1 NOK
witam potrzebuję info na temat przedlużenia pozwolenia na pracę kończy mi sie pod koniec listopada mialem na 5 lat moje pytanie to czy mogę sam to zrobić czy musi pracodawca i czy jeżeli złożę sam ...
Anders B
22-10-2012 21:52
www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2..._na_pobyt_10,10.html
czesc, mam takie pytanie jak sam się zwolnie z pracy czy przysługuje mi prawo do zasiłku? czytałem różne posty i każdy inaczej pisze
Witam, Mloda dziewczyna 19 lat szuka pracy. Doswiadczenie w sprzataniu, opiece nad dziecmi, obsludze klienta, pomocy w gotowaniu. Szybko uczaca sie! s.magdaaa@gmail.com
jeszcze raz wracam do tematu faktury za zakupione materialy.Pytanie moze troche dziwne ale... CZY MUSZE NA FAKTURZE MATERIALOWEJ DOLICZAC NARZUT?Moja ksiegowa twierdzi ze tak-dla mnie to jest nieco ...
Witam wszystkich.Mam problem,moze troszke dziwny.Prowadze firme-w aktualnym zleceniu uzgodnilem z norkiem ze zakupie tez materialy.Podstawa do rozliczenia wydatkow miala byc wystawiona przezemnie ...
hej. mam pytanie nie mam stałej pracy(kontrakt na czas okreslony)i nie wiem czy w tej sytuacji moge sie starac o STALY nr personalny.Jakie potrzebuje dokumenty aby to wszystko zalatwic.prosze ...
Witam. Posiadam szkołę jazdy na Ukrainie. Organizuję kursy prawo jazdy na wszystkie kategorie we Lwowie w pełni legalne. Zapewniam sprawy formalne i urzędowe tj. meldunek, szkołę jazdy, egzamin, ...
witam:jestem tutaj od niedawna bo 3 tyg,ale juz zalatwialem numer personalny,ja mam umowe na 6m-cy i w urzedzie w ktorym to zalatwialem powiedziano mi ze w tym momencie przyznany mi bedzie tymczasowy ...
Pilnie poszukuję pracy mam 36 lat , dobra sprawnośc fizyczna , uczciwy , pracowity , spokojny . Podejmę każdą prace
Dobry wieczor wszystkim. Mam na imie Iza i szukam pracy, ktora pozwoli mi utrzymac rodzine. W Polsce zajmuje sie psychologia i psychoterapia, nie znam jezyka norweskiego, wiec absolutnie nie aspiruje ...
Mam do wynajęcia pokój w domu jednorodzinnym, najlepiej dziewczynie. Do dyspozycji dwie łazienki, duża kuchnia z pełnym wyposażeniem, polska TV, internet. Pokoj będzie wolny od 1 listopada. Pytania ...
de grrr de grrr
19-10-2012 23:23
Witam Poszukuje osoby ktora mogla by sie zajac moja 4 letnia corka od godziny okolo 6-30 rano do godziny 7-30 (transport do przedszkola) 4-5 dni w tygodniu, kwestie finansowe do negocjacji. ...
Kochani, chce zalozyc frme posrednicwa pracy. jesli ktos z was ma jakies informacje na temat firm, umow i przepisow w Norwegi , bede wdzieczna za przekazanie mi ich. Dopiero raczkuje i zbieram ...
Witam mam pytanie. Jak w NO wyglądają wymogi prawne jeśli chodzi o pracę jako kierownac Kat. C Chodzi mi o to czy wymagane jest tak jak w PL Kwalifikacja wstępna + kurs na przewóz rzeczy, czy też ...
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe? Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie? ...
Witam, szukam pracy jak hydraulik, doświadczenie zawodowe to ponad 3 lata na dużych inwestycjach, nieposiadam jednak certyfikatu. biegle mówię po angielsku mam 25 lat, mieszkam obecnie w ...
Tak jak w temacie potrzebny hydraulik do instalocji wod-kan w lazience z paierem norweskim!!! moj numer to 96849779 mozliwa dluzsza wspolpraca
Witam, Poszukuję do wynajęcia w Bergen mieszkania dla dwóch osób.
Witam Jeżeli dubluję temat to z góry przepraszam. Sprawa dotyczy meldunku, a dokładniej jak go zdobyć? Czy uzyskując pozwolenie na pobyt na policji otrzymuję od razu meldunek pod tym adresem, który ...
Adecco Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej korporacji Adecco S.A. - światowego lidera wśród firm doradztwa personalnego, który posiada 5500 placówek w 60 krajach. W Polsce działamy od 1994 ...
Gct Kowalska
17-10-2012 20:45
Adecco Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej korporacji Adecco S.A. - światowego lidera wśród firm doradztwa personalnego, który posiada 5500 placówek w 60 krajach. W Polsce działamy od 1994 ...
Witam. Od niedawna prowadze wlasna dzialalnosc i przyszedl czas wystawic pierwsza fakture. Faktura ta nie przekracza 50k wiec nie mam obowiazku placenia vat-u. Pytanie brzmi: Czy do faktury tej ...
Adecco Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej korporacji Adecco S.A. - światowego lidera wśród firm doradztwa personalnego, który posiada 7000 placówek w 60 krajach. W Polsce działamy od 1994 ...
witam wszystkich chcących pomagać innym. Jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań. Może opisze swoją sytuacje. ...
Witam Wie ktoś może czy muszę zmienić nazwisko w norweskim dowodzie rejestracyjnym. Od ponad roku jestem szczęśliwą mężatką a co za tym idzie zmieniłam nazwisko po mężu wcześniej jednak kupilam ...
Mam pytanie jak dlugo czeka sie na numer personalny? Pod koniec sierpnia bylem na policji otrzymalem Registreringsbevis a numeru personalnego nie mam do dzis? Dziekuje za odpowiedzi.
Mam pomysł na działalność kurierską na terenie mojej miejscowości. Poza taxi nie mamy tutaj firmy świadczącej takich usług, czyli dostarczanie towaru z pkt A do pkt B. Nie myślę o przewozie ludzi ...
Witam... Mam ofertę pracy w Stavanger jako mechanik maszyn za 40 PLN/h + 110NOK netto diety za każdy dzień kalendarzowy + mieszkanie i dojazd do pracy na koszt pracodawcy. Jednakże jest to ...
Witam. Posiadam szkołę jazdy na Ukrainie. Organizuję kursy prawo jazdy na wszystkie kategorie we Lwowie w pełni legalne. Zapewniam sprawy formalne i urzędowe tj. meldunek, szkołę jazdy, egzamin, ...
Posiadam polskie uprawnienia elektryczne oraz pięcioletnie udokumentowane doświadczenie (3 lata elektryk, 2 lata brygadzista-elektryk) prace podejme od zaraz w calej Norwegii, w tej chwili mieszkam ...
Zbliza sie okres swiateczych odwiedzin, dlatego przypominamy zeby wszyscy przyjezdzajacy z Polski nawet na krotka wizyte mieli ze soba Europejska Karte Ubezpieczenia Zdrowotnego. Goscie bez karty ...
Witam . poszukuje kogos kto pomoglby zalatwic formalnosci , zwiazane z dostaniem kredytu na kupno mieszkania a potem dalej poprowadzil sprawe do konca .Zgory dziekuje
Witammam pytanie odnośnie norweskiego odpowiednika podatku vat . Czy jako firma pośrednicząca zleceniami musze placic podatek vat . Juz wyjasniam o co chodzi przyklad uzyskuje zlecenie na 100 ...
Witam serdecznie forowiczów i prosze o pomoc! Po kródce przedstawię moja sytuacje. Złożyłem w kwietniu zeznanie podatkowe i do tej pory nie dostałem żadnej informacji. Wiem ze drugi termin jest w ...
Witam wszystkich, Potrzebuję pomocy w sprawie takiej jak w temacie wątku. Ja pracuję w Norwegii w systemie rotacyjnym (tzn. 4 lub 6 tyg. w Norwegii potem 2 tyg. wolnego w Polsce), moja rodzina - ...
Witam, jestem nowym użytkownikiem portalu,mam ponad 15 -to letnie doświadczenie jako dekarz oraz monter rusztowań,posiadam Norweskie uprawnienia na montaż i demontaż rusztowań PARAGRAF 46C, agencja ...
