1 NOK
Witam , mam takie zapytanie chciałabym ochrzcić dziecko w No , czy ktoś na forum chrzcił ? jakie sa wymogi? chrześni to oczywiście polacy. Jakie papiery trzeba mieć z góry dziękuje
Witam. Ma ktoś jakieś propozycje pracy na okres 2-3 miesiecy, mowa o czerwcu i lipcu(ale mozna tez urwac troche maja i sierpnia, bo widzialem że dużo ofert przynajmniej na 3 miesiace), interesuje ...
chciałbym zapytać czy wszystkie banki tak jak dnb wymagają minimum trzyletniego pobytu w norwegi przy udzielaniu kredytu jeżeli nie to jakie nie wymagają dzięki
mariusz mariusz
26-12-2012 20:01
Witam. Od ponad 20 lat posiadam w Trójmieście firmę, która zajmuje się projektowaniem i wykonaniem mebli do domu i firmy - kuchnie, łazienki, szafy, zabudowy, lady i inne zabudowy. Od kilku lat ...
Szukam uczciwej i dokladnej dziewczyny z hokksund-miondalen na zastepstwo od 11 stycznia do pomocy przy sprzataniu domkow.Bardzo prosze o napisanie kilku slow o sobie na domki.praca@gmail.com.Odpisze ...
Moi drodzy, Jakkolwiek to nie zabrzmi, ale nienawidzę Polski. Tego państwa, nie kraju. W skrócie, dokładnie 2 lata temu umarła mi matka, co nie było łatwym przeżyciem. Zanim umarła ja i część ...
Witam, mam problem ze sformułowaniem wypowiedzenia z winy pracownika (wg mojego pracodawcy), nie chodzi tu o tłumaczenie na j. norweski. Umowa była na czas określony 01.08.-01.11.2012 (3miesiace), z ...
Właściciel restauracji w centrum Oslo poszukuje dwóch dziewczyn do współpracy głównie w weekendy, znajomość norweskiego nie jest wymagana Zainteresowanych proszę o kontakt 92503801
Czy kots z Was pracuje z polskimi uprawnieniami - zielonymi UDT i inne. Plenuję rozpocząc prace W Norwegii, jak to jest z tymi uprawnieniami. W moim przypadku -Prawo jazdy BCE "95" -ADR ...
gdzie mogę jeszcze znależć ogłoszenia o pracę oprócz tego forum nav i finn
brzy dal
19-12-2012 17:50
...szczegolnie te w okolicach kibelkow moga byc interesujace ...
cześć mam na imię Ania mam 32 lata wykształcenie średnie mówię biegle w języku angielskim mój numer telefonu 45109110
Witam. Jestem nowa na forum i od osób które żyją w NO chciałabym się dowiedzieć jakie są realia tamtejszego życia. Jestem po pierwszej sesji rozsyłania CV zgodnie z wymaganiami i moim ...
Witam, drodzy forumowicze...Poszukuję pracy w hotelarstwie,stanowisko-nie jest ważne. Posiadam kilkuletnie doświadczenie na stanowisku recepcjonistki oraz specjalisty ds.sprzedaży w 3* hotelu. ...
możesz zarabiać 2 $ klikając reklamy przez 5 min używając najlepiej google chrome. Nic prostszego. mając osoby polecone np. 20os można zarabiać ok 12 dol dziennie co daje zysk ok 300dol w ...
Witam wiem, że ten temat adecco przewijał się na forum już nie raz, ale nigdzie nie znalazłam informacji, które mnie nurtują. Dostałam ofertę pracy z adecco-we wtorek idę na rozmowę, praca na 80% ...
Witam, mam pytanie odnośnie auta polskiego w norge. Jedni mówią że mozna miec auto tutaj do roku, inni że w ogole nie moge miec gdyż mam numer personalny i pozwolenie na pobyt tutaj z policji" ...
Mam pytanko, tak jak w tytule o wlasna dzailalnosc. Czy jest ktos kto wie jak to wyglada, czy jest duzo papierkowej roboty przy tym? Jestem tu krotko, kilka miesiecy a chcialabym zaczac pracowac ...
Witam Mam na imię Agata i mieszkam w Sandnes. Poszukuję pracy. Podejmę się pracy jako sprzątaczka, kelnerka itp. Znam język norweski na poziomie A1+ , kontynuję naukę. Po angielsku mówię ...
