenę aluminium ( puszki )

Będę zobowiązany za wszelkie informacje
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
DarioW napisał:
Witam
Mam być może naiwne pytanie :
Czy w Norwegii istnieją skupy metali kolorowych - a jeśli tak - to czy ktoś z Was orientuje się w cenach tych metali ?
Chodzi głównie o cenę miedzi ( druty ) oraz cenę aluminium ( puszki )

Będę zobowiązany za wszelkie informacje
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc

Za puszki placi sie kaucje w sklepie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(DarioW)
Wiking
Rozumiem - czyli jak w SE - tzw. PANT - no ale nadal nie wiem czy są u Was skupy złomu i jak wygląda cena miedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
DarioW napisał:
Rozumiem - czyli jak w SE - tzw. PANT - no ale nadal nie wiem czy są u Was skupy złomu i jak wygląda cena miedzi

Ceny sa normalne, ale bodajrze trzeba podac zrodlo skad sie ma. Juz slyszalemz,e nasi rodacy wywoza do Polski z Norwegii miedz.

Skupu zlomu jako takiego nie ma, sa punkty przyjmowania, ale za wywoz smieci trzeba samemu zaplacic. Chyba,ze masz firme i umowe podpisana z firma wywozu zlomu, wtedy odpady im odsprzedajesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DarioW napisał:
To i tak nie ma znaczenia dla ciebie , jakie sa Tu ceny .
Z prostego powodu , brak opłacalności przywozu z Grudziądza , rzeczonych materiałów ...!!! .
---
Ponadto w Norweskich skupach gotówkę wypłacją jedynie do 1-tys Nok resztę na Norweskie Konto .
Trzeba podać Dowód Osobisty i Podać skąd jest dany złom .
---
Aliminium , jako puszki , tutaj nie sprzedasz w automacie ... ponieważ nie mają Norweskiego Kodu .
A na złomie znowu musisz podać skąd je masz .
---
Ponadto taka akcja może zakończyć sie Interwęcją Policji i Paką oraz zabraniem auta .

---
P.S.
Mój znajomy elektryk , wozi miedź do polskiego skupu , delikatnie w granicach 50-100-kg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(DarioW)
Wiking
Dzięki za odzew
Maniaku - skąd u ciebie te emocje i zakładanie czegokolwiek z góry ?
No i po kiego wała te 3 wykrzykniki - jesteś niezrównoważony emocjonalnie ?
Tak czy siak dziękuję za zaangażowanie - poza tym zauważyłem tu natłok neofitów z PL - żenua :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Bóg natchnął Norwegów i nie otworzyli skupów złomu
oj działo by się działo
nawet wódki by się nie opłacało szmuglować
ni Marlboro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
sprzedawalem kilka razy miedz (z racji wykonywanego zawodu, zawsze sie gdzies przyczepi do mnie troche miedzi ) i raz kiedys tylko pokazalem dowod (zarejestrowalem sie) i nikt nigdy o nic mnie sie nie pytal skad co mam, nikt tez nigdy nie robil mi zadnych problemow z wyplata gotowki....

cu rury: 36nok
elektor zazwyczaj wyzej, ale czyste a nie brudne cokolwiek by to znaczylo...
mosiadz chyba ze 20nok
alu to pewnie ze 3 noki za kilogram bueheheheheheh

ceny jakos sprzed pol roku....

meski temat to i napisze wam wprost jak facet a nie jak moderowana przez forum baba: czasami pierdolicie farmazony jak potluczeni....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiedz jeszcze po męsku jak się taki skup nazywa
poszukam w swoim województwie
to może i do mnie się coś z tych metali " przyczepi"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Kurwać, a ja myślałem,że do Nw jedzie się zarobić hajcu a nie powielać rodzime schematy W sumie to taka nasza polska rzeczywistość.Po wyliczeniu emerytur,może starczy na sznurek w tym naszym DOBROBYCIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok