magdalena_d84 napisał:
[quote]cyt. "Kiedy odwiedzasz Centrum
W Centrum Obsługi musisz stawić się osobiście. Pamiętaj o dowodzie tożsamości oraz dokumentacji potwierdzającej prawo do pobytu i pracy w Norwegii.
Dokumentacja:
- ważny paszport lub dowód osobisty, uznany jako dokument podróżny na obszarze Schengen
- umowa o pracę lub poświadczenie zatrudnienia (ansettelsesbevis) od norweskiego pracodawcy (w przypadku agencji zatrudnienia – potwierdzenie zlecenia)
- dokument potwierdzający zakwaterowanie (umowa najmu lub kupna domu/mieszkania w Norwegii)
- dokument potwierdzający relacje rodzinne, np. Skrócony akt ślubu (łączenie rodzin)
- dokument potwierdzający wykształcenie/kwalifikacje (dotyczy obywateli spoza UE/EOG)
- dokument potwierdzający dochody w Norwegii (w przypadku łączenia rodziny lub podania o pobyt stały)"
ufff jak dobrze, ze dowod tez moze byc, bo okazalo sie ze mojej corce data waznosci paszportu wygasa na dzien przed wizyta na policji, a konsul jest dzien po naszej wizycie

[/quote
magda > w tamtym tyg.to załatwiałem: 3 ost payslipy, dowód osob.kontrakt na prace!
Tyle > trwało to 20 min i unlimited : ))
Pani zapytała mnie, czy wciąz mieszkam tam gdzie wczesniej i tyle : )
Polowa tych mądrali nie wie o czym mówi i opieraja sie tylko na smiesznych linkach, które nijak maja sie do rzeczywistosci!
czyt.Brzydal > pouczał to wszystkich o kursach, papierach po norwesku, znajomoscia jezyka,etc....
a okazało sie ze srał żarem.... jak zawsze zresztą