Witam. Jak wygląda sytuacja z pracą dla kierowców c+e ale "shunter" czyli praca na zakładzie na ciągnikach terminalowych albo placowych? Posiadam doświadczenie i czynnie pracuję, obecnie w ...
Czy ktoś z Was się orientuje kiedy będzie możliwość zamawiania kart podatkowych na nowy rok rozliczeniowy 2013? Orientujecie się jaki nr formularza trzeba wypełnić?
Marlon Brando
13-12-2012 20:35
Witamy, Ostatnio dowiedzieliśmy się, że pod koniec roku w Norwegii pobierany jest podatek. Chcielibyśmy się dowiedzieć o jaki podatek chodzi (czy chodzi o podatek od odsetek z oszczędności?) i ...
Witam wszystkich, mam na imię Darek 29 lat w tej chwili jestem jeszcze w Polsce ale wkrótce chcę wyjechać do Norwegii dlatego już teraz zaczynam szukać pracy jakiejkolwiek i mam nadzieję że coś ...
Szukam osób które transportują łososia do polski, dokładnie chodzi mi o kierowców którzy przewożą towar do polski. Bardzo mi zależy na nawiązaniu kontaktu, lub osób które pracują na farmie łososia.
Witam! Chcę sprawdzic czy pracodawca u kturego pracuje mój mąz płaci podatki. Byc moze ktos wie jak to zrobic. Z góry dziękuje za pomoc
Witam, mam małe pytanie. Pracodawca wysłał mi pieniadze że prace za tamten miesiac wczoraj wieczorem na konto. Dzis sprawdzałem wieczorem stan konta i nic nie przyszło. Czy to mozliwe że pieniądze ...
Witam, Chciałbym wyjechać w tym roku na wakacje do Norwegii z dziewczyną na jakąś prace sezonową, jednak nie bardzo wiem gdzie jej mogę szukać. Nie wiem też kiedy jest najlepiej rozglądać się za ...
Witam, mam pytanko, jeżeli chciałbym zamówić w pewnej firmie komputer za około od 3 do 5 tyś zł. I jak by mi wysłali tutaj do Norwegii to bym musiał jakieś cło płacić za ten sprzęt ? Z góry ...
Witam,przyleciałem do norwegii 1 pazdziernika.Od 27.11 podpisałem kontrakt z agencją pracy na 1.5 miesiąca.Okazało się po 3 dniach pracy że nie maja zamówień i nic w agencji nie maja dla mnie.Teraz ...
WITAM mam wielkie zapytanie ile powinienem zawolac za jazde prywatnym samochodem w pracy dojazdy i czasami wozenie towaru itp.za kilometr albo jest jakas stawka dzienna,amortyzacja ,ubezpieczenie ...
Witam wszystkich na tym forum chcialabym sie dowiedziec jakie bede miala ulgi podatkowe po slubie
Witam. Kilka lat temu jeździłem do Norwegii firmą specjalizującą się przewozem osób do skandynawii..codziennie były kursy z Polski do Norwegii i z powrotem. Zapomniałem nazwy ale chyba się ...
chcialabym sie tez dowiedziec jakie bedzie obowiazywalo prawo dla pracownikow w norwegii od przyszlego roku
Witam, chciałbym sie spytać o jakieś zwiazki zawodowe w Oslo. Słyszałem że wybiera sie je od zawodu a ja jestem operatorem koparki. Na necie znalazłem " Fellesforbyndet" i ...
Odkupię domek lub domki do sprzątania w okolicach Nordstrand, Kolbotn,Klemetsrud. Pisać na priv. Pozdrawiam
hy?????
tadek bulkowski
06-12-2012 14:23
witam, czy może ktoś, coś, wie o jakiejś norweskiej stronie, która byłaby odpowiednikiem polskiego "BIK" Potrzebuję dokumentu potwierdzającego brak kredytów zaciągniętych w Norwegii.
Wlasnie spostrzegłem, że firma turystyczna do której kiedyś aplikowała moja narzeczona, rozpoczeła rekrutacje na sezon letni 2013. Co prawda, nie udało jej się tam popracować, ale przyjęto ją do ...