Witam ! Moze , ktos mial podobna sytuacje do mojej. Mieszkam w Norwegii , mam pozwolenie na pobyt staly , syn moj 14 -letni mieszka w Polsce , do tej pory nie chcial tu mieszkac , a teraz chce.Moje ...
Czy trzeba meldowac dziecko jak sie urodzilo w Norwegii?,ale dostalam z skattu vest formularz i wypelnilam go i odeslalam.a na policje tez trzeba meldowac, i na jaka strone trzeba wejsc. Prosze o ...
Witam, Właśnie otworzyłam firmę AS (nie chodzi o firmę sprzątającą i budowlankę). Potrzebuję kogoś kto pomógłby mi w pierwszych krokach, Konkretnie - doświadczonej osoby, która mogła by podzielić ...
Monika sadrak
14-10-2012 13:06
Jak w tytule szukam chętnych na wspólny wyjazd do Norwegii. Mozemy jechać moim samochodem. Jęsli ktos jest zainteresowany zapraszam na priv.
cos w tej piosence jest PAMIETAJ
Witam Probowalem wyszukac cos w temacie na forum ale wyszukiwarka nie jest na najwyzszym poziomie. Do rzeczy. W lutym tego roku skladalem papiery na obywatelstwo,prawdopodobnie na wiosne sie cos ...
brzy dal
12-10-2012 21:28
witam poszukuje pracy jako elek,w Oslo,Drammen Pos dsb fse hms Obecnie jestem w pol za tydzien jade do norge Mieszkam w slemmestad bedze wdzieczna za pomoc pozdrawiam
Witam, Dzisiaj miałem przyjemność spotkania osób z firmy svanebemanning AS, która poszukuje dużej liczy osób do pracy w Trondhein i okolicach. Co myślicie o takich agencjach pracy na początek mojej ...
Hej, miło mi dołączyc do grona osób na tym forum, które bardzo mi sie podoba i jest bardzo użytecznym źródłem informacji na temat Norwegii. Nazywam się Piotr i mam 20 lat. Obecnie mieszkam w Drammen ...
Witam potrzebuję pomocy bo nie mam pojęcia jak się logować i wypełniać ten raport meldunkowy na stronie nav. Jak się rejestrowałam jako bezrobotna to musiałam się zarejestrować na ich kompie czyli ...
Małgorzata Durczyk
09-10-2012 22:34
Witam, czy ktoś z Was starał się o zaświadczenie o niekaralności w ambasadzie? Potrzebuje tego zaświadczenie do kjoresedel, tak mnie przynajmniej poinformowano na policji w Bergen. Jak długo trzeba ...
Witam, Szukam osoby (firmy), chętnej do nabywania produktów z Polski, które mógłbym dostarczać osobiście do wybranego miasta w Norwegii. Mogą to być artykuły spożywcze jak i również materiały ...
Jak w tytule . Oslo i okolice . Norweski komunikatywny . Pozdrawiam .
Witam, czy wiecie moze co zrobic, zeby przedluzyc pozwolenie jw. Moj chlopak jest tu juz 6 lat, wlasnie konczy mu sie pozwolenie i przyznamy szczerze, ze nie za bardzo sie orientuje co nalezaloby ...
WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZOW A WIEC POTRZEBUJE wynajac garaz na 1 dzien nawet pare godzin okolo 6h potrzebny jest mi do polakierowania blotnika w samochodzie sprinterze miejsce musi miec ...
Witam! Jestem fizjoterapeutką. Oferuję rehabilitację i masaże z dojazdem do pacjenta bądz u mnie w Vollen. Zainteresowanych proszę o kontakt wajdak@tlen.pl bądz kom.90226634. Pozdrawiam
Jestem tu nowy, więc witam serdecznie całą społeczność forumowiczów! Postanowiłem założyć tu konto po długich, zmudnych i niestety bezowocnych poszukiwaniach pracy w Norwegii. Jako, że wierzę w ...
Witam, mam mały problem. Dostałem pracę jako kierowca autobusu, posiadam kwalifikację zawodowego kierowcy na przewóz osób(z Polski) oraz prawo jazdy kategorii D. Pracodawca kazał mi wyrobić køresedel ...
Witam Szukam pracy jako hydraulik w Norwegii, interesuje mnie stałe zatrudnienie.