Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Perspektywy w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(765 niezalogowanych)
1 Post
Damian Pękal
(damian7280)
Wiking
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!!

Jestem nowym członkiem forum i jak wielu tutaj chciałbym się dowiedzieć jakie dzis sa perspektywy dla młodych Polaków w tym kraju. Jestesmy para młodych ludzi, niebawem bierzemy ślub, ja kończę w tym roku licencjat na kierunku Gospodarka Przestrzenna moja nazeczona kończy w przyszłym roku magisterke na tym samym kierunku i zaraz po ukończeniu uczelni planujemy wyjazd z Polski.

Chcemy sie wyrwac z Polski głównie z braku perspektyw, pracuje w naszym kraju od 18 roku zycia głównie jako handlowiec, regionalny a takze krajowy. Praca ta moze nie dala mi wielkiego doswiadczenia ale poprzez bezposredni kontakt z klienten mialem okazje poznac warunki pracy w innych segmentach zatrudnienia. Na co dzien spotykam roznych ludzi i coraz ciezej spotkac w nich choc iskre optymizmu, prawda jest ze duza czesc spoleczenstwa w naszym kraju narzeka z natury, jakby w zyciu im sie nie wiodło i tak w 100% nigdy nie beda zadowoleni, ale nie wszyscy sa tacy na szczescie.

Jednak mimo wszystko mlodzi ludzie będacy w podobnej sytuacji do naszej gdzie nie moze liczyc na jakis pakiet startowy w postaci domu samochodu w spadku po rodzicach dziadkach itp tylko w zyciu musi sobie na wszystko zapracowac w perspektywie pensji 1500-1800 zl jest naprawde ciezko.

Ja nie oczekuje pracy po moim kierunku studiow czy zwiazanej z moim obecnym zajeciem, jestem gotow podjac kazda prace, choc nie ukrywam ze najchetniej chcialbym znalezc cos w branzy motoryzacyjnej.
A dlaczego Norwegia?? Bywalem w tym kraju wakacyjnie, kilka lat z rzedu tam jezdzilem i wiem ze do zycia klimat bardzo by nam odpowiadal.

Ale ja sie tu rozpisuje, a tak naprawde oczekuje kilku krotkich odpowiedzi xP z gory dziekuje za zainteresowanie.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak

co nie chce się
mało tu już na ten temat wody wylano
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Problem polega w tym, ze w Norwegii nie ma zdaje sie odpowiednika twojego zawodu.
Jedyne co mi przychodzi na mysl to reguleringsarkitekt.
Prace jako reguleringsarkitekt mozna dostac jezeli zna sie dobrze norweski, gdyz wiaze sie ona ze znajomoscia norweskich przepisow budowlanych i zagospodarowania przestrzennego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...damian

napisales,ze

jestes 'nowym czlonkiem'

a marudzisz,jak stary chuj...
Zgłoś wpis