Witam, przymierzam się do wyjazdu do Norwegii, umiem Angielski, będę chciał się uczyć Norweskiego. Lecz kiedy szukam ogłoszeń w internecie, to 98% z nich to: Dekarz Spawacz Elektryk Ja ...
Mam pytanie.. czy obowiazują jakieś specjalne przepisy pracy dla pracowników pracujacych na zewnatrz przy aktualnych mrozach.... tz.chodzi mi czy sa jakies dodatkowe pauzy na ciepłą kawe czy ...
Witam w Norwegii pracule od 2008 roku . Wyszlo tak ze prace zakonczylem z dniem 31 pazdziernika . Nie zwolnilem sie tylko odszedlem za porozumieniem stron . Zdniem pierwszego listopada udalem sie do ...
Witam wszystkich, ja jestem świeży na forum, Andrzej,lat 35. No i pytanie mam jak w temacie, ewentualnie inne lokalizacje... Chodzi mi o to jakie są szanse znalezienia pracy fizycznej w Norwegii ...
Witam, mam takowe pytanko, od niedawna pracuje i zastanawia mnie jak zmniejszyc podatek (36 %) żeby po porostu miec wiecej dla siebie ale żeby póznij nie robic dopłat za mały podatek . Słyszałem o ...
Czy wysyłać maila do arbeidstilsynet z prośbą o autoryzację uprawnienia na wózki widłowe zrobionych w Polsce muszę to robić na jakimś wniosku czy wystarczy jak wyślę skan dokumentów + skan paszportu?
Hej, czy ktoś ma jeszcze miejsce na koncie aby dodać do niego kilka zer??? My z żoną odkryliśmy całkiem niedawno, bo przed wakacjami wspaniały sposób na zarobek, który pozwala nam pacaować z ...
Witam wszystkich. Chciałam zapytać, czy istnieje możliwość znalezienia pracy dla kobiety która nie zna języka norweskiego i ledwo angielski? Domyślam się że byłaby to praca jako sprzątaczka lub na ...
Hej dziewczyny,tak to do dziewczyn. Rozmawialam z agentem nt pracy i......pilnie poszukuja przy pakowaniu sera w Vestby. oferta jest na finn. www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=38637221 ...
Witam serdecznie, Zapraszam na wyjątkowe spotkanie biznesowe - dziś o 21:00. Usiądź wygodnie w fotelu, włącz komputer, wejdź w link do wideoprezentacji i zapisz się jako guess - następnie ...
Witam. Od marca byłem na tak zwanej kuroniówce we wrześniu mi ją zabrali twierdząc że dostałem wezwanie na dwutygodniowy kurs. Ja nic nie dostałem ale jest możliwe że korespondencje zabrał norek od ...
Witam! Moi Drodzy wypełniam teraz druk e115 gdzie mam pytanie nastepujacej tresci: ,,INSTYTUCJA WŁAŚCIWA,GDZIE OSOBA PODLEGA UBEZPIECZENIU'' Moje pytanie brzmi: mam napisać dane ...
Witam mam takie pytanko dostałem propozycje pracy w firmie guardsystems czy ktos cos wie o tej firmie?
witam, od razu zaznaczam, że jestem tu nowy i prosze o wyrozumiałość. od tego roku prowadzę własną działalność (enkeltpersonforetak) ale mój sąsiad zaproponował mi pomoc w formie zarobku dla osoby ...
Witam, szukam aktualnie pracy w Norwegii, jestem kierowcą, ale anglojęzycznym, nie znma jeszcze norweskiego. Dostałem wiadomośc na e-mail. Proszę uprzejmą osobę o dosłowne przetłumaczenie. Dzięki. ...
Witam serdecznie, Mam na imię Ania(22l.). Właśnie przyjechałam do Norwegii, mieszkam w Oslo. Poszukuję pracy jako kierowca, sprzątaczka, pracownik linii produkcyjnej, w magazynie, itp. Posiadam ...
Witam Tematów o tym było wiele, ale interesuje mnie jeden szczegół, za ile dni w tym roku placi pracodawca, za 5 czy 10? Pozdrawiam MK
Czy ktoś może napisać gdzie można znaleźć info na temat pracy w norwegii w przemyśle produkującym produkty spożywcze dla osoby po studiach w tym kierunku oraz z 10-letnim doświadczeniem w firmach ...
Paweł taki tam
28-11-2012 16:24